Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Co moze byc przyczyna wymiotow?? (nie stan odmienny ;))

• Autor: Glumanda Data: 2008-06-12 21:03:56

Moze, ktos z Was zarloczki ... ma jakis pomysl.. co moze byc powodem, wymiotow mojej corki.. Od rana wymiotuje, sama zolcia i ma do tego  kolki.. bole brzucha. Byla u lekarza, dostala jakis zastrzyk rozluzniajacy ale jakos nie wiele pomogl. Teraz wymioty lekko ustapily..na tyle, ze zazla krople Metamizol. Martwi mnie jednak przyczyna tej dolegliwosci... Dodam, ze nie miala zadnego stresu, wrecz odwrotnie. Macie jakis rym na ta przypadlosc?? :(

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-06-12 21:14:03

Przyczyn moze byc chyba wiele.Glumando czy corka miala kiedys problemy watrobowe lub z woreczkiem zolciowym?Czasem niektorzy przy grypie zoladkowej rowniez wymiotuja zolcia.

• Autor: Glumanda Data: 2008-06-12 21:18:56

No wlasnie nie miala takich konkretnych problemow watrobowych.. ma 23 lata, wiec raczej mloda i zdrowa.. Ale takie kolki jej sie zdarzaly..jak sie bardzo zdenerwowala.. Co do grypy zoladkowej..nie wiem..wlasnie te objawy sa mi jakies inne .. Troche sie martwie.. Cale oczy i podkowke wokol ust na takie ciemne brazowe.. :( Gdy do jutra sie nie poprawi.. musimy isc jeszcz raz do doktora... tu trzeba jakies badanie krwi zrobic.. Nie ma skutku bez przyczyny... :(

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2008-06-12 21:29:39

Jesli skora sie przebarwia moze to byc cos z watraba.Wiek tutaj nie ma nic do rzeczy ,moja szwagierka miala usuniety woreczek zolciowy jak miala chyba 20lat.U mnie tez bylo podobnie kolki sie zdarzaly ale mijaly.Potem dostalam takiego ataku ale nie w okolicach watroby mnie bolalo tylko pod prawa lopatka i ten bol byl w prawym boku.Na pogotowiu mi powiedzieli ze to beda kamienie w woreczku zolciowym lub dwunastnicy.Ja odpowiedzialam jakie kamienie nie mam zadnych kamieni,pozatym nie w tym miejscu mnie boli gdzie jest woreczek.Dostalam skierowanie na usg jamy brzesznej.Pare miesiecy pozniej bylam juz po usunieciu woreczka zolciowego,w miedzy czasie kolki powtarzaly sie czesciej jak tez czasem wymioty zolcia wlasnie.Mialam kilka kamieni srednicy 2-3cm i pol kubka malutkich.

• Autor: makusia Data: 2008-06-12 21:42:04

Użytkownik Aleksandra1973 napisał w wiadomości:
    > Jesli skora sie przebarwia moze to byc cos z watraba.Wiek tutaj nie ma nic do
    > rzeczy ,moja szwagierka miala usuniety woreczek zolciowy jak miala chyba
    > 20lat.U mnie tez bylo podobnie kolki sie zdarzaly ale mijaly.Potem dostalam
    > takiego ataku ale nie w okolicach watroby mnie bolalo tylko pod prawa lopatka
    > i ten bol byl w prawym boku.Na pogotowiu mi powiedzieli ze to beda kamienie w
    > woreczku zolciowym lub dwunastnicy.Ja odpowiedzialam jakie kamienie nie mam
    > zadnych kamieni,pozatym nie w tym miejscu mnie boli gdzie jest
    > woreczek.Dostalam skierowanie na usg jamy brzesznej.Pare miesiecy pozniej
    > bylam juz po usunieciu woreczka zolciowego,w miedzy czasie kolki powtarzaly
    > sie czesciej jak tez czasem wymioty zolcia wlasnie.Mialam kilka kamieni
    > srednicy 2-3cm i pol kubka malutkich.
    też myslę ze to wątroba ..Danusiu idź z corka do dobrego lekarza zaraz z rana

• Autor: Glumanda Data: 2008-06-12 21:42:21

Dziekuje Ci za odpowiedz, bo moze faktycznie nikt nie mysli tak daleko do przodu! Zasugeruje doktorowi aby zrobiono jej na wszelki wypadek usg jamy brzusznej.. :( Ona i ze znaku zodiaku podporzadkowana jest wlasnie zoladkowi.. wiec moze to jej slaba strona. Wlasnie takie potwierdzenie, ze strony kogos, kto podobne schorzenie przeszedl bylo mi potrzebne, Dziekuje serdecznie :) Pozdrawiam.

• Autor: monia7301 Data: 2008-06-12 21:56:47

Mój brat też ma czasami taką przypadłość , badania nie wykazały nic złego .Wystarczy że zażyje 2 tabletki leku o nazwie Nifuroksazyd i musi przejść , jak nie po pierwszej to po drugiej dawce .To są takie żółte tabletki , nie wchłaniają się do krwi tylko działają w jelicie więc są bezpieczne .

• Autor: Glumanda Data: 2008-06-12 22:03:20

Dzieki Moniu, za podpowiedz! :) Mam nadzieje, ze znajdziemy jakies wyjasnienie na ta przypadlosc.. :( Pozdrawiam :)

• Autor: Aleex Data: 2008-06-13 07:24:21

Glumando - takie objawy wskazują albo na kłopoty z woreczkiem żłóciowym lub trzustką, albo ... na żółtaczkę. Moja mama, kilka lat temu, miała identyczne objawy, łącznie z tymi charakterystycznymi cieniami pod oczami. Zdiagnozowano u niej żółtaczkę wszczepioną. Nabawiła się jej podczas drobnego zabiegu laboratoryjnego.
    Mam nadzieję, że w przypadku Twojej córki diagnoza nie będzie tak drastyczna. Na pewno jednak musicie skonsultować to z lekarzem. Pozdrawiam i trzymam kciuki, aby nie było to nic poważnego, Aleex.

Przejdź do pełnej wersji serwisu