Forum

Kuchenne porady

sernik

  • Autor: adnaw Data: 2008-08-02 17:34:39

    Prosze napiszcie mi ,czy sernik piec z uzyciem termoobiegu ,czy tez lepiej bez?i w jakiej temperaturze:)
    pozdrawiam

  • Autor: dajanka Data: 2008-08-02 18:07:52

    Choćbym chciała to Ci nie pomogę, bo mam stary elektryczny piekarnik bez żadnych szczególnych funkcji, nawet regulacji temperatury, ale kiedy piekę sernik to i tak zawsze wyrasta piękny i pyszny:)

  • Autor: Basia99999 Data: 2008-08-02 18:10:58

    Witam .Ja mam piekarnik bez termoobiegu, piekę na 180 i tak prawie półtorej godziny. Z termoobiegiem podobno piecze się szybciej, ale musi być mniejsza temperatura, tak ze 160 powinno wystarczyć.

  • Autor: ALICJA58 Data: 2008-08-02 18:18:42

    Znalazłam gdzieś w necie taką informację-niestety nie pamiętam gdzie ,że serników nie piecze się  z termoobiegiem

  • Autor: basia19 Data: 2008-08-02 18:24:02

    A to ciekawe, bo ja wszystko piekę z termoobiegiem. Sernik piekłam chyba w 170 st.(przeważnie piekę tak jak w przepisie). Od czasu jak kupiłam taki piec, to używam tylko termoobiegu, nawet kurczaki tak piekę, pozdrawiam

  • Autor: uleczka58 Data: 2008-08-02 18:54:21

     Podzielam odpowiedz Basi :)) Ja też piekę wszystko na termoobiegu, serniki piekę na 180 st ale dłużej jak jest w przepisie

  • Autor: basilek Data: 2008-08-02 21:55:28

    A ja piekę sernik na termoobiegu w temperaturze 150 stopni i zawsze jest wyśmienity. Pozdrawiam.

  • Autor: alman Data: 2008-08-04 17:51:45

    Ja podobnie = termoobieg i 150 st.C

Przejdź do pełnej wersji serwisu