Pora grillowania wkrótce się zacznie. W zwiazku z powyższym należy przypomnieć sobie zwyczajowa procedurę postępowania.
Grill : Przy tej czynności można odkryć talenty kulinarne mężczyzny, tego prawdziwego. Kiedy tylko mężczyzna samodzielnie proponuje przyrządzanie jedzenia w ten sposób, zostaje uruchomiony pewien łańcuch reakcji (czytać w kolejności)
MĘŻCZYZNA 1. Mężczyzna przynosi grill i worek z węglem
KOBIETA 2. Kobieta czyści grill 3. Kobieta idzie do spożywczego 4. Kobieta idzie do rzeźnika 5. Kobieta idzie do piekarni 6. Kobieta przygotowuje sałatki i warzywa 7. Kobieta przygotowuje mięso do grillowania 8. Kobieta uklada mięso na tacy z koniecznymi sztućcami, przyprawami i marynatami 9. Kobieta przynosi czysty grill oraz tace z mięsem mężczyźnie, który, rozwalony na leżaku koło grilla, popija piwo 10. Mężczyzna układa mięso na grillu 11. Kobieta wchodzi do domu, aby przygotować stół 12. Kobieta sprawdza czy warzywa ugotowaly się 13. Kobieta przygotowuje deser 14. Kobieta wraca , aby powiadomić męża, że mięso właśnie się pali 15. Mężczyzna zdejmuje przypalone mieso i przynosi kobiecie 16. Kobieta podaje do stołu 17. Mężczyzna serwuje drinki. 18. Kobieta wykańcza deser i przygotowuje kawę 19. Kobieta podaje deser i kawę 20. Po posilku kobieta znosi ze stołu i zdejmuje obrus 21. Kobieta myje naczynia i sprząta w kuchni 22. Mężczyzna zostawia grilla, bo wegle są jeszcze gorące 23. Mężczyzna pyta kobietę czy docenia, że dziś nie musiała gotować obiadu 24. Widząc jej niedowierzające spojrzenie, mężczyzna stwierdza, że kobiety nigdy nie można zadowolić.
ach ci faceci. Chociaż mój mąż akurat przy grillu często stoi (czytaj: robi jedzenie). Ale za to żadne siły nie są w stanie zmusić go do gotowania. Przez cały nasz kilkuletni związek przygotował mi coś do jedzenia może z pięć razy. Ale za to wynagradza mi to częstym zapraszaniem do restauracji. Cóż, nie można mieć wszystkiego
Moja wersja: 1. Kobieta wrzuca zakupione wspolnie z mezczyzna mieso do marynaty. 2. Mezczyzna przygotowuje palenisko, czyli myje grill i rozpala ogien. 3. Kobieta dzwoni do przyjaciolki, jednoczesnie mieszajac salate z wczesniej umytych przez mezczyzne warzyw i owocow. 4. Mezczyzna przygotowuje stol, uklada serwetki, talerze, sztucce. 5. Mezczyzna wyjmuje mieso z lodowki i zaczyna grillowanie. 6. Kobieta ciagle gada przez telefon. 7. Mezczyzna bezglosnie "sygnalizuje", ze za 2 min mieso bedzie gotowe. 8. Kobieta ciagle nawija przez telefon. 9. Mezczyzna przynosi gotowe, smacznie upieczone mieso i stawia na stole. 10. Kobieta niechetnie konczy rozmowe, obiecujac zadzwonic jeszcze raz za 30-40min. 11. Mezczyzna poroponuje lampke wina do obiadu. 12. Na sygnal zgody ze strony kobiety, wstaje, idzie po lampki, otwiera butelke wina i serwuje kobiecie i sobie. 13. Oboje siadaja i jedza mieso upieczone przez mezczyzne i salate "wymieszana" przez kobiete, zapijajac winem. 14. Po skonczonym posilku mezczyzna sprzata stol, wyrzuca niedojedzone resztki, splukuje talerze pod bierzaca woda i wklada je do zlewozmywarki. 15. Kobieta dzwoni powtornie do przyjaciolki. 16. Mezczyzna proponuje kawe - kobieta wyraza ochote. 17. Mezczyzna zaparza swieza kawe i przynosi kobiecie zajetej rozmowa.
Jak to dobrze, ze Wspanialy tego nie przeczyta :))) z drugiej strony przeciez dzieki temu dorobil sie tego tytulu "Wspanialy" :)))
W zwiazku z powyższym należy przypomnieć sobie zwyczajowa procedurę postępowania.
Przy tej czynności można odkryć talenty kulinarne mężczyzny, tego prawdziwego.
Kiedy tylko mężczyzna samodzielnie proponuje przyrządzanie jedzenia w ten
sposób, zostaje uruchomiony pewien łańcuch reakcji (czytać w kolejności)
1. Mężczyzna przynosi grill i worek z węglem
2. Kobieta czyści grill
3. Kobieta idzie do spożywczego
4. Kobieta idzie do rzeźnika
5. Kobieta idzie do piekarni
6. Kobieta przygotowuje sałatki i warzywa
7. Kobieta przygotowuje mięso do grillowania
8. Kobieta uklada mięso na tacy z koniecznymi sztućcami, przyprawami i marynatami
9. Kobieta przynosi czysty grill oraz tace z mięsem mężczyźnie, który, rozwalony na leżaku koło grilla, popija piwo
10. Mężczyzna układa mięso na grillu
11. Kobieta wchodzi do domu, aby przygotować stół
12. Kobieta sprawdza czy warzywa ugotowaly się
13. Kobieta przygotowuje deser
14. Kobieta wraca , aby powiadomić męża, że mięso właśnie się pali
15. Mężczyzna zdejmuje przypalone mieso i przynosi kobiecie
16. Kobieta podaje do stołu
17. Mężczyzna serwuje drinki.
18. Kobieta wykańcza deser i przygotowuje kawę
19. Kobieta podaje deser i kawę
20. Po posilku kobieta znosi ze stołu i zdejmuje obrus
21. Kobieta myje naczynia i sprząta w kuchni
22. Mężczyzna zostawia grilla, bo wegle są jeszcze gorące
23. Mężczyzna pyta kobietę czy docenia, że dziś nie musiała gotować obiadu
24. Widząc jej niedowierzające spojrzenie, mężczyzna stwierdza, że kobiety nigdy nie można zadowolić.
Dawno się tak nie uśmiałam
Czysta prawda my sie narobimy , a oni są zmeczeni.
u mnie wiekszosc jest na odwort :) hehehe ale fajna instrukcja
pokaze zonie moze sie nauczy :) choc z gory wiem ze ja zawsze myje naczynia :) :)
Dobre,
Coś w tym jest ;)
Moja wersja:
1. Kobieta wrzuca zakupione wspolnie z mezczyzna mieso do marynaty.
2. Mezczyzna przygotowuje palenisko, czyli myje grill i rozpala ogien.
3. Kobieta dzwoni do przyjaciolki, jednoczesnie mieszajac salate z wczesniej umytych przez mezczyzne warzyw i owocow.
4. Mezczyzna przygotowuje stol, uklada serwetki, talerze, sztucce.
5. Mezczyzna wyjmuje mieso z lodowki i zaczyna grillowanie.
6. Kobieta ciagle gada przez telefon.
7. Mezczyzna bezglosnie "sygnalizuje", ze za 2 min mieso bedzie gotowe.
8. Kobieta ciagle nawija przez telefon.
9. Mezczyzna przynosi gotowe, smacznie upieczone mieso i stawia na stole.
10. Kobieta niechetnie konczy rozmowe, obiecujac zadzwonic jeszcze raz za 30-40min.
11. Mezczyzna poroponuje lampke wina do obiadu.
12. Na sygnal zgody ze strony kobiety, wstaje, idzie po lampki, otwiera butelke wina i serwuje kobiecie i sobie.
13. Oboje siadaja i jedza mieso upieczone przez mezczyzne i salate "wymieszana" przez kobiete, zapijajac winem.
14. Po skonczonym posilku mezczyzna sprzata stol, wyrzuca niedojedzone resztki, splukuje talerze pod bierzaca woda i wklada je do zlewozmywarki.
15. Kobieta dzwoni powtornie do przyjaciolki.
16. Mezczyzna proponuje kawe - kobieta wyraza ochote.
17. Mezczyzna zaparza swieza kawe i przynosi kobiecie zajetej rozmowa.
Jak to dobrze, ze Wspanialy tego nie przeczyta :))) z drugiej strony przeciez dzieki temu dorobil sie tego tytulu "Wspanialy" :)))
Moja Naczelna stwierdziła, że Ty za dużo wiesz o mnie (nas).
Podglądaczka jakaś "jezdeśżeś"(to już mój dopisek).
Jednym slowem, taka spoldzielnia "ucho-oko" :)))
Czyzby u Was panowaly podobne zwyczaje jesli chodzi o grillowanie ???
U mnie twierdzą, ze grillowanie to też "kuchnia"... jestem w mniejszości demokratycznej.
Ta wersja zdecydowanie bardziej mi sie podoba, może oprócz gadania przez telefon. Chyba ja wydrukuję, i powiesze jako instrukcję obsługi grila!
Dziwnie znajome.
Prawda :) U mnie odpada tylko czyszczenie grilla - nie tykam tego, ale ruszt to juz i owszem :)))))))