Każdy biszkopt zamieni się w kakaowy, jeśli do mąki dodasz sproszkowane kakao! Obowiązuje jednak żelazna zasada. Proporcji składników ciasta z przepisu nie wolno zmieniać. Chodzi głównie o stosunek masy suchej do reszty składników. Dlatego np. jeżeli przepis przwiduje 4 łyżki mąki, a chcesz dać 1 łyżkę kakao, wtedy musisz dać o 1 łyżkę mąki mniej, bo na to miejsce wejdzie 1 łyżka kakao!
Kto zna dobry przepis na biszkopt kakaowy?Pilnie potrzeny.
Polecam "Biszkopt ciemny-leciutki" przepis wielkiezarcie.com/przepis17154.html., którego autorem jest Praktykant. Pozdrawiam.
Oj widzę, że jest on wpisany jako "Biszkopt ciemny Bardzo leciutki".
Dziękuję Bardzo pewnie będzie pyszny ten biszkopt Pozdrawiam..
Bardzo prosze : http://wielkiezarcie.com/przepis30629.html
Bardzo Bardzo dziękuje za przepis już wyobrażam sobie jaki bedzie pycha Pozdrawiam.
Każdy biszkopt zamieni się w kakaowy, jeśli do mąki dodasz sproszkowane kakao!
Obowiązuje jednak żelazna zasada. Proporcji składników ciasta z przepisu nie wolno zmieniać. Chodzi głównie o stosunek masy suchej do reszty składników. Dlatego np. jeżeli przepis przwiduje 4 łyżki mąki, a chcesz dać 1 łyżkę kakao, wtedy musisz dać o 1 łyżkę mąki mniej, bo na to miejsce wejdzie 1 łyżka kakao!