Kochane Żarłoczki, mam do Was pytanko: Co zrobić, żeby polewa na cieście była pięknie błyszcząca? Nigdy mi się to nie udaje, bo ilekroć robię ciasto z polewą to po wystudzeniu robi się ona taka trochę matowa...Dlaczego? Co robię nie tak? A może to zależy od przepisu...?
Użytkownik Patrycja0 napisał w wiadomości: > Kochane Żarłoczki, mam do Was pytanko: Co zrobić, żeby polewa na cieście była > pięknie błyszcząca? Nigdy mi się to nie udaje, bo ilekroć robię ciasto z > polewą to po wystudzeniu robi się ona taka trochę matowa...Dlaczego? Co robię > nie tak? A może to zależy od przepisu...? Patrysiu ja juz dawno nierobie polewy czekoladowej - probowałam róznych przepisów ; albo matowa ;albo kruszaca i powiedzoalam - basta! Kupuję gotowe dobrych firm - szybko wygodnie bezproblemowo .Serdecznie pozdrawiam
Patrycjo byłam wlaśnie sprawdzić wuzetke , która cały czas stoi w lodówce. Polewa jest ciągle błyszcząca . Ja robie taką jak w przepisie tutaj : http://wielkiezarcie.com/przepis33544.html masz racje ,ze to czy polewa czekoladowa błyszczy sie czy nie zalezy od przepisu .
Dziękuję Wam bardzo :) To faktycznie pewnie wina przepisu, albo długości gotowania polewy. Dorotko, Twoją polewę gotujesz 10 min., a ja zawsze robiłam polewę do momentu, aż składniki się nie zagotują i potem zdejmowałam z gazu... Cóż, spróbuję Twojej polewy i zobaczymy. Pozdrawiam Was serdecznie :)
Patrycjo tak jak piszesz, długosc gotowania ma rowniez na to wpływ .Ja gotuje az powstanie gęsta masa,czekam az troszke ostygnie i polewam ciacho. Wtedy nie rozlewa się na boki
Ja zawsze robię polewę według przepisu Nutelli http://wielkiezarcie.com/przepis6593.html Świetnie się sprawdza. Ale ciasto smaruję kilka razy. Czekam do wyschnięcia warstwy i nakładam kolejną, aż do zużycia całej polewy.
Ja robię polewę zaparzaną bardzo gorącą margaryną.Jest bardzo błyszcząca Nie wiem czy taki przepis już jest:)) Jezeli nie znajdę to wieczorem go napisze.Może podpowiecie czy taki przepis już jest.
Kochane Żarłoczki, mam do Was pytanko: Co zrobić, żeby polewa na cieście była pięknie błyszcząca? Nigdy mi się to nie udaje, bo ilekroć robię ciasto z polewą to po wystudzeniu robi się ona taka trochę matowa...Dlaczego? Co robię nie tak? A może to zależy od przepisu...?
Użytkownik Patrycja0 napisał w wiadomości:
> Kochane Żarłoczki, mam do Was pytanko: Co zrobić, żeby polewa na cieście była
> pięknie błyszcząca? Nigdy mi się to nie udaje, bo ilekroć robię ciasto z
> polewą to po wystudzeniu robi się ona taka trochę matowa...Dlaczego? Co robię
> nie tak? A może to zależy od przepisu...?
Patrysiu ja juz dawno nierobie polewy czekoladowej - probowałam róznych przepisów ; albo matowa ;albo kruszaca i powiedzoalam - basta! Kupuję gotowe dobrych firm - szybko wygodnie bezproblemowo .Serdecznie pozdrawiam
Witaj. Ja robię polewę wg tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis16375.html i wychodzi ona bardzo błyszcząca.
Patrycjo byłam wlaśnie sprawdzić wuzetke , która cały czas stoi w lodówce. Polewa jest ciągle błyszcząca .
Ja robie taką jak w przepisie tutaj : http://wielkiezarcie.com/przepis33544.html
masz racje ,ze to czy polewa czekoladowa błyszczy sie czy nie zalezy od przepisu .
Dziękuję Wam bardzo :) To faktycznie pewnie wina przepisu, albo długości gotowania polewy. Dorotko, Twoją polewę gotujesz 10 min., a ja zawsze robiłam polewę do momentu, aż składniki się nie zagotują i potem zdejmowałam z gazu... Cóż, spróbuję Twojej polewy i zobaczymy. Pozdrawiam Was serdecznie :)
Patrycjo tak jak piszesz, długosc gotowania ma rowniez na to wpływ .Ja gotuje az powstanie gęsta masa,czekam az troszke ostygnie i polewam ciacho. Wtedy nie rozlewa się na boki
Ja zawsze robię polewę według przepisu Nutelli http://wielkiezarcie.com/przepis6593.html
Ale ciasto smaruję kilka razy. Czekam do wyschnięcia warstwy i nakładam kolejną, aż do zużycia całej polewy.
Świetnie się sprawdza.
Ja robię polewę zaparzaną bardzo gorącą margaryną.Jest bardzo błyszcząca Nie wiem czy taki przepis już jest:)) Jezeli nie znajdę to wieczorem go napisze.Może podpowiecie czy taki przepis już jest.