Kochani..dopuściłam się kradzieży.. i w związku z tym mam taki nabytek.. proszę o identyfikację tej roślinki(pięknie się płoży na lekko zdrewniałych pędach a kielichy przypominają trochę jakby surfinię ale są znacznie dłuższe..) wsadziłam ją do ziemi bez korzeni,tylko ten pęd miała..
To cudo to sandavila piękny kwiat,jezeli zapewnisz jej podporę pięknie sie bedzie pięła.Jeżeli widziałaś całą dorosłą roślinkę to wiesz,że będzie miała piękne,lśniące liście i będzie obsypana kwiatami do późnej jesieni. Powodzenia .
Kochani..dopuściłam się kradzieży..
i w związku z tym mam taki nabytek..
proszę o identyfikację tej roślinki(pięknie się płoży na lekko zdrewniałych pędach a kielichy przypominają trochę jakby surfinię ale są znacznie dłuższe..)
wsadziłam ją do ziemi bez korzeni,tylko ten pęd miała..
To cudo to sandavila piękny kwiat,jezeli zapewnisz jej podporę pięknie sie bedzie pięła.Jeżeli widziałaś całą dorosłą roślinkę to wiesz,że będzie miała piękne,lśniące liście i będzie obsypana kwiatami do późnej jesieni. Powodzenia .
dziękuję ślicznie..
niestety nie była taka okazała jak ją ..."dziabnęłam"
ale coś mi się kojarzyło,że będzie to pnącze..
Ja mam takie cudo na balkonie, pnie sie strasznie szybko, a co najlepsze to Koliberki sa zachwycone tym kwiatem.
Balbino..ja Ci zazdroszczę tych koliberków! one są takie śliczne jak ten kwiatek!
koliberki to ja widziałam tylko w Tv..
Balbinko, a jak sie nazywaja koliberki po angielsku ??? bo nie jestem pewna czy mam to samo na mysli ...:)
Marylko to sa Hummingbirds, przepiekne sa i za razem zadziwiajace ptaki. Sprubuje pstryknac fotke jak mi sie uda so strasznie szybkie.
http://www.plantpol.com.pl/strony/1/i/157.php
Tam znajdziesz więcej informacji .
trafiłam na tę stronkę jak tylko przedtem podałaś nazwę,dzięki jeszcze raz!