mam zapasik orzechów juz zmielonych,wiem że nie można ich długo przechowywać -- a więc prosze was a pyszniutki przepis na ciacho z ich wykorztstaniem .Moze być biszkopt lub coś innego szybiego prostego smacznego ! Cisteczka raczej nie - nie mam cierpliwości chyba ,ze coś nieskomplikowanego pozdrawiam
Skoro masz zapas to może zamiast ciasta ryba http://wielkiezarcie.com/przepis32708.html spróbuj, ciast jest też dużo, wrzuć w wyszukiwarkę ciasta orzechowe.
A ja chciałam zapytać może nie na temat ale też o orzechach mielonych.Poradźcie jak można zmielić orzechy nie mając takiej specjalnej masyznki do mielenia bakalii?pozdrawiam
Dziekuje za rady sprobuje walkiem powalkowac i zobacze c z tego wyjdzie.Masyznka do miesa sie nie sprawdza, bo te orzechy nie sa mielone tylko miadzone i niestety wychdozi z nich lepka od tluszczu miazga.jak patrze na te przepisy z orzchami mielonymi to az mi slinka cieknie.pozdrawiam
Witam, jestem tu dopiero od dziś a widzę, że wątek jest z lipca, ale gwiazka za pasem więc może komuś się przydać. Ja kupiłam taką szatkownicę do cebuli(to jest kubek zamknięty w środku są ostrza i tym się nie kręci tylko się dusi), oczywiście używam jej tylko do orzechów. I w zależności od tego jak długo się kroi są albo bardzo drobne, albo grubsze. Pozdrawiam
A te orzechy to jakie? Bo jak laskowe, to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis312.html Bardzo proste i smaczne ciasto. Ale pewnie jak na złość to orzechy włoskie - z włoskich tego cuda piec nie próbowałam - nie ten smak i aromat.
mam zapasik orzechów juz zmielonych,wiem że nie można ich długo przechowywać -- a więc prosze was a pyszniutki przepis na ciacho z ich wykorztstaniem .Moze być biszkopt lub coś innego szybiego prostego smacznego ! Cisteczka raczej nie - nie mam cierpliwości chyba ,ze coś nieskomplikowanego pozdrawiam
Skoro masz zapas to może zamiast ciasta ryba http://wielkiezarcie.com/przepis32708.html spróbuj, ciast jest też dużo, wrzuć w wyszukiwarkę ciasta orzechowe.
Wsypac do sloiczka lub pudelka, ulozyc w zamrazalniku. Moga lezec rok albo i dwa....
A ja chciałam zapytać może nie na temat ale też o orzechach mielonych.Poradźcie jak można zmielić orzechy nie mając takiej specjalnej masyznki do mielenia bakalii?pozdrawiam
podejrzewam ,że moze być maszynka do mielenia mięsa ,ja korzystałam z takiej starej niem. u babci w Niemczech .Pozdrawiam
bobo gumi orzechy możesz rozsypać na stolnicy i wałkować wałkiem pod jednym warunkiem =muszą być suche!!!!!!
Dziekuje za rady sprobuje walkiem powalkowac i zobacze c z tego wyjdzie.Masyznka do miesa sie nie sprawdza, bo te orzechy nie sa mielone tylko miadzone i niestety wychdozi z nich lepka od tluszczu miazga.jak patrze na te przepisy z orzchami mielonymi to az mi slinka cieknie.pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/przepis33785.html, proste i smaczne .Pozdrawiam serdecznie
Proszę bardzo aktywny link: http://wielkiezarcie.com/przepis33785.html
A te orzechy to jakie? Bo jak laskowe, to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis312.html
Bardzo proste i smaczne ciasto.
Ale pewnie jak na złość to orzechy włoskie - z włoskich tego cuda piec nie próbowałam - nie ten smak i aromat.