Potrzebny jest mi odpis metryki dziecka. Metryka została wystawiona w urzędzie Łódź Śródmieście. Gdzie mam udać się po odpis tej metryki? Też do tego urzędu?Kiedyś chyba mieścił się on na rogu ulicy Mickiewicza i Kościuszki, a teraz?
Przepraszam, że podklejam się w Twój wątek z inną prośbą: potrzebuję odszukać kogoś w Łodzi ... ale resztę na GG. Nie chcę zakładać nowego wątku, a chodzi też przecież o Łódź. Janek
Niestety, podałem, że więcej danych na GG, już w pierwszej wiadomości i się nie odzywa, widocznie nie ma GG. No cóż tak bywa, a może to małolat'a jakaś ...
Dziękuję wszystkim, nie jestem małolatą(hi, hi).Trochę znam Łódź(mieszkałam tam 6 lat). Dzisiaj byłam i odebrałam akt(zajęło mi to 3 godziny!).Ślubu na szczęście tam nie brałam! Jestem w szoku-Łódź wygląda jak po wojnie!
Prawdę mówiąc kiedy mijam kolejne wyburzane właśnie budynki, to mam dokładnie takie samo skojarzenie... nic tylko kręcić filmy wojenne... Na samą myśl o rozwoju komunikacji miejskiej to robi mi się słabo- czasem mam wrażenie, że się bardziej zwija niż rozwija. Na domiar złego w mojej okolicy rozwija się dodatkowo również coś niesprecyzowanego: od ponad miesiąca systematycznie wykopują dziury na jednym pasie ulicy, stoją wokół nich przez dni kilka, drapią się po głowach, po czym wreszcie zasypują dół, a zaraz obok wykopują dwa nowe. Ropy szukają, czy co?!
Użytkownik marinik napisał w wiadomości: > za to po tej rewolucje jak cudnie bedzie :))))))))))))))))))))
...aleś naiwny, mój były dyrektor mawial czasami "...jeden wierzył w gusła aż mu d... uschła..." Ale, cuda i dzis sie zdarzają. Oby, życzę tego wszystkim "łodziakom".
Piszesz: "Dziękuję wszystkim, nie jestem małolatą(hi, hi).Trochę znam Łódź ..." Określenie malolata, dotyczyło kogoś innego ale jeśli sprawiło i Tobie radość takie określenie, to cała przyjemność po mojej stronie. Pozdrawiam Janek
Potrzebny jest mi odpis metryki dziecka. Metryka została wystawiona w urzędzie Łódź Śródmieście. Gdzie mam udać się po odpis tej metryki?
Też do tego urzędu?Kiedyś chyba mieścił się on na rogu ulicy Mickiewicza i Kościuszki, a teraz?
Dzięki, jestem wdzięczna za informacje!
Przepraszam, że podklejam się w Twój wątek z inną prośbą: potrzebuję odszukać kogoś w Łodzi ... ale resztę na GG.
Nie chcę zakładać nowego wątku, a chodzi też przecież o Łódź.
Janek
mogę jakoś pomóc?
Użytkownik awentel napisał w wiadomości:
> mogę jakoś pomóc?
Jeśli, ... to ... kontakt dalszy na GG ( jak podałem wyżej).
Awentel pomógł ?
Niestety, podałem, że więcej danych na GG, już w pierwszej wiadomości i się nie odzywa, widocznie nie ma GG.
...
No cóż tak bywa, a może to małolat'a jakaś
Dziękuję wszystkim, nie jestem małolatą(hi, hi).Trochę znam Łódź(mieszkałam tam 6 lat). Dzisiaj byłam i odebrałam akt(zajęło mi to 3 godziny!).Ślubu na szczęście tam nie brałam! Jestem w szoku-Łódź wygląda jak po wojnie!
To nie wojna tylko rozwój komunikacji miejskiej, tfu, z tym rozwojem :(((((((
Na samą myśl o rozwoju komunikacji miejskiej to robi mi się słabo- czasem mam wrażenie, że się bardziej zwija niż rozwija.
Na domiar złego w mojej okolicy rozwija się dodatkowo również coś niesprecyzowanego: od ponad miesiąca systematycznie wykopują dziury na jednym pasie ulicy, stoją wokół nich przez dni kilka, drapią się po głowach, po czym wreszcie zasypują dół, a zaraz obok wykopują dwa nowe. Ropy szukają, czy co?!
Nie ropy tylko... dobrego pomysła na robotę ;))))))))
No wlasnie, dajcie spokoj z ta ropa, bo jak sie moj bush dowie ...... no lepiej, nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
za to po tej rewolucje jak cudnie bedzie :))))))))))))))))))))
Użytkownik marinik napisał w wiadomości:
> za to po tej rewolucje jak cudnie bedzie :))))))))))))))))))))
...aleś naiwny, mój były dyrektor mawial czasami "...jeden wierzył w gusła aż mu d... uschła..."
Ale, cuda i dzis sie zdarzają. Oby, życzę tego wszystkim "łodziakom".
Piszesz:
"Dziękuję wszystkim, nie jestem małolatą(hi, hi).Trochę znam Łódź ..."
Określenie malolata, dotyczyło kogoś innego ale jeśli sprawiło i Tobie radość takie określenie, to cała przyjemność po mojej stronie.
Pozdrawiam
Janek