Poniewaz okazało się, że zgadywanka Wkn taka łatwa była, to może odgadniecie "co zacz" rośnie u mnie :) i nie chodzi o różę, widoczną z tyłu :) - na fotkach zagadkowa Nieznajoma z pąkami i kwitnąca... ja w końcu poznałam jej nazwę, jest zaskakująca.
Ewus, z tego co widze, to rosnie toto "zielonym do gory" i kwitnie .....nic ino musi byc jakis "kwiotek". Nie denerwuj ludziow tylko powiedz co to jest, ja i tak za chwile zapomne - ten typ tak ma - ale ciekawosc bedzie zaspokojona :)))
Poniewaz okazało się, że zgadywanka Wkn taka łatwa była, to może odgadniecie "co zacz" rośnie u mnie :) i nie chodzi o różę, widoczną z tyłu :) - na fotkach zagadkowa Nieznajoma z pąkami i kwitnąca... ja w końcu poznałam jej nazwę, jest zaskakująca.
Cudne, ale nie wiem co to jest.
tez stawiam na heliotrop
Mi to przypomina lebiodke pospolitą.
Bardzo ładna ta Twoja roślinka, nie mam jednak pojęcia co to jest.
Czy to jakiś storczyk przypadkiem?Jestem bardzo ciekawa i czekam na rozwiązanie konkursu z wielka niecierpliwością.
Ewus, z tego co widze, to rosnie toto "zielonym do gory" i kwitnie .....nic ino musi byc jakis "kwiotek". Nie denerwuj ludziow tylko powiedz co to jest, ja i tak za chwile zapomne - ten typ tak ma - ale ciekawosc bedzie zaspokojona :)))
Czy one sa tylko w tym kolorze czy w bialym tez sie zdarzaja?
Myślałam,że dowiem się nazwy tej roślinki,ale Ave nie spieszno do wyjawienia tajemnicy - eskaluje napięcie.
Jest wekend mysle ze Ave buszuje na swojej dzialeczce i jutro znow bedzie dostepna
Oleńko - jak Ty mnie dobrze znasz :))))))))) Dałam Wam weekendzik na zabawę i juz spieszę z rozwiązaniem :)
Bywają też np. żółte, pomarańczowe
Ten kwiatek,śliczny zreszta jest chyba Ewożerny,od zadania pytania Ave sie nie odezwała...
Co to jest ?
O tym nie pomyślałam,ale za małe "buziulki" mają te kwiatuszki.Mam nadzieję,że poznam nazwę tej roślinki.
Ta pieknie kwitnaca roslinka nazywa się ....Trojeść krwista (Asclepias incarnata).
http://www.dobrepole.pl/gatunki_pl/asclepias_incarnata_71.html
Zaskakujące prawda :)))))))))
Nazwa smacznie brzmi - szkoda,że niejadalna.Pozdrowionka.