Robię wiśnie z przepisu wiśnie i sok w jednym . Mam problem, ponieważ nie wiem gdzie je odstawiać .Agulek 74 podaje, żeby odstawić w chłodne miejsce. W te upały trudno takowe znależć poza lodówką,ale nie jeste pewna czy to będzie dobre miejsce . Może ktos już robił tym sposobem wiśnie i mógłby mi podpowiedzieć gdzie je trzymać. Pozdrawiam
Użytkownik Kicia150 napisał w wiadomości: > Robię wiśnie z przepisu wiśnie i sok w jednym . Mam problem, ponieważ > nie wiem gdzie je odstawiać .Agulek 74 podaje, żeby odstawić w > chłodne miejsce. W te upały trudno takowe znależć poza lodówką,ale nie jeste > pewna czy to będzie dobre miejsce . Może ktos już robił tym sposobem wiśnie i > mógłby mi podpowiedzieć gdzie je trzymać. Pozdrawiam
Witam. Ja po prostu zestawiam przestudzone na posadzkę w kuchni...(mam wyłożoną podłogę płytkami)...
Witam:) nie ma zadnego znaczenia gdzie postawisz sloiki i butelki. Jak sa dobrze zamkniete moga stac gdzie chcesz. U mnie wszystkie stoja w kuchni. W zeszlym tygodniu upaly byly ponad 34 + i zaden sloik sie nie "zepsul". Niektore z moich przetworow i sokow stoi juz wiele lat i sa super w dalszym ciagu:) Ostatnio otworzylam 3 letni sloik z kiszonymi ogorkami i myslalam, ze je wyrzuce. Ogorki sa super i po otworzeniu sa w lodowce. Jak wlozysz twoje przetwory do lodowki, to beda musialy tam stac.Pozdrawiam
Dziekuje Marto za wyjasnienie sprawy:) Przeczytalam przepis, jest ciekawy. Doczytalam rowniez, ze odstawianie sloikow w chlodne miejsce (wedlug autorki) nie jest konieczne.Pozdrawiam tineczka
Użytkownik Kicia150 napisał w wiadomości:
> Robię wiśnie z przepisu wiśnie i sok w jednym . Mam problem, ponieważ
> nie wiem gdzie je odstawiać .Agulek 74 podaje, żeby odstawić w
> chłodne miejsce. W te upały trudno takowe znależć poza lodówką,ale nie jeste
> pewna czy to będzie dobre miejsce . Może ktos już robił tym sposobem wiśnie i
> mógłby mi podpowiedzieć gdzie je trzymać. Pozdrawiam
Witam.
Ja po prostu zestawiam przestudzone na posadzkę w kuchni...(mam wyłożoną podłogę płytkami)...
Wanna z zimną wodą. Gorzej jeśli nie masz łazienki.
A co potem? Jak dlugo nie mozna sie kapac, bo wanna zajeta sloikami? Konserwowane odpowiednio nie potrzebuja zadnych wanien z zimna woda.
Witam:) nie ma zadnego znaczenia gdzie postawisz sloiki i butelki. Jak sa dobrze zamkniete moga stac gdzie chcesz. U mnie wszystkie stoja w kuchni. W zeszlym tygodniu upaly byly ponad 34 + i zaden sloik sie nie "zepsul". Niektore z moich przetworow i sokow stoi juz wiele lat i sa super w dalszym ciagu:) Ostatnio otworzylam 3 letni sloik z kiszonymi ogorkami i myslalam, ze je wyrzuce. Ogorki sa super i po otworzeniu sa w lodowce. Jak wlozysz twoje przetwory do lodowki, to beda musialy tam stac.Pozdrawiam
Dziekuje Marto za wyjasnienie sprawy:) Przeczytalam przepis, jest ciekawy. Doczytalam rowniez, ze odstawianie sloikow w chlodne miejsce (wedlug autorki) nie jest konieczne.Pozdrawiam tineczka