Forum

Kuchenne porady

Tort angielski i problem z kremem....

  • Autor: Basia K Data: 2008-06-22 10:04:39

    Za parę dni mój mąż ma urodziny (40-tka).
    Znany jest z tego,że praktycznie nie je słodyczy-żadnych ciast,deserów,batonów.

    Wymyśliłam więc sobie,że zrobię mu "piwny" tort.Kolory,kształt kufla z piwem.Kupiłam juz w tym celu zółty lukier plastyczny,mam pisaki itp.
    Ale nie mam pomysłu-jaki krem...To określenie "piwny" odnosi się tylko do barw i kształtu.
    Jaki krem pasowałby,aby to się nie gryzło.

    No i ten lukier-ułożyc go bezpośrednio na biszkopcie,czy czymś "oddzielic"-dzemem-kremem?

    Nigdy nie robiłam tortów z użyciem lukru plast.

  • Autor: jema4 Data: 2008-06-22 10:43:40

    Tu znajdziesz informacje http://wielkiezarcie.com/przepis31391.html

  • Autor: jema4 Data: 2008-06-22 10:44:42

    I tu http://wielkiezarcie.com/przepis30981.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu