Kochani pozwolcie ze sobie troszke ulze. Denerwuja mnie portale typu onet! Dlaczego? Nie Onet ogolnie, ale chcialam oddac glos (juz po raz kolejny) na zdjecia naszych wztowiczy w konkursach. I co? Ano nic, na przyklad Onet wymaga by sie rejestrowac i zakladac Konto! Przecierz to paranoja na ch....e mam zakladac konto jesli chce tylko zaglosowyc?! Ja tak sobie mysle, ze oni chyba w ten sposob adresy mailowe do sprzedarzy zbieraja. Co wy na to? Wrrrr,wrrrr,wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr A moze was denerwuje cos innego o wiele bardziej? I nie chodzi mi o jakies powzne problemy bo to supelnie inna sprawa lecz wlasnie takie male aczkolwiek dokuczliwe utrudnienia...
Mialam dokladnie to samo, a przeciez nie mam zamiaru miec 12 kont tylko dlatego zeby oddac glos raz na rok w jakims konkursie... Widocznie w ten sposob "robia" sobie statystyke ..... Nie rozumiem tego, ale jestem rowniez wkurzona .... Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ja również kiedyś nie głosowałam na zdjęcia ze względu na to wymagane konto ;( bardzo przykro mi z tego powodu . I tak już mam w notesie 2 strony samych loginów i haseł. Szkoda, że czasami przy tak drobnych sprawach jest wymagane wypełnianie mnóstwa formularzy czy ankiet. Niestety nie mamy na to wpływu...
Ja w takich przymusowych sytuacjach loguję się pod fałszywymi danymi, a jak wymagany jest adres mailowy to zakładam skrzynkę (chwilowo) i zapominam o niej. Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości: > Ja w takich przymusowych sytuacjach loguję się pod fałszywymi danymi, a jak > wymagany jest adres mailowy to zakładam skrzynkę (chwilowo) i zapominam o > niej.Bahus robię dokładnie tak samo :)
Woila, konto mozna zalozyc i jak napisal wczesniej Bahus - zapomniec o nim... Nieaktywne konta sa po pewnym czasie likwidowane. To nie o to chodzi, chodzi o sam fakt, ze zmusza sie czlowieka do zakladania konta, w sytuacji kiedy chcesz tylko zaglosowac ....
o wlasnie! Zakladanie trwa 5, 10 albo wiecej (jesli sie czeka na uaktywnienie linku przez maila przynajmniej na polskich stronach) duzo wiecej minut, czekalam juz kiedys na jakims portalu pare godzin. Rownierz ten "falszywy" adres pocztowy trzeba wpierw wprowadzic no chyba ze sie chce podac wlasciwy a potem sie pytac skad te spamy. Mialam kiedys taki adres wylacznie do tych celow i byl doslownie bombardowany. Natomiast na klikniecie na zdjecie wystarcza sekunda. Mnie skutecznie cos takiego zniecheca bo...kosztuje moj czas i mija sie z celem.A denrwuje mnie to bo chetnie bym nieraz poparla "naszych" w roznorakich konkursach.
A mnie denerwuje takie popieranie "naszych" bo to nieuczciwe no ale niestety wszelkie takie konkursy internetowe w których moze glosowac ogół sa nieuczciwe bo wiadomo ze wygra ten kto ma wiecej znajomych
Znaczy sie do bimbrowni mnie zapraszasz ??? ja tam caly czas zagladam, ale sie nie odzywam bo jestem zupelnie zielona w temacie. Ale jak tak czytam, to mam nadzieje, ze Petra przywiezie troche wody rozmownej do Otomina i moze mi sie uda sprobowac chocby kropelke :))
Ja też jestem zielona ale oni tak zachecajaco pisza ze slinka cieknie, coz mnie rowniez pozostakje miec nadzieje ze dojedzie do Otomina i Petra i bimberek i ja na końcu ;-)
Małgosiu, jeśli chodzi o ostatnią "akcję" to głosowałm na zdjęcie Oli, bo prosząc o głos zaznaczyła, że prosi o głosik, jeżeli zdjęcie się spodoba i mi się spodobało. I zrobię tak, za każdym razem, gdy zdjęcie "trafi do mnie". Tu muszę przyznać rację Dorocie: mega wkurzające jest to przymusowe logowanie itd. Myślę, w tych "prośbach o głosik" bardziej chodzi o informację o jakimś tam konkursie, niż o sztuczne windowanie "naszch". Pozdrawiam Cię serdecznie.
