Za parę dni mój mąż ma urodziny (40-tka). Znany jest z tego,że praktycznie nie je słodyczy-żadnych ciast,deserów,batonów.
Wymyśliłam więc sobie,że zrobię mu "piwny" tort.Kolory,kształt kufla z piwem.Kupiłam juz w tym celu zółty lukier plastyczny,mam pisaki itp. Ale nie mam pomysłu-jaki krem...To określenie "piwny" odnosi się tylko do barw i kształtu. Jaki krem pasowałby,aby to się nie gryzło.
No i ten lukier-ułożyc go bezpośrednio na biszkopcie,czy czymś "oddzielic"-dzemem-kremem?
Za parę dni mój mąż ma urodziny (40-tka).
Znany jest z tego,że praktycznie nie je słodyczy-żadnych ciast,deserów,batonów.
Wymyśliłam więc sobie,że zrobię mu "piwny" tort.Kolory,kształt kufla z piwem.Kupiłam juz w tym celu zółty lukier plastyczny,mam pisaki itp.
Ale nie mam pomysłu-jaki krem...To określenie "piwny" odnosi się tylko do barw i kształtu.
Jaki krem pasowałby,aby to się nie gryzło.
No i ten lukier-ułożyc go bezpośrednio na biszkopcie,czy czymś "oddzielic"-dzemem-kremem?
Nigdy nie robiłam tortów z użyciem lukru plast.
Tu znajdziesz informacje http://wielkiezarcie.com/przepis31391.html
I tu http://wielkiezarcie.com/przepis30981.html