Forum

Galeria

Wypad w Pieniny

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-07-14 14:22:07

A dokładnie do Niedzicy, przecudnej , malowniczej miejscowosci , która leży przy zaporze na Dunajcu .Zapora tworzy sztucznie jezioro zwane Jeziorem Czorsztyńskim.
    Tutaj jest więcej informacji o Niedzicy    

To juz na miejscu,
    na tych zdjeciach  widac ogromną zapore na jeziorze Czorsztynskim

To  widok ze statku

Tu widac ruiny królewskiego zamku w Czorsztynie.

a tu zamek  ,,Dunajecz,,, który znajduje sie na przeciwko ruin zamku Czorsztynskiego.Zamek został zbudowany ok. 1310 r. i do dzisiejszych czasów pozostał w nienaruszonym stanie

to juz w środku

Madziula w kazdej komnacie szukała ,,śężniczki,, niestety znalazła tylko  ,,jićeźa,,

a to widok z tarasu  ( czy jak to sie tam zwie ) zamku

Juz sie nie moge doczekac kiedy pojade tam kolejny raz, tym razem na dłuzej. Zachęcam Was do odwiedzenia tego przecudnego miejsca bo naprawde warto!

• Autor: makusia Data: 2008-07-14 16:12:26

wspaniała wycieczka i piękna pamiatka Dorotko ;)  no i mądre przysłowie " cudze chwalicie swego nie znacie.." byłam tam ale już dawnoooo temu , trzeba bedzie znowu zawitać :) dziekuję że podzieliłas się wrażeniami i pęknymi fotkami :) i ucałuj mała ,,śężniczkę,,:)) 

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-07-14 18:42:50

Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
    > mądre przysłowie
    > " cudze chwalicie swego nie znacie.."

Dokładnie makusiu. Ogladając te cudne widoki myślałam  o tym samym , ze zachwycamy się  urokami innych krajów a to samo mamy u siebie.

>byłam tam ale już dawnoooo
    > temu , trzeba bedzie znowu zawitać :)

w takim razie koniecznie odwiedz to miejsce ponownie, moze sie tam spotkamy . My jedziemy w sierpniu na kilka dni , tym razem z synkiem bo teraz jest na wakacjach.

>i ucałuj mała ,,śężniczkę,,:)) 

Dzięki wielkie

Pozdrawiam

• Autor: Ave Data: 2008-07-18 11:07:57

no i jaka piękna wyprawa, zdjęcia przepiękne i już po samym ich obejrzeniu chce się pojechac i "naocznie" wszystko zobaczyć. Dzieki Dorotko za tę relację i uściski  dla Księzniczki :)

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-07-25 08:22:27

Dziękuje ślicznie Ewciu .

• Autor: olusia1 Data: 2008-08-28 21:02:34

pięknie tam .....też tam byłam w tym roku , super miejsce :)

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-08-29 20:08:28

Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
    > pięknie tam .....też tam byłam w tym roku , super miejsce :)

faktycznie pięknie, ja sie w tym miejscu zakochalam

Pozdrawiam serdecznie

• Autor: agik Data: 2008-08-28 21:14:38

A mąż odwazył sie wypowiedziec Twoje imię, przy studni Brunhildy??? :)

Ale potwierdzam- pięknie tam jest :)
    Jak ktos ma więcej czasu- to zachęcam na bardziej dogłebne zapuszczenie się w Pieniny- wąwóz homole, trzy korony...
    A jak czasu jeszcze zostanie- to jazda do Łacka....

Piękne zdjęcia i super wycieczka!!!

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-08-29 20:13:59

Użytkownik agik napisał w wiadomości:
    > A mąż odwazył sie wypowiedziec Twoje imię, przy studni Brunhildy???

agik dopiero teraz przeczytalam tą legende dzieki Tobie.Wcześniej o niej nie wiedzialam a dobrze wiedziec bo w niedziele znowu tam jedziemy...zaciągne mojego do zamku i nad studnią opowiem mu o Brunhildzie i Bogusławie Łysym . Zobaczymy czy odważy się wypowiedziec moje imie , mam nadzieje ze tak a jeśli rano wypadnie mu ta resztka włosów to będzie wszystko jasne ;-)

Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie

• Autor: bea39 Data: 2008-09-04 08:04:54

na prawdziwą Łącką śliwowicę, i to w dni Kwitnącej Jabłoni.No i urokliwej Szczawy, gdzie lasy pełne grzybów i borówek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu