Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy znacie jakies zabawy na wesele?

• Autor: Glumanda Data: 2008-07-13 01:40:28

Hej .. kto moze mi pomoc..i podpowiedziec..jakies zabawy i gry na wesele? Dodam tylko ze to bedzei kameralne ..male wesele na 12 osob.
    Z gory dziekuje Wam za jakies propozycje :) Glumanda

• Autor: lika22 Data: 2008-07-13 10:26:21

Czy ja też mogę podczepić się pod ten wątek?.Za parę miesięcy moja siostra wychodzi za mąż.Ze względów finansowych zrezygnujemy z zespołu muzycznego.Chcemy jednak zrobić tzw.''oczepiny'' i zastanawiamy się jak.Zabawy z krzesłami i marynarkami sa w naszym regionie od zawsze i stały się już dość nudne.Można przygotować dla państwa młodych na karteczkach wróżby z podziałem obowiązkow małzeńskich-to jest dosyc fajne.Pozdrawiam.

• Autor: smakosia Data: 2008-07-13 10:39:45

Może tutaj coś znajdziecie: http://www.zespol.weselny.com/wesele_zabawy_weselne.html

• Autor: renataz36 Data: 2008-07-13 21:56:35

Ostatnio na weselu mojej chrześnicy po północy kiedy zabrano młodym obuwie (ale to już inna tradycja) przy wykupowaniu tychże np pani młoda musiała pocałować się z mężem w 10 RÓŻNYCH pozycjach hehe śmiechu było co nie miara. A pan młody musiał odtańczyć kankana z teściową na 2 postawionych "do siebie" krzesłach

• Autor: smakosia Data: 2008-07-14 11:10:46

http://www.zespol.weselny.com/wesele_zabawy_weselne.html już aktywny link

• Autor: anna-gu Data: 2008-07-14 10:26:21

Każdą karteczkę wkładamy do balonika, który należy nadmuchać zwiazać sznureczkiem. Młodym daje się szpilki, którymi przekłuwaja kolejno wybrany balonik i odczytują wylosowane obowiazki.
    Oto propozycje:
    Wszystkie pieniądze trzymam ja.
    Na piwo z teściem chodzę ja.
    Śniadanie do łóżka robię ja.
    Zakupy codzienne robię ja.
    Twoje skarpetki piorę ja.
    Obiady gotuję ja.
    Gazetę przed telewizorem przeglądam ja.
    Do pubu z przyjaciółmi chodzę ja.
    Kwiaty teściowej kupuję ja.

• Autor: lika22 Data: 2008-07-14 22:04:42

Bardzo,ale to bardzo dziękuję WSZYSTKIM za pomysły.Zabawy są super i na pewno z nich skorzystam.

• Autor: Basienkaa0 Data: 2008-07-21 10:07:57

a karteczki umieścić w balonach i kolejno każdy z młodych je przekłuwa...

• Autor: tutunia Data: 2008-07-13 19:14:41

ńa  weselu mojego syna gral zespoł który bardzo fajnie bawił gosci międzi innymi taka zabawa " wybiera się dwóch trzechpanów  i jedną młodą dziewczyne  w takt melodii dziewczyna powinna jajko surowe  przeprowadzic przezobie nogawki spodni panów  druga zabawa wybiera sie pary ktore stają naprzeciw siebie  w pewnej odległosci i w takt melodii  ida po kolei do siebie trzymajac nmiędzy nogami walek do ciasta i przekazuje sie go partnerowi bez uzycia rak smiechu co niemiara pozdrawiam i zycze wesołej zabawy

• Autor: anna-gu Data: 2008-07-14 10:40:18

Kiedyś Ave proponowała kurs prasowania koszul dla panny młodej. Wykorzystałam ten pomysł, jest super.
    Na każdym weselu praktykuję jeszcze  worek z niespodzianką. W tym worku sa przedziwne ciuchy, np meskie kalesony, ogromniasty bistonosz, seksowna koszulka nocna, barchanowe majtasy rozmiar XXXXXL, stringi z piórkami w ognistym różowym kolorze - i inne niezwykłe części garderoby i nakrycia głowy - co najmniej 10 sztuk. Ten worek uczestnicy zabawy podają sobie w kręgu w rytm muzyki, która po chwili się urywa. Osoba, która ma aktualnie worek, wyjmuje z niego COŚ i zakłada na siebie, na swoje ubranie. Przebrane osoby wchodzą kolejno do środka koła. Często sie zdarza, że przebranie pobudza inicjatywę własną gości, którzy przezentują fikuśne tańce. Ciuchy wyszukuję w szmateksach. Nagrodą dla przebierańców jest wspólne zdjęcie.

• Autor: anna-gu Data: 2008-07-14 11:28:12

Znalazłam, to Kiiri opisywała :) http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=128936&post=128947

Przejdź do pełnej wersji serwisu