Forum

Rozmowy wolne i frywolne

tani wakacyjny wyjazd

• Autor: anko72 Data: 2008-06-02 16:57:10

Wielcy Żarłowicze, mam mało kasy (wcześniej miałam inne ważne wydatki), ale mimo to chciałabym gdzieś wyjechać z dzieciakami (12 i 14 lat) na kilkudniowy wakacyjny odpoczynek. Czy znacie jakieś przyjemne, tanie miejsce? Jesteś z woj. śląskiego.

• Autor: ekkore Data: 2008-06-03 07:59:22

Może najpierw określisz co według Ciebie znaczy tanio - tzn ile jesteś gotowa przeznaczyć na samo zakwaterowanie i wyżywienie, pomijając dodatkowe atrakcje.
    Bo określenie tanio jest różnie rozumiane.

• Autor: EdytaL Data: 2008-06-03 08:51:41

Witaj! Wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu w gorach i jestem bardzooo zadowolona z kwatery agroturystycznej w ktorej przebywalam. Za nocleg w pokoju z lazienka placilam 25 zl od osoby (nie bralam wyzywienia gdyz duzo chodze po gorach i wracam z wedrowek o roznych godzinach). Z tego co wiem to doba z wyzywieniem kosztuje w granicach 48 zl. Jedzenia jest duzo i wszystko robione w gospodarstwie z wlasnych produktow (sery, twarozki, maslo itp.). Gospodarze sa przesympatyczni. Wokol domu jest bardzo duzo zieleni, cisza i spokoj. Miejscowosc jest tak polozona, ze jest gdzie pospacerowac po lesie, lub pojechac na mala wycieczke do Krakowa czy Zakopanego (jezdza z tamtad autobusy i prywatne busiki).
    Zalaczam link do strony gdzie jest oferta i kontakt do gospodarstwa. Nie wiem tylko czy interesuje Cie pobyt w gorach czy wolisz mazury lub morze (tego nie napisalas :-(. Pozdrawiam serdecznie Edyta.
    http://www.hudomiet.wczasywpolsce.pl/

• Autor: anko72 Data: 2008-06-03 11:29:20

Wow, jest woda, góry, las. Super! Rzeczywiście ta cena za nocleg mi odpowiada. Słyszałam jeszcze o jeziorze Chechło, że można tam poczuć się jak nad morzem, ale jezioro to jest bardzoduże , a nie znam nikogo kto mógłby polecic mi dobre miejsce. Jednak ten link, i Twoja opinia jest dla mnie wystarczająco zachęcająca. Tak sobie myślę, może piszmy tutaj o miejscach godnych polecenia, takich sprwadzonych. Będzie można wybierać. Dziekuję bardzo i pozdrawiam serdecznie.

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-06-03 14:23:20

Zalezy o jakie Chchlo ci chodzi bo z tego co wpisalam w google to jest kilka wsi moze tez tam sa jakies jeziora http://pl.wikipedia.org/wiki/Chech%C5%82o osobiscie znam jezioro Chchlo w poblizu Swierklanca tutaj mozesz poczytac na ten temat http://pl.wikipedia.org/wiki/Chech%C5%82o_%28jezioro%29 wiele lat temu ylo tam fajnie ,jednak z roku na rok jest tam gorzej z tego co obserwuje,prawie co roku jestem w polsce mamy tam znajomych wlasnie w Chechle wiec ich odwiedzamy,z tego co pamietam 3lata temu latem byla tam przez pewnien czas epidemia jakiegos wirusa i nie mozna sie bylo kapac przez jakis czas,pozatym jezioro to jest dosyc zanieczyszczone.Ja tam bylam w campingach jako nastolatka to pamietam ze bylo fajnie moze tez dlatego ze kampingi byly z Kopalni i bylo to wtedy wszystko jakos tak dofinansowywane.Mojej kolezanki ojciec pracowal na kopalni wiec blysmy tam przez dwa tygodnie.Byla tez stolowka ale to bylo wszystko zaplacone razem z campingiem.Byly 3 posilki dziennie i z tego co pamietam byly dobre,nie wiem jak jest teraz bo od tego czasu minelo juz wiele czasu.Znajomi byli pare lat temu w tych campingach i mowili ze standart pozostawial wiele do zyczenia,ze campingi nadaja sie do remontu.Moze juz w tej chwili cos zrobili ,badz wyremontowali.Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru

• Autor: ABA Data: 2008-06-03 16:49:59

Witaj Anko.
    Nie wiem czy juz nie za późno? Polecam Ci z całego serca takie wczasy. naprawde tanio. Moi byli zachwyceni!
    http://jantar.morze.net.pl/cennik.htm Co do wyzywienia musisz zadzwonic i uzgodnić jak wolisz.
    Ja z cała piatka nie braliśmy wyzywienia ze względów naszych niejadków. Wolelismy wykupic karnet w restauracji
    obiad składajacy sie z 5 pozycji kosztował 12 zł ( zupa, ziemniaki, mieso, surówka i kompot lub cos innego do picia)
    Był duzy wybór dań. Dzieci wybierały raczej mączne. W przyszłym roku jak zaplanuje wyjazd to tylko tam. Sama zobacz sobie warunki. takich nigdzie nie znajdziesz i na dodatek za taka cene.
    Drugim miejscem taniutkim jest Kopań. Niewielka miejscowość. jedynym mankamentem jest odległość plazy. Idzie sie 20 minut. Ale jak chce sie zaoszczedzic to spacerek dobrze robi. Jak znajde telefon do pana, który wynajmuje pokoje i przyczepy kampingowe to podam. Jak znajde cos niedrogiego to tez podam link.
    Na wszelkie pytania chetnie odpowiem.
    ABA

• Autor: anko72 Data: 2008-06-03 22:02:43

Nie, nie jest za późno, wręcz przeciwnie, mam jeszcze sporo czasu żeby na coś się zdecydować. Czekam cierpliwie na kolejne namiary. Pozdrowionka.

Przejdź do pełnej wersji serwisu