Gdzieś wyczytałem, że ma zostać uchwalona ustawa... coby pedofilów chemicznie (szkoda, że nie chirurgicznie) kastrować. Gdyby ta ustawa przeszła to byłoby to moim zdaniem najlepsza ustawa obecnej władzy. Co Wy na to? Bahus
Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż oni sami zadali.
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości: > Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na > poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż > oni sami zadali.
Sęk w tym, że taka mechaniczna kastracja nic nie da. Wbrew potocznemu rozumowaniu popęd (czy w konsekwencji chęć dokonania czynności zabronionej, czyli skrzywdzenia) nie jest w narządach czy gonadach, tylko w głowie. Jęśli wykastruje się takiego kogoś fizycznie, dalej będzie ranił - rzadko kiedy dochodzi ze strony pedofilów do pełnego stosunku, najwięcej krzywd dzieje się w ramach "dotykania" "całowania" i tej całej chorej "tajemnicy" jaką nakłada się na ofiarę czynu. Tu chodzi o przekraczanie granic - a te można przekroczyć nawet słowem, niestety.
Chemiczna? No jakby brzmi lepiej. O ile leki są takie skuteczne.
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości: > Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na > poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż > oni sami zadali.
Poniosło Cie ale zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%. Dla takich sqrczysynów nie miałabym litości.
Pedofil nawet jesli się leczy zawsze zostanie pedofilem . Większośc z nich po wyjsciu z więzienia robi to samo dlatego powinno się ich izolować całkowicie od społeczenstwa . Na szczęscie w więzieniu odpowiednio się nimi zajmują bo nie są umieszczani w osobnych celach.Gdyby było tak jak pisze Bahus to faktycznie byłaby to najlepsza ustawa obecnej władzy.
Może to zabrzmi niezbyt po ludzku ale dla takich powinno wprowadzić się eutanazję. Kastracja obojetnie jaka by nie była, nic nie da, to jest zboczenie, czyli zachwianie psychiczne. Nie ma żadnej gwarancji, że niemożnośc zaspokojenia seksualnego nie przerodzi się w coś bardziej jeszcze groźnego dla otoczenia?
Janku, idąc Twoim tokiem myślenia to w inne światy należałoby przenieść każdego, kto czyni krzywdę bliźniemu. Pedofilom przede wszystkim, ale i niewiernym mężom, porzucającym żony i dzieci, oszustom, złodziejom, gwałcicielom, psychopatom, molestowaczom...... i stu tysiącom innych, skończywszy na partaczach należałoby dokopać. Tak niestety się nie dzieje. W roli ofiary występowałam dwa razy, wprawdzie nie pedofila, ale nikomu nie życzę przeżyć z tym związanych, mnie zmieniły bardzo, zaważyły bardzo na moim życiu, łącznie z nieudaną próba samobójczą (młoda i głupia byłam, brak doświadczenia i nie przemyślałam). Jeśli chodzi o wspomnianą ustawę jestem za!, Proponowałabym jednak wprowadzić w życie inne wymyślne, adekwatne kary dla każdego złoczyńcy w tym kraju. Pozdrawiam!
Rozumiem , ze po rozwaleniu nosa i policzka dostales wstrzasu muzgu!!!!!!!!!! Jak mozna cos takiego napisac??????????Jestes stofilem z 16 wieku. Raporter? Bron Boze , chron nas od takich idiotow!!!! W jakim wieku ty zyjesz????? Ty jestes moderatorem i wlascicielem tej strony, zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU??? Myslisz ze mozesz pisac co na jezyk przyjdzie???? Nie jest tak! Mysle,ze tu sie skonczy watek beznadziejny!!!
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości: > Rozumiem , ze po rozwaleniu nosa i policzka dostales wstrzasu muzgu!!!!!!!!!! > Jak mozna cos takiego napisac??????????Jestes stofilem z 16 > wieku. Raporter? Bron Boze , chron nas od takich idiotow!!!! W jakim > wieku ty zyjesz????? Ty jestes moderatorem i wlascicielem tej > strony, zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o > dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU??? Myslisz ze > mozesz pisac co na jezyk przyjdzie???? Nie jest tak! Mysle,ze tu sie skonczy > watek beznadziejny!!!
