Prosze napiszcie mi, ktory dom studencki polecilisbyscie? Zajecia maja odbywac sie przy ulicy Garbarskiej. Chodzi mi o wyposazenie pokojow, stolowke i odleglosc od Garbarskiej. Pozdrawiam - Mari
Mari oba akademiki mają swoje plusy i minusy, ja mieszkałam w Piaście ale często bywałam w Żaczku. Zdecydowanie bliżej na Garbarską jest z Żaczka, akademik jest w zasadzie w samym centrum miasta obok Jagiellonki i Muzeum Narodowego, stołówka jest bardzo dobra ale łazienki są na korytarzach. Piast jest zdecydowanie dalej (jakieś 30 min na nogach). Obok miasteczka studenckiego AGH-u. Pokoje są dwuosobowe w składach: dwa pokoje i łazienka, na stołówce jedzenie jest naprawdę przepyszne. Obok akademika jest dyskont Plus. Pokoje są mniejsze niż w Żaczku. W Piaście mieszka dużo obcokrajowców mimo że tam przez rok mieszkałam to ze względu na atmosferę polecałabym Ci Żaczka. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz. Pozdrawiam Ewa
Ewu, dzieki wielkie za informacje. Moglabys jeszcze powiedziec cos na temat tych wspolnych lazienek w Zaczku? Na stronach internetowych pisza, ze na kazdym pietrze jest kuchenka, w ktorej mozna sobie cos upichcic. Czy te kuchenki sa wyposazone np. w garnki czy trzeba miec swoje? A sprawa toalet jak wyglada? Tez tylko na korytarzu? Jest w pokoju np. telewizor, lodowka czy dostep do internetu? znajoma cudzoziemka musi wybrac do jutra akademik, w ktorych bedzie mieszkac. Pozdrawiam.
W Piaście łazienki są przy pokojach, w łazienkach jest prysznic i toaleta, na każdym piętrze jest kuchnia ale naczynia trzeba mieć swoje. Lodówki o ile pamiętam to jest jedna na kuchnię ale trzymanie tam jedzenia ;) no coż szybko może zniknąć. W Piaście na pewno jest w każym pokoju internet. Na dole jest też sala komputerowa z internetem, a na górze biblioteka. Wogóle w Piaście mieszka bardzo dużo cudzoziemców. aha jest też dobry fryzjer. w Żaczku nie jestem pewna czy obie części: stara i nowa mają internet.Łazienki są na korytarzu, toalety też, no i aneksy kuchenne. Ale wszystko trzeba mieć swoje niestety telewizorów nie ma nigdzie na wyposażeniu. Największą zaletą Żaczka jest to że wszędzie jest blisko i na Rynek i na Błonia, obok jest Park i Biblioteka JAgiellońska.
Moim zdaniem najlepszym akademikiem UJ jest Bydgoska A i B. Tam są składy dwa pokoje łazienka i kuchnia. W każdym pokoju internet, fajne miejsce mieszkałam tam trzy lata i mam wspaniałe wspomnienia z pobytu tam. Jeśli Twoja znajoma studiowałaby w Krakowie na UJ-cie to polecam Bydgoską. Pozdrawiam Ewa
Tak, bedzie studiowac na UJ ale w Centrum jezyka i kultury polskiej - do wyboru sa tylko te dwa domy studenckie. Przekaze wszystkie Wasze informacje i niech dziewczyna wybierze sama. Dziekuje Wam serdecznie. Pozdrawiam Mari
Chodzi mi o wyposazenie pokojow, stolowke i odleglosc od Garbarskiej. Pozdrawiam - Mari
Mari oba akademiki mają swoje plusy i minusy, ja mieszkałam w Piaście ale często bywałam w Żaczku. Zdecydowanie bliżej na Garbarską jest z Żaczka, akademik jest w zasadzie w samym centrum miasta obok Jagiellonki i Muzeum Narodowego, stołówka jest bardzo dobra ale łazienki są na korytarzach. Piast jest zdecydowanie dalej (jakieś 30 min na nogach). Obok miasteczka studenckiego AGH-u. Pokoje są dwuosobowe w składach: dwa pokoje i łazienka, na stołówce jedzenie jest naprawdę przepyszne. Obok akademika jest dyskont Plus. Pokoje są mniejsze niż w Żaczku. W Piaście mieszka dużo obcokrajowców mimo że tam przez rok mieszkałam to ze względu na atmosferę polecałabym Ci Żaczka. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz. Pozdrawiam Ewa
Ewu, dzieki wielkie za informacje. Moglabys jeszcze powiedziec cos na temat tych wspolnych lazienek w Zaczku? Na stronach internetowych pisza, ze na kazdym pietrze jest kuchenka, w ktorej mozna sobie cos upichcic. Czy te kuchenki sa wyposazone np. w garnki czy trzeba miec swoje? A sprawa toalet jak wyglada? Tez tylko na korytarzu? Jest w pokoju np. telewizor, lodowka czy dostep do internetu? znajoma cudzoziemka musi wybrac do jutra akademik, w ktorych bedzie mieszkac. Pozdrawiam.
Z tego co ja pamiętam i znam standarty domów studenckich to nie mają.Ale tez pojedynki maja swoje własne kąciki kuchenne w pokoju.
W Piaście łazienki są przy pokojach, w łazienkach jest prysznic i toaleta, na każdym piętrze jest kuchnia ale naczynia trzeba mieć swoje. Lodówki o ile pamiętam to jest jedna na kuchnię ale trzymanie tam jedzenia ;) no coż szybko może zniknąć. W Piaście na pewno jest w każym pokoju internet. Na dole jest też sala komputerowa z internetem, a na górze biblioteka. Wogóle w Piaście mieszka bardzo dużo cudzoziemców. aha jest też dobry fryzjer.
w Żaczku nie jestem pewna czy obie części: stara i nowa mają internet.Łazienki są na korytarzu, toalety też, no i aneksy kuchenne. Ale wszystko trzeba mieć swoje niestety telewizorów nie ma nigdzie na wyposażeniu. Największą zaletą Żaczka jest to że wszędzie jest blisko i na Rynek i na Błonia, obok jest Park i Biblioteka JAgiellońska.
Moim zdaniem najlepszym akademikiem UJ jest Bydgoska A i B. Tam są składy dwa pokoje łazienka i kuchnia. W każdym pokoju internet, fajne miejsce mieszkałam tam trzy lata i mam wspaniałe wspomnienia z pobytu tam. Jeśli Twoja znajoma studiowałaby w Krakowie na UJ-cie to polecam Bydgoską. Pozdrawiam Ewa
Tak, bedzie studiowac na UJ ale w Centrum jezyka i kultury polskiej - do wyboru sa tylko te dwa domy studenckie. Przekaze wszystkie Wasze informacje i niech dziewczyna wybierze sama. Dziekuje Wam serdecznie. Pozdrawiam Mari