Forum

Kuchenne porady

jagnięcina

  • Autor: Wiola1 Data: 2008-07-01 11:12:01

    Kochani, dostałam jagnięcinę prawie 4 kg i kompletnie niewiem jak się do niego zabrać, na początek chciałabym zrobić żeberka może w piekarniku, ale jakie przyprawy lubi to mięso, czy piec w rękawie czy w naczyniu żaroodpornym? myślałam też o jakiś sznyclach  albo jakiejś potrawce. Proszę o jakieś podpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc:))

  • Autor: tineczka Data: 2008-07-01 12:06:41

    Jagniecina lubi czosnek i swiezy rozmaryn. Pieczen najlepiej marynowac cala dobe . Zrobic nozem otwory i wlozyc czastki czosnku i galazki rozmarynu dookola miesa i piec. Mieso na sznycle zmielic i doprawic kawalkami sera feta i przyprawami, beda pyszne. Sposob pieczenia nie ma znaczenia, jak lubisz piec w rekawie to tak zrob.Pozdrowienia tineczka

  • Autor: Wiola1 Data: 2008-07-01 13:26:13

    dziekuje Tineczko, muszę sie rozejrzeć za świerzym rozmarynem , bo mam tylko suszony.

  • Autor: luckystar Data: 2008-07-01 13:17:15

    Wiola1 ja mam w moich przepisach 2 przepisy na jagniecine, wybacz, ze nie podaje linka, ale mam ograniczony czas w tej chwili. Poprostu kliknij w moj nick, a potem w moje przepisy (nie jest ich duzo) i latwo znajdziesz. Jeden z nich ma wspaniala marynate z jogurtu i jest to naprawde swietny sposob. Polecam z czystym sumieniem :))

  • Autor: Wiola1 Data: 2008-07-01 13:24:46

    Już sobie obydwa przepisy wydrukowałam:)  napisze jak wyszło, to moje pierwsze doświadczenie z jagnięciną, jest droga i trudno dostępna, dziękuje  bardzo:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu