Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Potrzebna Wasza wena twórcza i pomysły:)

• Autor: messua27 Data: 2008-07-29 17:35:02

Kochani, potrzebuję Waszej pomocy, trzeba wymyślić nazwę oraz logo dla firmy (małej firemki ) oczywiście firma będzie działała jak najbardziej legalnie i według wszystkich przykazań związanych z założeniem i działaniem firm (małych firemek). W tej małej skromnej firemce będą wytwarzane rękodzieła typu : obrusy, serwetki, zazdrostki, poszewki ozdobne, obrazki, obrazy, itp, oraz różne dekoracje do domu, które tylko da się zrobić z nici , materiałów itp. Ja sama myślałam żeby firmę nazwać imieniem jakiegoś elfa lub elficy. Może to być nazwa w języku angielskim (jeśli wolno w Polsce takowych uzywać , bo szczerze mówiąc to nie wiem), lub jakaś polska nazwa. I oczywiście logo np.malutki elfik. Może Wam przyjdą jakieś fajne pomysły do głowy.

• Autor: Shaera Data: 2008-07-29 18:23:56

Elfie imię, taaak... Podam Ci linka do stronki z generatorem takich imion ^^ TUTAJ ^.- Daj znać, jak coś wybierzesz ^^

• Autor: messua27 Data: 2008-07-29 19:18:56

Poprostu świetne, kurcze polecam każdemu chociażby z ciekawości, u Hobbitów miałabym na imię Earwen super:)

• Autor: Shaera Data: 2008-07-29 19:10:09

No to może jeszcze raz ja ^^ Nie chcę nic sugerować, ale tak sobie myślę, że do nazwy utworzonej przez generator, który niedawno podałam, pasowałoby coś w tym kontekście...

LINK I

LINK II

P.S. Z tym elfikiem to też pomysł niezły, a nawet wypaśny ^^ Gdyby coś mi się jeszcze utworzyło w łebku, to na pewno napiszę ^^

• Autor: messua27 Data: 2008-07-29 19:16:16

Bomba okropnie mi się podoba ten pierwszy link, taki subtelny , tajemniczy, super:) bardzo ci dziękuję jednak jak ktoś cos podsunie to człowiek inaczej patrzy na dany problem.

• Autor: vikunia Data: 2008-07-29 20:17:24

Wydaje mi się, ze nazwa firmy powinna odzwierciedlac to czym sie będzie ona zajmowała. Elf nie za bardzo kojarzy się z taką działalnością

• Autor: Shaera Data: 2008-07-30 11:52:58

Oj, zupełnie nie zgodzę się z pierwszym stwierdzeniem, vikuniu ^.- Podam przykład z własnego doświadczenia. Bardzo dobrze pamiętam, jak chciałam kupić płytę główną i 160 GB twardziela do swojego kompa. Wybór padł na mały sklepik 'Gral' w Gdynii. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że przez jedno 'a' ^^ Chciałam się rozejrzeć cenowo w ich ofertach, no i wpisałam w pasku adresu strony graal.pl No i wyskoczyło mi jakieś przetwórstwo rybne o.O Heh, zorientowałam się, że to był jednak błąd i zostałam przy wersji pojedynczego 'a' ^^ Taki mały przykładzik, heheh ^^ Ale gdzie też daleko szukać... Taka 'Biedronka'... Gdzie sens, a gdzie logika? ^^ Owadów latających chyba nie sprzedają... ^^ A jeśli nie 'Biedronka', to może 'Jantar'? Handlują bursztynami? ^^ No, więc chyba sprawa się rozjaśniła nieco ^^ No, a co do elfów... Na pewno są samowystarczalne, nie polegają na nikim, same sobie szyją z pewnością ubrania, czy też tworzą jakieś domowe dekoracje. Na pewno elf bardziej pasuje do takiego sklepiku messuy, niż św. Graal do konserw rybnych ^.-

• Autor: jamajka Data: 2008-07-29 20:47:56

Super dodatki do każdej chatki

• Autor: lajan Data: 2008-07-30 13:43:26

Już Cię reklamuję hahahahahaha.

Materiał i nici - doskonale je znamy,
    wspaniałe wyroby z nich wykonamy
    .

• Autor: Balbina71 Data: 2008-07-31 14:28:20

Jak bede miala chwilke to moge ci cos zmontowac do "kupy", na kiedy bys to potrzebowala?

Przejdź do pełnej wersji serwisu