Witajcie,zawsze zastanawiam się co mam zrobić jak w przepisie jest np.20 dkg cukru a ja mam tylko w domu cukier puder?mnie się wydaje ,że to nie tyle samo i ,że wyjdzie za słodkie? albo szklanka cukru pudru - ile to zwykłego? może ktoś wie? pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.:)
Witaj, 60 g cukru pudru ma objetosc 100 ml , na 100 ml potrzeba 90 g cukru krysztalowego, z tego wynika , ze potrzeba wiecej cukru pudru do osiagniecia slodkosci:) szklanka ( 200 ml ) cukru pudru bedzie wazyla 120 g, a szklanka cukru 180 g,,,pozdrawiam
witaj; jak masz uzyc 20 dag to wszystko jedno jakiego, natomiast bedzie to inna objetosc cukru mierzona w szklankach;ja np. miele cukier w malakserze i : 1 szklanka ( 250 ml) cukru krysztalu to 22 dag; po zmieleniu to nadal 22 dag ale objetosciowo to 1 i 3/4 szklanki; pozdrawiam magda
Szklanka nie jest zadna miara dokladna:) w niektorych przepisac ma szklanka 220 ml, w nastepnym 200 ml i w nastepnym 250 ml. Dokladne przepisy zwlaszcza do pieczenia powinny byc podawanie w gramach/kilogramach. Jak zmiezyc 1 i 3/4 szklanki? Na oko okej, ale jak potrzebna jest dokladna ilosc , to 3/4 szklanki moze byc od pol do 4/5 w zaleznosci od oka:) pozdrawiam
Witajcie,zawsze zastanawiam się co mam zrobić jak w przepisie jest np.20 dkg cukru a ja mam tylko w domu cukier puder?mnie się wydaje ,że to nie tyle samo i ,że wyjdzie za słodkie? albo szklanka cukru pudru - ile to zwykłego? może ktoś wie? pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.:)
Witaj, 60 g cukru pudru ma objetosc 100 ml , na 100 ml potrzeba 90 g cukru krysztalowego, z tego wynika , ze potrzeba wiecej cukru pudru do osiagniecia slodkosci:) szklanka ( 200 ml ) cukru pudru bedzie wazyla 120 g, a szklanka cukru 180 g,,,pozdrawiam
witaj; jak masz uzyc 20 dag to wszystko jedno jakiego, natomiast bedzie to inna objetosc cukru mierzona w szklankach;ja np. miele cukier w malakserze i : 1 szklanka ( 250 ml) cukru krysztalu to 22 dag; po zmieleniu to nadal 22 dag ale objetosciowo to 1 i 3/4 szklanki; pozdrawiam magda
Szklanka nie jest zadna miara dokladna:) w niektorych przepisac ma szklanka 220 ml, w nastepnym 200 ml i w nastepnym 250 ml. Dokladne przepisy zwlaszcza do pieczenia powinny byc podawanie w gramach/kilogramach. Jak zmiezyc 1 i 3/4 szklanki? Na oko okej, ale jak potrzebna jest dokladna ilosc , to 3/4 szklanki moze byc od pol do 4/5 w zaleznosci od oka:) pozdrawiam