Według mnie :) najlepiej smakują rzodkiewki,starte na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Trzeba je troszkę nasolić,odstawić na kilka minut żeby zmiękły(odlać sok).Potem dodać trochę kwaśnej gęstej śmietany 12% lub jogurtu wg uznania,do tego bułeczka z masełkiem i mamy wyśmienitą kolację lub sniadanie.Moja babcia ! robi też pastę z twarogiem, szczypiorkiem i łyżką smietany soli i pieprzy.Pasta ma ładny kolorek, jest przepyszna.
Czy znacie jakis fajny przepis na rzodkiewki ale nie w sałatkach ale na gorąco, gotowane, duszone itp.Będę wdzięczna.
tu cos wybierzesz oprócz sałatek
http://wielkiezarcie.com/szukaj.php?sp=&key=rzodkiewki&date1=&date2=&aut=&s_in%5B%5D=1&offset=0
Wielkie dzięki. Juz sobie wybrałam co nieco.
Według mnie :) najlepiej smakują rzodkiewki,starte na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Trzeba je troszkę nasolić,odstawić na kilka minut żeby zmiękły(odlać sok).Potem dodać trochę kwaśnej gęstej śmietany 12% lub jogurtu wg uznania,do tego bułeczka z masełkiem i mamy wyśmienitą kolację lub sniadanie.Moja babcia ! robi też pastę z twarogiem, szczypiorkiem i łyżką smietany soli i pieprzy.
Pasta ma ładny kolorek, jest przepyszna.
Ugotować w osolonej wodzie,podawać z roztopionym masłem i tartą bułką , smakuje jak kalafior.
Można zrobić fajną ozdobę do drinków
Jema super oczka!!! i super pomysł.pozdrawiam
Boskie...jak u Bazyliszka...super pomysl:-)))
wszystkim bardzo dziekuje, na pewno skorzystam