Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zmieniane tytuły przepisów

• Autor: basia19 Data: 2008-07-21 19:19:46

Nie wiem dlaczego, ale zauważyłam że niektóre przepisy mają zmienioną nazwę lub składniki, potem trudno odszukać taki przepis. Ja wszystkie przepisy które mi się podobały od razu wydrukowałam i niektóre mam już 2 lub 3 lata, a teraz jak chcę odszukać (żeby np. coś porównać czy sprawdzić w komentarzach) to bardzo trudno, albo wcale nie mogę go znaleźć i to wcale nie z tego powodu, że taki przepis już nie istnieje. Ostatnio robiłam ciasto autorstwa Jamaiki u mnie ma nazwę "Ale pyszne Cappuccino!!!!!!!" zanim go znalazłam musiałam przejrzeć prawie wszystkie przepisy autorki i oczywiście był pod inną nazwą. Proszę wszystkich, którzy to czytają nie zmieniajcie raz wpisanych nazw przepisów, pozdrawiam Basia.

• Autor: Beata500 Data: 2008-07-21 19:25:01

Myślę,że jest to związane z prośbą zarówno moderatrów jak i nas samych,żeby nie zaczynać nazwy od achów,ochów i innych w stylu pyszne ciasto ,bo łatwiej jest odnaleźć wpisując w wyszukiwarkę np.Cappucino.Był kidyś taki wątek i potem było ogólne sprzątanie w przepisach.

• Autor: megi65 Data: 2008-07-21 22:04:13

Beato 500 !! Świeta racja , jestem za ; najpierw  nazwa ciacha a potem przymiotniczek w stylu ; pyszna , wyśmienita lub ... bezsensu ! Pozdrawiam

• Autor: makusia Data: 2008-07-21 22:05:41

Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości:
    > Myślę,że jest to związane z prośbą zarówno moderatrów jak i nas samych,żeby
    > nie zaczynać nazwy od achów,ochów i innych w stylu pyszne ciasto ,bo łatwiej
    > jest odnaleźć wpisując w wyszukiwarkę np.Cappucino.Był kidyś taki wątek i
    > potem było ogólne sprzątanie w przepisach.

dokładnie tak Beatko :)

• Autor: basia19 Data: 2008-07-21 22:34:42

Jestem również za (tym bardziej, że moje przepisy są układane alfabetycznie), trudno trochę się pomęczę jeśli będę chciała znaleźć jakiś przepis. Myślę, że dam sobie z tym radę, no chyba, że konto zostanie zlikwidowane, dzięki za wyjaśnienia, pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu