Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wniosek?!

• Autor: AnieK Data: 2008-06-10 17:12:48

Kochane Żarłoczki poszukuję wniosku o wymeldowanie.Moja mamcia chce wymeldować brata ponieważ nie mieszka w domu od 20 lat.W urzędzie powiedzieli jej ,że musi wypełnić wniosek,złożyć i gotowe.......i tu zoonk.Wniosków urząd nie posiada,trzeba szukać w internecie ................ale gdzie?????????Pomocy kochani!!!

• Autor: Paola_r Data: 2008-06-10 18:44:30

Wniosek, który powyżej zamieściła Kry wypełnia sam wymeldowujący się. Jeśli chcesz wymeldować kogoś, ponieważ nie zamieszkuje, musisz do Urzędu skierować wniosek o wymeldowanie go z pobytu stałego, który wszczyna postępowanie administracyjne w tej sprawie.
    Jest to konieczne, bo gdyby nie było tego "ograniczenia" znaleźliby się pewnie ludzie, którzy bez powodu wymeldowywaliby na przykład swoich nielubianych krewnych.
    Jest propozycja rządowa zniesienia obowiązku meldunkowego, ale jeśli z jakichś ważnych powodów chcecie załatwić to teraz, to mogę Ci podać przykładowy wzór. Napisz do mnie na maila : paola_r(małpiszon)o2.pl.
    Pozdrawiam.Paola

• Autor: bea39 Data: 2008-06-10 19:04:02

Wystarczy,że wystąpi z pismem o wszczęcie postępowania o wymeldowanie niemieszkającego. Należy wskazać od jakiego zcasu nie zamieszkuje w przedmiotowym lokalu i jakie posiada do niego uprawnienia, tzn. w jakim charakterze w nim zamieszkiwał.Urzą sam wszczyna postępowanie wyjasniające

Przejdź do pełnej wersji serwisu