Małgosiu i nie tylko :) .... poczytałam troszkę na temat konkursu na onecie duracela i ..... nic ale to zupełnie nic nie dają te nasze głosy podpisane pod fotki "naszych". Zobaczcie zdjęcia które już wygrały ten konkurs ... niektóre mają ZERO głosów i zostały wybrane tylko i wyłącznie przez ich experta od fotografii bo są według niego najlepsze... A z głosami od internautów ... chodzi im tylko o zakładanie kont na onecie :(
Nie pamiętam już ale w jakimś konkusie chciałem zagłosować i z nudów(!) przeczytałem regulamintuż przed wzięciem udziału w głosowaniu ...wycofalem się i od tamtego czasu nie biorę udzialu w żadnym konkursie gdzie głosuje się telefonicznie(np.Taniec z gwiazdami", czy też internetowych. Było tam zdanie w jednym z paragrafów i to wciśnięte niemal z połamaniem wszelkich regół stylistycznych w stosunku do treści paragrafu. "Organizator zastrzega sobie inny system rozstrzygnięcia konkursu i nagradzania" Czy to nie jest jawny przekręt? Żeby nie nazwać tego dosadniej!
. ale walnąłem byka, dobrze, że Miaukol nie zauważył'a (nie czytała pewnie...;-)), a to by sobie "Konus" jeden poużywał. Winno być reguł ... P.S. Jak ktoś zauważy u mnie "byczki" ... śmialo może mnie "klepnąć" ale tylko jeśli ma rację, inaczej oddam (może nawet z nawiązką)..
Wotam wszystkich bardzo serdecznie mam wyrzuty sumienia bo w zasadzie gdyby nie ja nie byłoby tematu.... Bardzo lubie fotografować i cieszy mnie jeśli to sie komus podoba jeszcze wiekszą radość sprawiło mi wasze głosy faktycznie przykre to jest że nie wygrywają najładniejsze zdjęcia i wszystko jest w zasadzie wszyscy wiedzą jakie ale ja i tak się cieszę bo dzieki wam i mojej rodzinie oraz znajomym znalazłam się 2 x w pierwszej 10 a to juz zaszczyt nie liczyłam na wygraną bo jest tyle przepieknych innych zdjęć że moje sie przy tym gubia to jest poprostu moje hobby tak jak podjadanie dlatego tu jestem nie jestem wytrawną kucharką nie potrafie wyszywać czy malowac a fotografia to jedyny mój sposób żeby się czymś wykazać dla złagodzenia całego limatu i kilku wątków i wogóle wszystkiego dodam kika fotek które zrobiłam dzisiaj teraz możecie głosować a główna nagrodą dla wszystkich jest kilka moich fotek co wy na to ? to mój synuś bylismy dzisiaj na spacerku w centrum ogrodniczym i wypatrzył sobie laskę ;) a tutaj jedna z moich pocztówek mały test wszystkiego co ma kółka gerberki dla wszystkich i dużo buziaków ;))))
Olusia, jakie tam wyrzuty sumienia ??? Wyrzuty sumienia to moglabys miec jakbys cos ukradla, kogos przynajmniej pobila ... daj sobie spokoj, temat bylby tak czy inaczej, bo gdyby nie Ty to ktos inny....zreszta juz wczesniej Kama prosila o glosowanie i wtedy juz dostalam solidnego vquerva, teraz wiec tylko byla powtorka z rozrywki :))) A ze jak wspomnialam wczesniej "swiat stoi na oszustwie a zycie jest zludzeniem" to widocznie nie warto sie niczym przejmowac ;))) Zdjecia robisz superasne i zawsze ogladam je z mila checia, jesli nie komentuje, to znaczy, ze mnie zatkalo, albo jestem po prostu leniwa, co mi sie coraz czesciej zdarza ;))) Synek przygruchal sobie niezla laske, widac, ze ma gust :)))))
Olu kochana ale w zaden sposob nie czuj sie winna czy cos podobnego! Mnie "wnerwilo" bo chcialam juz nie po raz pierwszy na sliczne zdjecie zaglosowac a Onet wycial mi taki numer. Ze nie tylko on i nie poraz pierwszy - to mnie wkurzylo a absolutnie nieTtwoj zdjeciowy post. Jak by mi sie Tewoje zdjecie nie podobalo to bym co prawda glosowac nie chciala ale przy najblizszej innej okazji pewnie by mnie ten onet i tak "znerwowal" bo tak samo nie jest tylko przy zdjeciach ale i przy szeregu innych "przyjemnosci". Zdjecia masz cudne! I tak trzymaj chwal sie ile wlezie i gdzie sie da, jest czym. Serdecznie pozdrawiam.
tak jak i Twoje, wlasnie zajrzalam w Twoje ustawienia i....skarze sie! No bo powinnam trzymac diete a od Twoich zdjec robie sie glodna i to juz o 07:06. Wiec skladam tu i teraz oficialne zazalenie do wszystkich autorow pieknych zdjec (szczegolnie tych jedzonkowych) cieszac sie w duchu ze bede miala wymowke czemu palaszuje zamiast pic wode. Pozdrawiam serdecznie!
Kochani pozwolcie ze sobie troszke ulze. Denerwuja mnie portale typu onet! Dlaczego? Nie Onet ogolnie, ale chcialam oddac glos (juz po raz kolejny) na zdjecia naszych wztowiczy w konkursach. I co? Ano nic, na przyklad Onet wymaga by sie rejestrowac i zakladac Konto! Przecierz to paranoja na ch....e mam zakladac konto jesli chce tylko zaglosowyc?! Ja tak sobie mysle, ze oni chyba w ten sposob adresy mailowe do sprzedarzy zbieraja. Co wy na to? Wrrrr,wrrrr,wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
A moze was denerwuje cos innego o wiele bardziej? I nie chodzi mi o jakies powzne problemy bo to supelnie inna sprawa lecz wlasnie takie male aczkolwiek dokuczliwe utrudnienia...
jest kilka bez tej procedury wiec mozna jak sie chce Wrrr wrr. Rownierz pozdrawiam serdecznie!
Mialam dokladnie to samo, a przeciez nie mam zamiaru miec 12 kont tylko dlatego zeby oddac glos raz na rok w jakims konkursie... Widocznie w ten sposob "robia" sobie statystyke ..... Nie rozumiem tego, ale jestem rowniez wkurzona .... Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ja również kiedyś nie głosowałam na zdjęcia ze względu na to wymagane konto ;( bardzo przykro mi z tego powodu . I tak już mam w notesie 2 strony samych loginów i haseł. Szkoda, że czasami przy tak drobnych sprawach jest wymagane wypełnianie mnóstwa formularzy czy ankiet. Niestety nie mamy na to wpływu...
Ja w takich przymusowych sytuacjach loguję się pod fałszywymi danymi, a jak wymagany jest adres mailowy to zakładam skrzynkę (chwilowo) i zapominam o niej.
Bahus
Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
> Ja w takich przymusowych sytuacjach loguję się pod fałszywymi danymi, a jak
> wymagany jest adres mailowy to zakładam skrzynkę (chwilowo) i zapominam o
> niej.Bahus
robię dokładnie tak samo :)
A próbowałaś założyć konto, zagłosować i usunąć konto? Może to będzie jakieś rozwiązanie?