Po pierwsze, jeżeli chodzi o "wstrząs muzgu" to cofam Cię do szkoły podstawowej. Po drugie w wypadku pedofilów to fakt...całkowicie ich dyskryminuję...można mnie "oskarżać". Po trzecie obraziłaś mnie więc ostrzegam: ponowne "wycieczki" personalne zaowocują przegnaniem z naszego grona, czyli banem. (tym bardziej, że w Twoim przypadku nie byłby to pierwszy ban) Bahus
Przepraszam za obraze! Moj mozg sie zagotowal, faktycznie dzisiaj czytajac moj post nie powinnam byla tego napisac. Masz racje, ze Ciebie obrazilam i jeszcze raz przepraszam!!! Sama rowniez nie lubie pedofilow, ale do kastrowania bym sie nie posunela. Ci ludzie sa chorzy psychicznie i musza byc leczeni. Prawie kazdy pedofil byl malastowany przez bliskiego doroslego czlowieka w dziecinstwie. Pedofil jest rowniez czlowiekiem i powinien dostac mozliwosc leczenia. Nie wydaje mi sie zeby kastrowanie pomoglo na ten typ choroby. Nastepna grupa do " kastrowania" powinni byc gwalciciele,ojcowie bijacy zone i dzieci a oni rowniez sa chorymi ludzmi i trzeba im pomoc.Jeszcze raz PRZEPRASZAM. tineczka
Tineczka, nie zrozumiałaś najwyraźniej tego, co Bahus napisał. "Kastrowanie" chemiczne. W praktyce może to oznaczać po prostu lecznie. "Leczenie" z popędu płciowego.
Anay, ja niczego chyba nie zrozumialam:) Pedofile nie maja "popedu plciowego" wedlug psychologow. Maja uszkodzenie mozgu spowodowane przezyciami w dziecinstwie.
a to ciekawe co piszesz. bo mój profesor od seksuologii klinicznej mówił o "niewłaściwym ukierunkowaniu popędu" a czym spowodowanym to zupełnie inna historia.
ANAY niektorzy pisza po prostu bzdury, chyba tylko po to by "cos powiedziec". masz zupelna racje. Osoba pedofil ma jak najbardziej pociag plciowy tyle ze skierowany do dzieci niestety. Pedofilia jest nieuleczalna jak na przyklad alkoholizm. Terapia (i to tylko wtedy gdy dewiacja jest wczesnie rozpoznana) ma na celu nauczenia zycia z ta choroba bez krzywdzenia dzieci. Nie wiem czy slyszalas o projekcie slynnej Kliniki Berlinskiej "Charite´". Pare lat temu zwracali sie w mediach z akcja w strone osob zagrozonych badz bedacych pedofilami."Jesli kochasz dzieci bardziej niz jest to dla nich zdrowe zglos sie do nas". Warunkiem wziecia udzialu w projekcie bylo zgloszenie dobrowolne przed pierwszym czynem lubieznym w stosunku do dziecka /pierwszym konflikcie z prawem z tego powodu. Niestety pedofilia wychodzi o wiele czesciej na jaw dopierro wtedy gdy "cos sie stanie". Psychiatria dziecieca i mlodzierzowa w tym wzgledzie dopiero sie rozwija. Co prawda o pedofilli sie teraz mowi ale dopiero o pedofilli doroslych badz dziecku/czy wyrostku jako ofiarze. Ewentualne sklonnosci i zaburzenia mogace prowadzic/wskazujace na rozwoj w kierunku pedofilli sa o wiele za rzadko wykrywane. W tym cale nieszczescie gdyz byc moze udaloby sie wlasnie w bardzo wczesnym stadium choroby skutecznie pomoc. Nie kazdy cierpiacy na ta chorobe jest "szczesliwy" ze ja ma. Wielu walczy z tym, dochodzi do samobojstw. Kastracja chemiczna moze pomoc ale bez terapii i wspolpracy pacjeta jest srodkiem polowicznym. Jesli dochodza do tego takie zaborzenia jak sadyzm czy sociopacja sprawa jest bardzo trudna wrecz niemozliwa do opanowania
Czesc ofiar przemocy seksualnej (szczegolnie nieterapeutowane dzieci i mlodzierz po tym strasznym przezyciu) moze wykazywac pozniej zachowania pedofilne. W zyciu doroslym nie chcac byc juz nigdy ofiara zmieniaja "role" we wlasnym dramacie stajac sie sprawcami.
