Forum

Gawędy o jedzeniu

Arbuz

  • Autor: ASTI Data: 2008-07-24 07:01:04

    Cała  nasza  rodzinka  uwielbia  arbuza , więc  kiedy  tylko  pojawią  się w sklepie kupuje  zawsze  całego . I tu prosba do  Was , czasem  po  rozkrojeniu  takiego  arbuza  okazuję się  , że nie jest  za  dobry i żle  wygląda , jak  sprawdzić ,że w  środku  arbuz  jest  dobry ??? macie  na  to  jakieś  sposoby .Z góry dziękuję .

  • Autor: Lusy Data: 2008-07-24 07:10:40

    Ja zawsze przed kupnem pukam w arbuza i słucham odgłosu. Jak jest głuchy odgłos to go nie kupuję.  Ale jak ma odgłos podobny do echa to znaczy ,że jest dojrzały z lekko popękanym miąższem.

  • Autor: Shaera Data: 2008-07-24 10:14:31

    Tutaj można sobie troszkę poczytać ^^ Szczerze mówiąc, zawsze wybierałam ciemno-zielone arbuzy z jasnymi plamami ^.-

  • Autor: Aniula27 Data: 2008-07-24 14:00:15

    Zdecydowanie JAJOWATE z jasną plamą ale jak kupujesz w hipermarketach to poprośić o przekrojenie zawsze możesz wziąć następnego:)Moja rodzinka też zajada się arbuzem średnio ok12kg na dwa dni :D.

  • Autor: wargaczi Data: 2009-04-24 20:08:10

    Arbuz musi mieć wyraźną łysinkę i suchy ogonek-bankowo dobry metoda z ksiązki Akwarium W Suworowa stosowana przeze mnie z powodzeniem

  • Autor: miauka Data: 2009-04-27 00:37:29

    ja tez na Suworowa kupuje arbuzy :)

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2009-04-24 21:47:05

    Ja też zawsze pukam w arbuza,jak jest odgłos to jest dobry:)
    Właśnie dzisiaj kupiłam połówkę,i delektujemy się teraz z mamą witaminami,zamiast kolacji:) ale arbuz teraz, jeszcze nie jest taki bardzo słodki.

  • Autor: lusi210 Data: 2009-05-09 23:20:31

     nie bardzo się na tym znam moze ktoś coś podpowie

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-05-12 09:21:49

    na czym sie nie znasz? I co ma kts podpowiedziec? Hyba cos sie ta notka "zamerdala" albo wyskoczyla w falszywym watku... Pozdrawiam serdecznie!

  • Autor: sweety77 Data: 2009-05-13 08:22:51

    Mój sposób to taki, że arbuz musi być twardy, a skóra ciemnego koloru :) Polecam wypróbować :) A najlepiej kupować arbuza w połówkach :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu