Kochane mąż mi wczoraj sprawił taki wałek .I jak się go używa. Przy jakim cieście wlewa się tam wodę zimną a przy jakim gorącą. A które ciasto nie potrzebuje by go napełniać
W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka. Gdy wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.
Użytkownik Cletti napisał w wiadomości: > W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka > posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka.Gdy > wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą > wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.Gdzies to wyczytalam.
mam ten wałek i wolę jednak delikatnie natrzec go mąką ;) reszta sie zgadza:)
Użytkownik Cletti napisał w wiadomości: > W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka > posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka.Gdy > wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą > wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.Gdzies to wyczytalam.
Zgadza się Cletti, dodam tylko, że w przypadku wałkowania ciasta francuskiego należy poruszać wałkiem w jednym kierunku. Ale najlepiej stosować wałek razem z stolnicą Tupperware. Stolnica zapobiega przyklejaniu się ciasta, łatwa jest do utrzymania w czystości (wystarczy zetrzeć mokrą ściereczką) a po zakończeniu pracy zawinąć na wałek. Nie wolno do krojenia ciasta używać noża, należy stosować przyrządy z tworzywa. Zresztą jest wiele produktów tej firmy godnych polecenia...
Kochane mąż mi wczoraj sprawił taki wałek .I jak się go używa. Przy jakim cieście wlewa się tam wodę zimną a przy jakim gorącą. A które ciasto nie potrzebuje by go napełniać
W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka.
Gdy wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.
Gdzies to wyczytalam.
Użytkownik Cletti napisał w wiadomości:
> W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka
> posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka.Gdy
> wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą
> wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.Gdzies to wyczytalam.
mam ten wałek i wolę jednak delikatnie natrzec go mąką ;) reszta sie zgadza:)
Użytkownik Cletti napisał w wiadomości:
> W przypadku wykorzystania wałka do wałkowania ciasta nie musimy wałka
> posypywać mąką ponieważ ciasto nie przykleja się to tego wałka.Gdy
> wykorzystamy wałek do wałkowania ciasta drożdżowego wlewamy do środka ciepłą
> wodę, w przypadku ciasta kruchego - zimną.Gdzies to wyczytalam.
Zgadza się Cletti, dodam tylko, że w przypadku wałkowania ciasta francuskiego należy poruszać wałkiem w jednym kierunku.
Ale najlepiej stosować wałek razem z stolnicą Tupperware. Stolnica zapobiega przyklejaniu się ciasta, łatwa jest do utrzymania w czystości (wystarczy zetrzeć mokrą ściereczką) a po zakończeniu pracy zawinąć na wałek. Nie wolno do krojenia ciasta używać noża, należy stosować przyrządy z tworzywa.
Zresztą jest wiele produktów tej firmy godnych polecenia...
To Ci powiem, że masz odważnego męża skoro sam Ci wałek kupuje
jeśli nie masz osoby która sprzedaje , to znajdziesz go na allegro ;)