Cała nasza rodzinka uwielbia arbuza , więc kiedy tylko pojawią się w sklepie kupuje zawsze całego . I tu prosba do Was , czasem po rozkrojeniu takiego arbuza okazuję się , że nie jest za dobry i żle wygląda , jak sprawdzić ,że w środku arbuz jest dobry ??? macie na to jakieś sposoby .Z góry dziękuję .
Ja zawsze przed kupnem pukam w arbuza i słucham odgłosu. Jak jest głuchy odgłos to go nie kupuję. Ale jak ma odgłos podobny do echa to znaczy ,że jest dojrzały z lekko popękanym miąższem.
Zdecydowanie JAJOWATE z jasną plamą ale jak kupujesz w hipermarketach to poprośić o przekrojenie zawsze możesz wziąć następnego:)Moja rodzinka też zajada się arbuzem średnio ok12kg na dwa dni :D.
Ja też zawsze pukam w arbuza,jak jest odgłos to jest dobry:) Właśnie dzisiaj kupiłam połówkę,i delektujemy się teraz z mamą witaminami,zamiast kolacji:) ale arbuz teraz, jeszcze nie jest taki bardzo słodki.
Ja zawsze przed kupnem pukam w arbuza i słucham odgłosu. Jak jest głuchy odgłos to go nie kupuję. Ale jak ma odgłos podobny do echa to znaczy ,że jest dojrzały z lekko popękanym miąższem.
Tutaj można sobie troszkę poczytać ^^ Szczerze mówiąc, zawsze wybierałam ciemno-zielone arbuzy z jasnymi plamami ^.-
Zdecydowanie JAJOWATE z jasną plamą ale jak kupujesz w hipermarketach to poprośić o przekrojenie zawsze możesz wziąć następnego:)Moja rodzinka też zajada się arbuzem średnio ok12kg na dwa dni :D.
Arbuz musi mieć wyraźną łysinkę i suchy ogonek-bankowo dobry metoda z ksiązki Akwarium W Suworowa stosowana przeze mnie z powodzeniem
ja tez na Suworowa kupuje arbuzy :)
Ja też zawsze pukam w arbuza,jak jest odgłos to jest dobry:)
Właśnie dzisiaj kupiłam połówkę,i delektujemy się teraz z mamą witaminami,zamiast kolacji:) ale arbuz teraz, jeszcze nie jest taki bardzo słodki.
nie bardzo się na tym znam moze ktoś coś podpowie
na czym sie nie znasz? I co ma kts podpowiedziec? Hyba cos sie ta notka "zamerdala" albo wyskoczyla w falszywym watku... Pozdrawiam serdecznie!
Mój sposób to taki, że arbuz musi być twardy, a skóra ciemnego koloru :) Polecam wypróbować :) A najlepiej kupować arbuza w połówkach :)