Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wirtualny świat?

• Autor: alicja37 Data: 2008-07-08 22:47:03

No właśnie...............co sądzicie o tej grze,Wirtualny świat-twoje drugie życie.
    Czy aż tak jest nam zle,że wolimy żyć w wirtualnym świecie?

• Autor: tineczka Data: 2008-07-08 22:56:25

Hehe, ciekawy temat, zobaczymy jak sie rozwinie:) Wirtualny swiat-ucieczka od rzeczywistosci?

• Autor: makusia Data: 2008-07-09 00:03:00

Użytkownik alicja37 napisał w wiadomości:
    > No właśnie...............co sądzicie o tej grze,Wirtualny świat-twoje drugie
    > życie.Czy aż tak jest nam zle,że wolimy żyć w wirtualnym świecie?

wcale nie "wolę " żyć w świecie wirtualnym , lubie buszować po necie , poznawać nowych ludzi , myslę że słowo "żyć" to za dużo powiedziane ;)

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-07-09 07:12:00

> No właśnie...............co sądzicie o tej grze,Wirtualny świat-twoje drugie
    > życie.Czy aż tak jest nam zle,że wolimy żyć w wirtualnym świecie?

Czy  to jest drugie życie??? NET????  nie uważam tak wcale..owszem... nawiązuje się w nim nowe znajomości  ...ale jakie??? klikane???   wymieniamy się swymi spostrzeżeniami,  radami...przepisami..ale czy się  rzeczywiście znamy??? wiele osób nawet swego imienia, nie mówiąc o nazwisku,..nie podajei to jest według  Was życie???
    Według mnie zycie to świat rzeczywisty... gdzie moge się spotkać, pogadać, pośmiać... gdziew wize drugą osobę... znam jej imię,  znam twarz... a w Necie... moge wklejać... gify, fotki... mogę..i wkleiłam swoje zdjęcie... kilka osób  podpisało pod nim  swoje zdenie, miło Cie widzieć,   fajna  z ciebie kobitka.. i .............co z tego...nadal się nie znamy...

• Autor: smakosia Data: 2008-07-09 07:51:40

Myślę, że autorce wątku nie chodzi o takie zwykłe buszowanie w internecie, ale o grę "Drugie życie". O niej tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life

• Autor: alicja37 Data: 2008-07-09 12:58:48

Dziękuję Smakosiu za pomoc............mnie właśnie chodziło o gre,a nie o buszowanie i poznawanie ludzi w necie.

• Autor: luckystar Data: 2008-07-09 13:10:21

no to ladnie :)))) znaczy sie jedna Smakosia posiadla skomplikowana umiejetnosc czytania ze zrozumieniem :)))))
    Na temat gry sie nie wypowiem, bo nie uzywam internetu do gier .... jeno do powazniejszych celow ;)) jak WZ :)))))))

• Autor: alicja37 Data: 2008-07-09 13:35:42

Ja też nie gram...............ale wczoraj było głośno w telewizji o tej grze.Chciałam wiedzieć co inni na ten temat sądzą.i tu jakoś sie nie zrozumieliśmy....................

• Autor: luckystar Data: 2008-07-09 14:31:51

Hahahahaha ... a jesli chodzi o zycie wirtualne, to mysle, ze to jest tak samo jak z zyciem pozagrobowym ;)) Wiemy, ze ponoc istnieje tylko kazdy ma inna wersje :))))

• Autor: makusia Data: 2008-07-09 14:51:48

> Ja też nie gram...............ale wczoraj było głośno w telewizji o tej
    > grze.Chciałam wiedzieć co inni na ten temat sądzą.i tu jakoś sie nie
    > zrozumieliśmy....................

no i trza tak było od razu ;)) nie słyszałam osobiście o tej grze , ale wiem że takowe potrafią narobić dużo złego ...

• Autor: makusia Data: 2008-07-09 14:50:13

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > Myślę, że autorce wątku nie chodzi o takie zwykłe buszowanie w internecie, ale
    > o grę "Drugie życie". O niej tutaj:
    > http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life

smakosiaaaaa teraz przeczytałam wolnooo spokojnieeeee i faktycznie chodzi o grę ... a juz myslałam ze jasnowidza mamy wśród zarłoczków :)))

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-07-09 07:59:17

Gra Second Life niestety staje się coraz bardziej popularna równiez w Polsce.Na pewno nie powinna zastępować swiata realnego . Jest to tylko trójwymiarowy wirtualny świat gdzie praktycznie wszystko jest fikcją.
    Swoją drogą coraz bardziej zadziwia mnie a jednoczesnie przeraza co ludzie wymyślają...

• Autor: Bodek Data: 2008-07-09 16:29:18

eeee tam
    grac??
    ja tam wole spedzic czas w domu z zona i na WZ
    a tak z wirtualnego to wole sciskac wiedzmy na spotkaniach :) heheheh :):):):):)

• Autor: tineczka Data: 2008-07-09 20:25:45

Cos czuje, ze pytanie jest zadane osobom  z innej generacji:)  My "babuszki" nie rozumiemy tego "swiata" . Niestety! Mlodzi ludzie inaczej zachowuja sie na internecie. Gry sa powaznym swiatem dla nastepnej generacji. Przyjmuja "role" i dla nich jest to swiat realny, tak jak dla nas starych piernikow szukanie "przyjaciol" na tym forum:) I nie ma w tym nic zlego. Trzeba tylko zrozumiec roznice w uzywaniu internetu. My umiemy pisac, a mlodzi uzywaja wszystkie mozliwosci tej komunikacji.Pozdrawiam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu