A więc tak, poszukuję pilnie przepisów w których wykorzystane muszą być same białka. Rodzinka domaga się ciągle ciasteczek do których dodaję same żółtka i brak mi pomysłu jak wykorzystać pozostałe od nich białka, a wyrzucić szkoda . Myślę, że podobnie mogą się przydać komuś przepisy na potrawy z samych żółtek, więc jeśli macie w swoich lub ulubionych przepisach takie pozycje, to wklejajcie tu do nich linki, myślę, że przyda się to nie tylko mi:) Pozdrawiam żarłoczki!
A mogłabyś dać przepis na te ciasteczka? Mam 6 zamrożonych żółtek po robieniu deseru pawłowej. Przepis na pawlową znalazłam na forum gazeta.pl A z białek obowiązkowo bezy :)
A więc tak, poszukuję pilnie przepisów w których wykorzystane muszą być same białka.
Rodzinka domaga się ciągle ciasteczek do których dodaję same żółtka i brak mi pomysłu jak wykorzystać pozostałe od nich białka, a wyrzucić szkoda .
Myślę, że podobnie mogą się przydać komuś przepisy na potrawy z samych żółtek, więc jeśli macie w swoich lub ulubionych przepisach takie pozycje, to wklejajcie tu do nich linki, myślę, że przyda się to nie tylko mi:)
Pozdrawiam żarłoczki!
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=133310&post=133654
tu jest sporo..
A mogłabyś dać przepis na te ciasteczka? Mam 6 zamrożonych żółtek po robieniu deseru pawłowej. Przepis na pawlową znalazłam na forum gazeta.pl
A z białek obowiązkowo bezy :)