Witam. Wczoraj robiłam orzechówkę i kroiłam orzechy włoskie czego efektem są brązowe dłonie. Czy wie ktoś czym to mogę teraz wyczyścić, bo pumex ani kwasek nie pomagają... Bardzo proszę o porady.
dadam tylko że z tym mlekiem to działa rewelacyjnie na sok z jagód zwłaszcza na ubrankach dzieci...trzeba je namoczyć i zostawić na kilka godz ,może z rąk sok z orzechów zejdzie...pozdrawiam
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to amputacja. Radykalne, ale jakże skuteczne ;))) p. (a ja mam łapy całe czerwone z czereśni, najgorsze niestety paznokcie...)
Witam. Wczoraj robiłam orzechówkę i kroiłam orzechy włoskie czego efektem są brązowe dłonie. Czy wie ktoś czym to mogę teraz wyczyścić, bo pumex ani kwasek nie pomagają...
Bardzo proszę o porady.
Może w tym wątku znajdziesz jakąś podpowiedź: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=174890&post=174890&offset=20
Jak miałam brudne ręce po orzechach,zmyłam to kwaskiem cytrynowym, wg zalecen mojej babci:)
a może moczenie w kwaśnym mleku??albo pacieranie łodygą rabarbaru?? chodzi o kwas..
dadam tylko że z tym mlekiem to działa rewelacyjnie na sok z jagód zwłaszcza na ubrankach dzieci...trzeba je namoczyć i zostawić na kilka godz ,może z rąk sok z orzechów zejdzie...pozdrawiam
Na początek wypróbowałam porzeczki i niewiele pomogły. Bedę próbować dalej jak coś poskutkuje to napiszę. Pozdrawiam
Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to amputacja.
Radykalne, ale jakże skuteczne ;)))
p.
(a ja mam łapy całe czerwone z czereśni, najgorsze niestety paznokcie...)
Czy to znaczy, że nic nie poskutkowało? Sok z cytryny ładnie wybiela a przy okazji wygładza, ale nie wolno miec żadnych skaleczeń na dłoniach.