Forum

Kuchenne porady

drinki i ich czesci

• Autor: Goszek Data: 2008-06-12 17:50:36

prosze o pomoc! rozsmakowuje sie w róznego rodzaju drinkach bez roznicy alkoholowe nie alkoholowe ale mam maly problem z miarami. wie ktos moze i podzieli sie ze mna ta wiedza ile to jest, np.: 1 czesc wodki, 5 czesci grenadiny. co to za czesci ??!! z gory bardzo dziekuje

• Autor: jema4 Data: 2008-06-12 18:20:06

To proste. Jeśli odmierzasz np. kieliszkiem, no to wódki będzie 1 kieliszek, a grenadiny 5 kieliszków tej samej wielkości. Przyjemnego drinkowania:D

• Autor: frankafiranka Data: 2008-06-12 18:24:46

Się na drinkach nie znam, ale tak na zdrowy rozsądek: czy nie chodzi tu po prostu o proporcje? Na przykład naparstek wódki to pięć naparstków grenadiny... setka wódki to pięć setek grenadiny... szklanka wódki to pięć szklanek grenadiny itd

Pozdrawiam serdecznie:)

• Autor: Bodek Data: 2008-06-13 01:47:02

potrzebujesz skladnikow:

Janek
    Bahus
    Tex55
    Lajan
    Bodek

nastepnie stawiasz 4 litry wodeczki
    ze 4 piwka z lodoweczki
    jakies tam przekaseczki
    :):):):):):):):):)

• Autor: Ave Data: 2008-06-13 10:07:10

a jakie proporcje Bodek ?

• Autor: Bodek Data: 2008-06-13 10:13:14

wiadomo ze po jednej sztuce :):):) heheheh

• Autor: bahus Data: 2008-06-14 12:24:45

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
    > wiadomo ze po jednej sztuce :):):) heheheh

Bodek ja się na taką imprezę nie piszę...phiiii jedno piwko....Toż to wręcz obraza mojej czcigodnej facjaty.
    Bahus

• Autor: Baśka Data: 2008-06-13 12:42:33

A na przekąske  babeczki ?

• Autor: marinik Data: 2008-06-13 13:09:55

Wcale mi sie ten zestaw skladnikow nie podoba.
    Zdecydowanie brakuje czegos dla pelni walorow smakowych
    :)))))))

• Autor: Bodek Data: 2008-06-13 16:31:58

no to moze jakies ogoreczki obok flaszeczki :):):):)

• Autor: luckystar Data: 2008-06-14 12:12:00

Bodek, ales Ty traba czasami :)) napisales zestaw skladnikow: Janek, Bahus, Tex55, Lajan, Bodek ........ A Marinik to co ???? Patyk od kaszanki ?????????????? I nawet jak sie Marinik delikatnie upomnial, ze czegos tu brakuje to Ty jedziesz z ogorkami .......Jakzes Ty zdal te testy na moderatora ?????????????????????

• Autor: bahus Data: 2008-06-14 12:27:39

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    Ty jedziesz z ogorkami .......Jakzes Ty zdal te testy na moderatora
    > ?????????????????????

Pewnie przekupił decydentów....
    Bahus

• Autor: luckystar Data: 2008-06-14 16:49:33

Tez mi to wlasnie przekupstwem pachnialo :))) tylko bylam ciekawa czy sie przyzna :))))

• Autor: Bodek Data: 2008-06-14 15:46:52

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    > Bodek, ales Ty traba czasami :)) napisales zestaw skladnikow: Janek, Bahus,
    > Tex55, Lajan, Bodek ........ A Marinik to co ???? Patyk od kaszanki
    > ?????????????? I nawet jak sie Marinik delikatnie upomnial, ze czegos tu
    > brakuje to Ty jedziesz z ogorkami .......Jakzes Ty zdal te testy na moderatora
    > ?????????????????????

masz ci los !!!!
    przepraszam ze nie wymienilem wszytkich facetow na tej liscie co sa uzytkownikami :):):):)
    tak jakos odruchowo napisalem :)
    bo jeszcze mozna dozucic Zbycha, andyf24 i wiele innych :):):):):)
    ale skoro bahus nie ma checi to mysle ze mozna na jego prosbe usunac :) bo wodki jest na tyle a bahusik tylko o piwie :) hehehe
    chyba ze na ochotnika bedzie szedl na CPN po dodatkowe zlote napoje:):):):):):)

a co do moderatora -- hmmmm moze zrobic referendum czy sie sprawdzam czy nie :) i zobaczymy czy sie nadaje :)

ps : jakie testy??? :P:P:P:P:P:P:P:P:P hehe

• Autor: bahus Data: 2008-06-14 17:10:17

Z moderatorami to tak jak z policją....wszyscy wiedzą że musi być, a mało kto ją lubi. Tak więc Bodku raczej o referendum się nie proś
    Bahus

• Autor: luckystar Data: 2008-06-14 18:52:55

Bahusie, to jak to jest z tymi testami?? niektorzy moga ominac ;)) ??? Jak ja zlozylam 3 podania, klucz od mieszkania, fotografie ojca i zaswiadczenie o zbieraniu stonki wraz z checia dostania sie na posade..... To powiedziales, ze musze zdac testy i mam byc biegla w mowie, pismie i uczynku ....:))))) no to sie wystraszylam ;))) A teraz sie okazuje, ze Bodek tak bezbolesnie zalapal sie na posade .... Oj bedziesz mi sie musial wytlumaczyc w tym Otominie ;))))))

• Autor: luckystar Data: 2008-06-14 18:16:32

Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
     a co do moderatora -- hmmmm moze zrobic referendum czy
    > sie sprawdzam czy nie :) i zobaczymy czy sie nadaje :) ps : jakie testy???
    > :P:P:P:P:P:P:P:P:P hehe

No kolego ;) jak nie wiesz jakie testy, to znaczy, ze naprawde je przerabales :)))) wiec teraz daj sobie spokoj z referendum :))))
    Demokracji Ci sie zachciewa ????? :)))) wiesz tak po przyjacielsku Ci podpowiem, ze juz niejeden sie na tym poslizgnal, wiec jak sie dochrapales "wadzy" to trzymaj :))))))

• Autor: Bodek Data: 2008-06-15 00:32:35

taaa !!!!!! tylko limuzyny i domu sluzbowego nie daja !!!! :):):):):):):)
    hahahaha

• Autor: luckystar Data: 2008-06-15 12:59:32

To ich moze troche postrasz, ze konkurencja "oferuje wiecej" :))) na dowod masz tego inteligencika z reklamy :)))))

• Autor: marinik Data: 2008-06-16 07:16:07

no Marylko - WIELKA BUZKA dla Ciebie :)))))))))

• Autor: luckystar Data: 2008-06-16 21:41:25

Przejdź do pełnej wersji serwisu