Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jak nagrać zdjęcia na płytkę dvd lub cd?Poradzcie!!!

• Autor: morisek11 Data: 2008-07-01 08:03:23

Witam!!!Proszę o radę w pytaniu jw.Posiadam program do nagrywania Nero,ale po prostu nie umiem się zbytnio nim posługiwać.Będę wdzięczna za każdą pomoc.Czy można na taką płytkę ze zdjęciami wgrać jakiś podkład muzycznytj.aby od razu były zdjęcia i muzyka???

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-07-01 08:24:24

To bardzo proste morisku:) wkładasz płytkę ,do cd rom,odpalasz program Nero,jeżeli masz pełną wersje zaznaczasz nero -burning rom.Otwiera się tablica ,wciskasz nowy ,zaznaczasz swoja nagrywarkę,nastepnie cd lub dvd ,to już Twój wybór, na jakiej płytce chcesz kopiować czy na 700cd czy na dvd,to wtedy zaznaczasz.Nastepnie myszką, przeciagasz swój katalog ze zdjęciami w tablice i wciskasz kopiuj,taką zapałeczke, co masz na zakładce w neronie.Nigdy muzyczki nie podkładałam ale myślę że jest w neronie taka obcja,poszukaj w pomocy.:)Jeżeli wszystko wykonasz prawidłowo,nagrana płytka ci sie wysunie, i pokaże komunikat że zakończono powodzeniem.:)

• Autor: morisek11 Data: 2008-07-01 09:10:27

Nie mogę wyszukać tego nero -burning rom.Nie wiem co robić/Nero znalazłam,ale tego nie ma.

• Autor: Shaera Data: 2008-07-01 10:14:06

Hm... Nie bardzo rozumiem, co chcesz zrobić. Jaką masz wersję Nero? Z tego, co tu napisałaś, wnioskuję, że chcesz po prostu nagrać na płytkę i obrazy i zdjęcia, tak? Jeśli tak, to włącz nero i postępuj zgodnie z instrukcjami, które pojawiają się na ekranie. Napisz, czy dobrze wnioskuję, bo bez tego Ci nie pomogę ^.-

• Autor: morisek11 Data: 2008-07-01 10:18:46

Tak mam tą wersję.Ale jak na coś klikam to nie chce mi się otworzyć

• Autor: Shaera Data: 2008-07-01 10:24:02

Nie chce otworzyć? o.O Dziwne... A mogłabyś to pokazać na screenie? Albo może porozmawiamy przez gadu? Będzie szybciej ^^

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-07-01 10:35:00

Morisku! wejdz w start, wszystkie programy, i tu masz printscerna, gdzie powinnaś mieć ten program zainstalowany,:)

• Autor: Shaera Data: 2008-07-01 10:46:36

Ah... To w końcu co się nie chce otworzyć? Program, czy już sekcja nagrywania? Jeśli sam program, to zrób podobnie, jak niebieska-różyczka.

menu Start -> Wszystkie programy -> Nero (może być - przykładowo - Nero 7 Essentials) i klikasz na to. Program powinien się odpalić. Jeśli nie, możliwe, że nie został poprawnie zainstalowany i trzeba zrobić reinstalację ^^

Napisz, jak Ci idzie. Nie wiem, może niezrozumiale się wypowiadam o.O

• Autor: Bodek Data: 2008-07-01 10:50:23

ale ty masz tego na pulpicie :P:P:P:P:P:P:P:P

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-07-01 11:11:34

Bodek :)) wszystko co mi potrzebne hahhaha.

• Autor: Shaera Data: 2008-07-01 10:54:32

Ojojoj ==' Teraz widzę, jaki błąd strzeliłam xD Oczywiście, miałam na myśli - "(...) i obrazy i pliki muzyczne (...)" xD

Przejdź do pełnej wersji serwisu