Choćbym chciała to Ci nie pomogę, bo mam stary elektryczny piekarnik bez żadnych szczególnych funkcji, nawet regulacji temperatury, ale kiedy piekę sernik to i tak zawsze wyrasta piękny i pyszny:)
Witam .Ja mam piekarnik bez termoobiegu, piekę na 180 i tak prawie półtorej godziny. Z termoobiegiem podobno piecze się szybciej, ale musi być mniejsza temperatura, tak ze 160 powinno wystarczyć.
A to ciekawe, bo ja wszystko piekę z termoobiegiem. Sernik piekłam chyba w 170 st.(przeważnie piekę tak jak w przepisie). Od czasu jak kupiłam taki piec, to używam tylko termoobiegu, nawet kurczaki tak piekę, pozdrawiam
pozdrawiam
Choćbym chciała to Ci nie pomogę, bo mam stary elektryczny piekarnik bez żadnych szczególnych funkcji, nawet regulacji temperatury, ale kiedy piekę sernik to i tak zawsze wyrasta piękny i pyszny:)
Witam .Ja mam piekarnik bez termoobiegu, piekę na 180 i tak prawie półtorej godziny. Z termoobiegiem podobno piecze się szybciej, ale musi być mniejsza temperatura, tak ze 160 powinno wystarczyć.
Znalazłam gdzieś w necie taką informację-niestety nie pamiętam gdzie ,że serników nie piecze się z termoobiegiem
A to ciekawe, bo ja wszystko piekę z termoobiegiem. Sernik piekłam chyba w 170 st.(przeważnie piekę tak jak w przepisie). Od czasu jak kupiłam taki piec, to używam tylko termoobiegu, nawet kurczaki tak piekę, pozdrawiam
A ja piekę sernik na termoobiegu w temperaturze 150 stopni i zawsze jest wyśmienity. Pozdrawiam.
Ja podobnie = termoobieg i 150 st.C