Forum

Pomysł czy Problem?

orzechy mielone

  • Autor: megi65 Data: 2008-07-14 13:24:00

    mam zapasik orzechów juz zmielonych,wiem że nie można ich długo przechowywać -- a więc prosze was a pyszniutki przepis na ciacho z ich wykorztstaniem .Moze być biszkopt lub coś innego szybiego prostego smacznego ! Cisteczka raczej nie - nie mam cierpliwości chyba ,ze coś nieskomplikowanego pozdrawiam

  • Autor: dankarz Data: 2008-07-14 14:04:22

    Skoro masz zapas to może zamiast ciasta ryba http://wielkiezarcie.com/przepis32708.html spróbuj, ciast jest też dużo, wrzuć w wyszukiwarkę ciasta orzechowe.

  • Autor: Mari Data: 2008-07-14 14:30:06

    Wsypac do sloiczka lub pudelka, ulozyc w zamrazalniku. Moga lezec rok albo i dwa....

  • Autor: bobo_gumi Data: 2008-07-14 14:51:39

    A ja chciałam zapytać może nie na temat ale też o orzechach mielonych.Poradźcie jak można zmielić orzechy nie mając takiej specjalnej masyznki do mielenia bakalii?pozdrawiam

  • Autor: megi65 Data: 2008-07-14 15:06:42

    podejrzewam ,że moze być maszynka do mielenia mięsa ,ja korzystałam z takiej starej niem. u babci w Niemczech .Pozdrawiam

  • Autor: ania205 Data: 2008-07-15 14:31:10

    bobo gumi orzechy możesz rozsypać na stolnicy i wałkować wałkiem pod jednym warunkiem =muszą być suche!!!!!!

  • Autor: bobo_gumi Data: 2008-07-17 11:56:51

    Dziekuje za rady sprobuje walkiem powalkowac i zobacze c z tego wyjdzie.Masyznka do miesa sie nie sprawdza, bo te orzechy nie sa mielone tylko miadzone i niestety wychdozi z nich lepka od tluszczu miazga.jak patrze na te przepisy z orzchami mielonymi to az mi slinka cieknie.pozdrawiam

  • Autor: ESTORKA Data: 2008-11-07 19:16:24

    Witam, jestem tu dopiero od dziś a widzę, że wątek jest z lipca, ale gwiazka za pasem więc może komuś się przydać. Ja kupiłam taką szatkownicę do cebuli(to jest kubek zamknięty w środku są ostrza i tym się nie kręci tylko się dusi), oczywiście używam jej tylko do orzechów. I w zależności od tego jak długo się kroi są albo bardzo drobne, albo grubsze. Pozdrawiam

  • Autor: łOSOS Data: 2008-07-14 16:06:05

    http://wielkiezarcie.com/przepis33785.html, proste i smaczne .Pozdrawiam serdecznie

  • Autor: mysha2006 Data: 2008-07-18 22:59:36

    Proszę bardzo aktywny link: http://wielkiezarcie.com/przepis33785.html

  • Autor: Wkn Data: 2008-11-10 23:41:06

    A te orzechy to jakie? Bo jak laskowe, to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis312.html
    Bardzo proste i smaczne ciasto.
    Ale pewnie jak na złość to orzechy włoskie - z włoskich tego cuda piec nie próbowałam - nie ten smak i aromat.

Przejdź do pełnej wersji serwisu