Woila, konto mozna zalozyc i jak napisal wczesniej Bahus - zapomniec o nim... Nieaktywne konta sa po pewnym czasie likwidowane. To nie o to chodzi, chodzi o sam fakt, ze zmusza sie czlowieka do zakladania konta, w sytuacji kiedy chcesz tylko zaglosowac ....
o wlasnie! Zakladanie trwa 5, 10 albo wiecej (jesli sie czeka na uaktywnienie linku przez maila przynajmniej na polskich stronach) duzo wiecej minut, czekalam juz kiedys na jakims portalu pare godzin. Rownierz ten "falszywy" adres pocztowy trzeba wpierw wprowadzic no chyba ze sie chce podac wlasciwy a potem sie pytac skad te spamy. Mialam kiedys taki adres wylacznie do tych celow i byl doslownie bombardowany. Natomiast na klikniecie na zdjecie wystarcza sekunda. Mnie skutecznie cos takiego zniecheca bo...kosztuje moj czas i mija sie z celem.A denrwuje mnie to bo chetnie bym nieraz poparla "naszych" w roznorakich konkursach.
A mnie denerwuje takie popieranie "naszych" bo to nieuczciwe no ale niestety wszelkie takie konkursy internetowe w których moze glosowac ogół sa nieuczciwe bo wiadomo ze wygra ten kto ma wiecej znajomych
Swieta racja :) ale jak wiemy, swiat stoi na oszustwie a zycie jest zludzeniem :))))
i Coż nam pozostaje napijmy się ;-) SIUP Petra ma dobry bimberek chodz Marylka pojdziemy do tamtego watku - wypijemy za błędy ;-) .. na górze
Znaczy sie do bimbrowni mnie zapraszasz ??? ja tam caly czas zagladam, ale sie nie odzywam bo jestem zupelnie zielona w temacie. Ale jak tak czytam, to mam nadzieje, ze Petra przywiezie troche wody rozmownej do Otomina i moze mi sie uda sprobowac chocby kropelke :))
Ja też jestem zielona ale oni tak zachecajaco pisza ze slinka cieknie, coz mnie rowniez pozostakje miec nadzieje ze dojedzie do Otomina i Petra i bimberek i ja na końcu ;-)
noooo- bez przesadyzmu !!!!!
Z tymi oszustwami to sporo racji ale zycie jako zludzenie???? PROTESTUJE !!!!!!!!
Małgosiu, jeśli chodzi o ostatnią "akcję" to głosowałm na zdjęcie Oli, bo prosząc o głos zaznaczyła, że prosi o głosik, jeżeli zdjęcie się spodoba i mi się spodobało. I zrobię tak, za każdym razem, gdy zdjęcie "trafi do mnie". Tu muszę przyznać rację Dorocie: mega wkurzające jest to przymusowe logowanie itd. Myślę, w tych "prośbach o głosik" bardziej chodzi o informację o jakimś tam konkursie, niż o sztuczne windowanie "naszch". Pozdrawiam Cię serdecznie.
Małgosiu i nie tylko :) .... poczytałam troszkę na temat konkursu na onecie duracela i ..... nic ale to zupełnie nic nie dają te nasze głosy podpisane pod fotki "naszych". Zobaczcie zdjęcia które już wygrały ten konkurs ... niektóre mają ZERO głosów i zostały wybrane tylko i wyłącznie przez ich experta od fotografii bo są według niego najlepsze... A z głosami od internautów ... chodzi im tylko o zakładanie kont na onecie :(
no to paskudnie się zachowują, robiąc ludzi w bambuko :((((( a naszą winą jest to, że nie czytamy regulaminów takich "konkursów"...
Nie pamiętam już ale w jakimś konkusie chciałem zagłosować i z nudów(!) przeczytałem regulamintuż przed wzięciem udziału w głosowaniu ...wycofalem się i od tamtego czasu nie biorę udzialu w żadnym konkursie gdzie głosuje się telefonicznie(np.Taniec z gwiazdami", czy też internetowych.
Było tam zdanie w jednym z paragrafów i to wciśnięte niemal z połamaniem wszelkich regół stylistycznych w stosunku do treści paragrafu.
"Organizator zastrzega sobie inny system rozstrzygnięcia konkursu i nagradzania"
Czy to nie jest jawny przekręt? Żeby nie nazwać tego dosadniej!
pewnie ze jest! I niestety trzeba czytac maczek...
Winno być reguł ...
P.S.
Jak ktoś zauważy u mnie "byczki" ... śmialo może mnie "klepnąć" ale tylko jeśli ma rację, inaczej oddam (może nawet z nawiązką)..
Wotam wszystkich bardzo serdecznie mam wyrzuty sumienia bo w zasadzie gdyby nie ja nie byłoby tematu.... Bardzo lubie fotografować i cieszy mnie jeśli to sie komus podoba jeszcze wiekszą radość sprawiło mi wasze głosy faktycznie przykre to jest że nie wygrywają najładniejsze zdjęcia i wszystko jest w zasadzie wszyscy wiedzą jakie ale ja i tak się cieszę bo dzieki wam i mojej rodzinie oraz znajomym znalazłam się 2 x w pierwszej 10 a to juz zaszczyt nie liczyłam na wygraną bo jest tyle przepieknych innych zdjęć że moje sie przy tym gubia to jest poprostu moje hobby tak jak podjadanie dlatego tu jestem nie jestem wytrawną kucharką nie potrafie wyszywać czy malowac a fotografia to jedyny mój sposób żeby się czymś wykazać dla złagodzenia całego limatu i kilku wątków i wogóle wszystkiego dodam kika fotek które zrobiłam dzisiaj teraz możecie głosować a główna nagrodą dla wszystkich jest kilka moich fotek co wy na to ?
to mój synuś bylismy dzisiaj na spacerku w centrum ogrodniczym i wypatrzył sobie laskę ;)
a tutaj jedna z moich pocztówek mały test wszystkiego co ma kółka
gerberki dla wszystkich i dużo buziaków ;))))
Olusia, jakie tam wyrzuty sumienia ??? Wyrzuty sumienia to moglabys miec jakbys cos ukradla, kogos przynajmniej pobila ... daj sobie spokoj, temat bylby tak czy inaczej, bo gdyby nie Ty to ktos inny....zreszta juz wczesniej Kama prosila o glosowanie i wtedy juz dostalam solidnego vquerva, teraz wiec tylko byla powtorka z rozrywki :))) A ze jak wspomnialam wczesniej "swiat stoi na oszustwie a zycie jest zludzeniem" to widocznie nie warto sie niczym przejmowac ;))) Zdjecia robisz superasne i zawsze ogladam je z mila checia, jesli nie komentuje, to znaczy, ze mnie zatkalo, albo jestem po prostu leniwa, co mi sie coraz czesciej zdarza ;)))
Synek przygruchal sobie niezla laske, widac, ze ma gust :)))))
Olu kochana ale w zaden sposob nie czuj sie winna czy cos podobnego! Mnie "wnerwilo" bo chcialam juz nie po raz pierwszy na sliczne zdjecie zaglosowac a Onet wycial mi taki numer. Ze nie tylko on i nie poraz pierwszy - to mnie wkurzylo a absolutnie nieTtwoj zdjeciowy post. Jak by mi sie Tewoje zdjecie nie podobalo to bym co prawda glosowac nie chciala ale przy najblizszej innej okazji pewnie by mnie ten onet i tak "znerwowal" bo tak samo nie jest tylko przy zdjeciach ale i przy szeregu innych "przyjemnosci".
Zdjecia masz cudne! I tak trzymaj chwal sie ile wlezie i gdzie sie da, jest czym. Serdecznie pozdrawiam.
Napiszę w sumie to co poprzedniczki, Olu chwal się swoimi zdjęciami, bo są cudne :-)) Pozdrawiam.
tak jak i Twoje, wlasnie zajrzalam w Twoje ustawienia i....skarze sie! No bo powinnam trzymac diete a od Twoich zdjec robie sie glodna i to juz o 07:06. Wiec skladam tu i teraz oficialne zazalenie do wszystkich autorow pieknych zdjec (szczegolnie tych jedzonkowych) cieszac sie w duchu ze bede miala wymowke czemu palaszuje zamiast pic wode.
Pozdrawiam serdecznie!
Dorotka, dziękuję za miłe słowa i również pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :-))
A to mamy cos wspólnego ja też na diecie 4 dzień koszmar moge tylko popatrzeć ;(
Oj tak, tak, nasza Aloiram to nie tylko zdolny fotograf, ale i świetna kuchareczka, a te wypieki, mniam,mniam :)))))))))))