Może to trochę nie na miejscu co powiem, ale tak myślę i jestem zdenerwowana- odeszła odważna kobieta, walczyła do końca, zostawiła malutką córeczkę a, przepraszam za określenie, idiota Zientarski dziś wyszedł ze szpitala. Co z ironia. Nie to, że uważam, że powinien umrzeć ale rozumiecie o co mi chodzi...
Niech staną zegary Zamilkną telefony Dajcie psu kość Niech nie szczeka, niech śpi najedzony. Niech milczą fortepiany I w miękkiej werbli ciszy Wynieście trumnę Niech przyjdą żałobnicy Niech głośno łkając samolot pod chmury się wzbije (...) Włóżcie żałobne wstążki na białe szyje gołębi ulicznych Policjanci na skrzyżowaniach niech noszą czarne rękawiczki. W (...) miałem moją północ, południe i zachód i wschód Niedzielny odpoczynek i codzienny trud. Jasność dnia i mrok nocy, moje słowa i śpiew Miłość, myślałem, będzie trwała wiecznie, Myliłem się, Nie potrzeba już gwiazd - zgaście wszystkie - do końca Zdejmijcie z nieba Księżyc i rozmontujcie słońce Wylejcie wodę z morza, odbierzcie drzewom cień Teraz już nigdy na nic nie przydadzą się.
W takich chwilach jak ta, zatrzymujemy się na chwile i zastanawiamy się nad kruchością życia.Bardzo mi żal pani Agaty,jej rodziny ;ale i wszystkich ludzi którzy są w podobnej sytuacji.
Agata dała wszystkim świetną lekcję życia. Jej odejście to prawdziwe ars moriendi. Pewnie w zaświatach rozegra jeszcze niejeden mecz. Szkoda, ze tak daleko od najbliższych i od nas....
Tak mi smutno i przykro odeszła wspaniała osoba, pozostawiając nam wiele wspomnień, najszczersze wyrazy współczucia Wszystkim którzy ją znali. (')
(*)
(*) zostawiła taką maleńką córeczkę..
(*)
szok
Bardzo,bardzo smutne(*)(*).
[*]
walczyła dzielnie..
[*]
(*)...
(*)(*)(*)
dolaczam sie....Bardzo przykra sprawa... no i malutka coreczke zostawila i meza...Wspolczuje rodzinie z calego serca
(*)
(*)(*)(*)
Nie chcę wierzyć, że odeszlaś
że Twoje serce przestało bić....
Twoja godzina za szybko wybiła
lecz wyższa siła to uczyniła
(*)
(*)
(*)
[*]
strasznie smutne
Tak, to bardzo smutne...
Wyrazy współczucia...
Tak jak wypowiadają się jej najbliżsi- zapamiętajmy ją zawsze uśmiechniętą, ciepłą i walczącą do końca!
Może to trochę nie na miejscu co powiem, ale tak myślę i jestem zdenerwowana- odeszła odważna kobieta, walczyła do końca, zostawiła malutką córeczkę a, przepraszam za określenie, idiota Zientarski dziś wyszedł ze szpitala. Co z ironia. Nie to, że uważam, że powinien umrzeć ale rozumiecie o co mi chodzi...
Nutella, nie myśl o tym w ten sposób, bo będzie Ci bardziej smutno. Tak naprawdę nie wiemy co jest "nagrodą" a co jest "karą"...?
(*)
(*)(*)(*)
(*)
Dołączaam mojego znicza :,( Smutno...
(*)
(*)
(*)
bardzo mi żal że odeszła (*)
[*] [*] [*]
Jestem wstrząsnieta :((( [ * ]
WYSTAN HUGH AUDEN
Żałobny blues (Funeral Blues)
Niech staną zegary
Zamilkną telefony
Dajcie psu kość
Niech nie szczeka, niech śpi najedzony.
Niech milczą fortepiany
I w miękkiej werbli ciszy
Wynieście trumnę
Niech przyjdą żałobnicy
Niech głośno łkając samolot pod chmury się wzbije (...)
Włóżcie żałobne wstążki na białe szyje gołębi ulicznych
Policjanci na skrzyżowaniach niech noszą czarne rękawiczki.
W (...) miałem moją północ, południe i zachód i wschód
Niedzielny odpoczynek i codzienny trud.
Jasność dnia i mrok nocy, moje słowa i śpiew
Miłość, myślałem, będzie trwała wiecznie,
Myliłem się,
Nie potrzeba już gwiazd - zgaście wszystkie - do końca
Zdejmijcie z nieba Księżyc i rozmontujcie słońce
Wylejcie wodę z morza, odbierzcie drzewom cień
Teraz już nigdy na nic nie przydadzą się.
Wielki żal!!! Agaty , ale i jej męża i córeczki [*]
( * )
[*]
(*)(*)(*)
(*)
A malutka Lilianka będzie tylko słuchała o swojej mamusi.....
Nigdy jej nie przytuli, nie ucałuje.....
(*)
W takich chwilach jak ta, zatrzymujemy się na chwile i zastanawiamy się nad kruchością życia.Bardzo mi żal pani Agaty,jej rodziny ;ale i wszystkich ludzi którzy są w podobnej sytuacji.
(*)
(*)
(*)
(*)
(*)(*)(*)
Strasznie mi przykro
(*)(*)(*)
(*)(*)(*) ciezko uwierzyc
(*) szkoda
smutno...
[*]
Agata dała wszystkim świetną lekcję życia. Jej odejście to prawdziwe ars moriendi. Pewnie w zaświatach rozegra jeszcze niejeden mecz. Szkoda, ze tak daleko od najbliższych i od nas....
Wyrazy wspolczucia!!
( * )
Pogrzeb Agaty odbędzie się w Tarnowie w Kościele Księży Filipinów przy ul. Piłsudskiego w poniedziałek 9 czerwca o godz. 12.00. (*)
(*)