jestem miłośniczką kwiatów kocham frezje, różą można mnie przekupić a za goździkami tęsknię coś mi przypominają odległe czasy sentyment do tego co już nie wróci, goździk to dla mnie symbol czy to jest to co lubimy? zapraszam .. może macie inne ulubione kwiaty doniczkowe, cięte czy przydrożne chociażby mak polny czy chaber bławatek pozdrawiam kamaxyz
Jej kształt, kolor, zapach... To dla mnie poezja:) Bardzo lubię też białe frezje. Mam do nich szczególny sentyment, bo z nich ułożony był mój ślubny bukiecik:) Zachwycają mnie też róże. Te kwiaty to klasyka, chyba niewiele osób napisałoby, że za nimi nie przepada.Moim zdaniem są piękne w uniwersalny sposób. Pozdrawiam serdecznie :)
Kwiat nazywa się hipeastrum (po przetłumaczeniu "jeździec astralny") nie amarylis -podobne ale jednak nie to samo. Polska nazwa tego kwiata to Zwartnica jednak częściej używa się nazwy Hipeastrum. Pozdarawiam
Ja lubię w zasadzie wszystkie kwiatki. Może za wyjątkiem róż, jestem z tych nielicznych;) Chyba, że na krzaku w ogrodzie. W bukietach nie - kłujące i oklepane. Za to moje naj... to konwalie.
Czy byłaś Canello kiedyś na wystawie róż? jeżeli nie to zachęcam:)) Róża jest królową kwiatów,i wcale nie jest oklepana.Pierwszy raz, pojechałam razem z klasą,na taką wystawę:)Tak piękne róże, widziałam pierwszy raz w życiu,a od zapachu aż się w głowie kręciło. podam link:http://my.opera.com/Asmodeusz/albums/show.dml?id=38932 To jest tylko namiastka gatunków jakie widzieliśmy.
O, na pewno:) Wszystkie kwiaty w naręczach bukietów prezentują się pięknie. Róże rzeczywiście ślicznie pachną, zwłaszcza dzikie. Bo te z kwiaciarni, sztucznego chowu - nie zawsze. Ale gdybyś kiedyś wybierała się do mnie na imieniny, to już wiesz z jakim kwiatkiem, a z jakim nie;) Widzę, za to, że dogadałabyś się z moją teściową, która zachowuje sobie nawet papierki po czekoladkach, jeśli są w róże. Pozdrawiam
Ojej ja kocham kwiaty chyba nie potrafiłabym bez nich funkcjonować :) róza faworytka ale pozostałe kwiaty też sa piekne jeśli chodzi o zapachy to faworytkami sa frezje ;)
o...pięknie pachnie można wąchać to prawda przynajmniej nie jest odrażająca, w przeciwieństwie do naszej królowej dziękuje ...i Wkn czym Ci się naraziłam? pozdrawiam
ja tez kocham kwiaty i fotografuje kiedy tylko moge:) te Irysy choduje moja mama,, nastepne mamy chodowli, amerykanski Iris a tu moj mini Amaryllis, nastepna roza, i jeszcze jedna, Kamaxyz , dobrze napisalas tytol watku, Amaryllisy i Amarylkowce - podklasa Liliowe:) pozdrawiam tineczka
czy to jest to co lubimy? zapraszam ..
może macie inne ulubione kwiaty doniczkowe, cięte czy przydrożne chociażby mak polny czy chaber bławatek
pozdrawiam kamaxyz
Jej kształt, kolor, zapach... To dla mnie poezja:)
Bardzo lubię też białe frezje. Mam do nich szczególny sentyment, bo z nich ułożony był mój ślubny bukiecik:)
Zachwycają mnie też róże. Te kwiaty to klasyka, chyba niewiele osób napisałoby, że za nimi nie przepada.Moim zdaniem są piękne w uniwersalny sposób.
Pozdrawiam serdecznie :)
Ja kocham wszystkie kwiateczki:)) najbardziej róże i fiołki.
Ten kwiat...to amarylis.... Piekny... zresztą wszystkie amarylisy są piękne..tak jak królowa kwiatów RÓŻA...
dzięki Teresko poprostu nazwałam sobie ten kwiat lilią ale za podpowiedz serdeczne dzięki rzeczywiście poprawna nazwa amarylis
Kwiat nazywa się hipeastrum (po przetłumaczeniu "jeździec astralny") nie amarylis -podobne ale jednak nie to samo. Polska nazwa tego kwiata to Zwartnica jednak częściej używa się nazwy Hipeastrum. Pozdarawiam
pollin83 dziękuję, nie zanłam tych nazw tej pięknej Zwartnicy
pozdrawiam
Ja lubię w zasadzie wszystkie kwiatki. Może za wyjątkiem róż, jestem z tych nielicznych;) Chyba, że na krzaku w ogrodzie. W bukietach nie - kłujące i oklepane. Za to moje naj... to konwalie.
Czy byłaś Canello kiedyś na wystawie róż? jeżeli nie to zachęcam:)) Róża jest królową kwiatów,i wcale nie jest oklepana.Pierwszy raz, pojechałam razem z klasą,na taką wystawę:)Tak piękne róże, widziałam pierwszy raz w życiu,a od zapachu aż się w głowie kręciło.
podam link:http://my.opera.com/Asmodeusz/albums/show.dml?id=38932
To jest tylko namiastka gatunków jakie widzieliśmy.
O, na pewno:) Wszystkie kwiaty w naręczach bukietów prezentują się pięknie. Róże rzeczywiście ślicznie pachną, zwłaszcza dzikie. Bo te z kwiaciarni, sztucznego chowu - nie zawsze. Ale gdybyś kiedyś wybierała się do mnie na imieniny, to już wiesz z jakim kwiatkiem, a z jakim nie;)
Widzę, za to, że dogadałabyś się z moją teściową, która zachowuje sobie nawet papierki po czekoladkach, jeśli są w róże.
Pozdrawiam
Konwalie,to również moje naj, naj, naj... :-)
Ojej ja kocham kwiaty chyba nie potrafiłabym bez nich funkcjonować :)
róza faworytka
ale pozostałe kwiaty też sa piekne jeśli chodzi o zapachy to faworytkami sa frezje ;)
Oto lilie dla królowej .U mnnie zaczyna się sezon na te kwiaty.Kiedy zakwitnąpozostałe "wrzucę"fotki.
Piękne....
Dziękuję
o...pięknie pachnie można wąchać
to prawda przynajmniej nie jest odrażająca, w przeciwieństwie
do naszej królowej dziękuje ...i
Wkn czym Ci się naraziłam?
pozdrawiam
Ja kocham wszystkie kwiaty, ale najbardziej te z kwitnących drzew i krzewów...dlatego też wiosna to moja najukochańsza pora roku.
Bahus
ja tez kocham kwiaty i fotografuje kiedy tylko moge:)
te Irysy choduje moja mama,, nastepne mamy chodowli, amerykanski Iris a tu moj mini Amaryllis,
nastepna roza, i jeszcze jedna,
Kamaxyz , dobrze napisalas tytol watku, Amaryllisy i Amarylkowce - podklasa Liliowe:) pozdrawiam tineczka
dziękuję tineczko
a Twoje kwiaty ...sam urok