Pracujac w poradnictwie psychologicznymm po czesci tak. Prywatnie znam rowniez osoby borykajace sie w zyciu doroslym ze skutkami molestowania seksualnego w dziecinstwie. Problem jest bardzo zlozony przez to (jak dla mnie, w teorii) ciekawy.
Dodam jeszcze, ze w przypadkach glosnych w mediach jak porywanie dzieci na "zamowienie" siatek pedofilskich, wiezienie jak na przyklad w przypadku sprawy Prokopil-Kampusch czy tez ogolnie wykorzystanie ze szczegolnym okrucienstwem czy to doroslych czy dzieci ma o wiele mniej z pociagiem seksualnym do czynienia niz by sie moglo zdawac. Preferencje seksualne maja tutaj tylko znaczenie w wyborze ofiary w okreslonym przedziale wiekowym, reszta to albo: chec zysku (jak porywanie dzieci dla siatek czy tez wystepowanie w roli sutenera, "naganiacza") tutaj osoby uprawiajace taka dzialalnosc wcale nie musza miec sklonnosci pedofilnych dostarczajac "towar " innym osobom. Takie osoby sa przewaznie sociopatami nieczulymi na uczucia i krzywde innych. Inna grupa sa sadysci i sociopaci zarazem dazacy do zawladniecioa obiektem pozadania, traktujacych innego czlowieka/dziecko jako "rzecz, produkt " stwozony do zaspokojenia wlasnych pragnien i fantazji erotycznych i to za wszelka cene i bez wzgledu na konsekwencje dla ofiary.
Wtych obu przypadkach kastracja czy chemiczna czy fizyczna nie prawdza sie gdyz celem takich osob jest przede wszystkim chec zysku badz chec wladzy nad inna slabsza jednostka. Niemoc seksualna moze wrecz przerodzic sie w j´szcze bardziej brutalne i odczlowieczone traktowanie ofiar.
Psycho czy sociopata raczej sie takm nie urodzil bo chocby mial odpowiednie geny same w sobie nie sa one grozne wrecz przeciwnie te same ksztaltuja pozytywna sile przebicia, glowe o ineresow, dazenie do celu itp. Wlasciwie mamy je wszyscy w mniejszym badz wiekszym stopniu. Dlatego tez takich osob nie da sie rozpoznac "po wygladzie". Nie naleza one rownerz do jakiejs okreslonej gropy spolecznej, nie zaleza od stanu wyksztalcenia intelektualnego czy konta bankowego. Jak Temu zaradzic, co mozemy zrobic by bylo mniej sociopatow wsrod nas?
Mozna (prawie zawsze)temu zaradzic u wlasnych ...dzieci. Kochajac je,uczac milosci dla innych istot i tonie tylko ludzi, wrazliwosci i tak samo podchodzac do dziecka jako takiego. I nigdy, naprawde nigdy nie potrzasac niemowleciem nie mowiac juz o biciu szczegolnie po glowie. Dlczego? Badania naukowe wykazaly ze tzw "inteligencja emocionalna" a przynajmniej wiele waznych dla jej uksztaltowania procesow ma siedzibe w platach czolowych mozgu, wskutek wstrzasow i uderzen moga one zostac nieodwracalnie uszkodzone,niestety. Taka osoba nie wie wtedy "kiedy przestac", "nie dzialaja naturalne hamulce wstrzymujace od zadawania inym nadmiernych cierpien , stosownia przemocy.Takie osoby widza i slysza cierpienie oczami i uszami ale nie sa w stanie ich zrozumiec prawilowo. Wrecz przeciwnie opor ofiary moze poglebiic jej katorge.
Druga sprawa jest wlasnie wychowanie: tak zwany zimny wychow, badz z przyczyn patologicznych, badz "bo rodzice prcuja, nie maja czasu," milosc okazuja kupieniem kolejnej zabawki czy ciucha nie interesujac sie wlasciwie wlasnym dzieckiem. Wiadomo ze nie kazdy tak wychowny bedzie sociopata, nie u kazdego jest sociopatia rownie slnie rozwinieta.Dlaczego jedne osoby mimo ciezkich przezyc wyrastaja na wrazliwych ludzi a inni nie? Bardzo wiele zalezy o wlasnej konstrukcji psychicznej umiejetnosci reagowania na silny stress wieku dziecka i czasu trwania traumy oraz stosunku i pomocy otoczenia w stounku do pokrzywdzonego czy trudnego dziecka. Jednak zachowanie rodzicow opiekunow plus zle wzorce, plus przemoc cielesna/psychiczna w rodzinie, plus zle kierowanie sklonnosciami w wychowaniu, obojetnosc otoczenia lub brak osob na ktorych dziecko moze polegac, to faktory bardzo ulatwiajace powstawanie roznego rodzaju schorzen czy zaborzen w tym i psycho- lub socioptatiii. Tu w tragiczny posob sprawdzasie przyslowie "czym skorupka za mlodu..." Niestety.
Powiem tak, kiedy kilka dziewczynek z mojej miejscowości opowiedziało mamom, że ksiądz na religii bierze je na kolana, głaszcze, szepcze do ucha brzydkie słowa i wkłada ręce pod spódniczki wybuchła afera. Ale jeszcze niemilej zrobiło się gdy jedna z dziewczynek niedługo potem w skutek wypadku straciła oko zamiast którego ma teraz "protezę", bo mimo, że jej ojciec chciał oddać jej swoje oko nie było ich stać na operację w usa, a część pobożnej ludności gminy powybijała im w domu okna bo napadła na świętego człowieka i spotkała ją kara boska. Tineczko wybacz, ale jakoś skojarzyłaś mi się z tymi ludźmi.
Nie nazwałabym "chorym" ojca, który zgwałcił swoją 2-miesięczną córeczkę (jak łatwo się domyślić ze skutkiem śmiertelnym)......
Tacy ludzie nie zasługują ani na leczenie, ani na litość, ani na możliwość wyjścia z więzienia po 2 latach (jak wspomniany wyżej ksiądz, który obecnie ma pod opieką nową trzódkę!!!), ani po 25, ani wogóle. Dla takich nie ma miejsca w żadnym normalnym społeczeństwie, którego dzieci są przyszłością!!!!!!
Oj , bardzo sie mylisz, ja nigdy nie lubilam zaklamania kosciola katolickiego i ksiezy wykorzystujacych ludzi finansowo. Najwiecej pedofili jest wsrod ksiezy zmuszonych do zycia w celibacie. Mam nadzieje , ze czytalas o najwiekszym skandalu pedofilow kosciola katolickiego w USA? To co opowiadasz o wybijaniu okien i pojeciu o ksiedzu jako "swiety" jest najlepszym przykladem na "ciemnosc" wierzacych w slepo. A dlaczego gmina nie mogla zlozyc sie na operacje oka w imie Boga? Dlaczego zaslepieni pozwalaja nadal temu pedofilowi miec kontakt z dziecmi? Przyjdzie czas na rozliczanie grzechow polskich ksiezy rowniez. Jak narazie nie mozna zostawiac dzieci pod "opieke" tym panom.
Dobrze, ze nie masz wnuków, bo dałabyś je pod opieke pedofila, wychodząc do sklepu po leki na rozjaśnienie swoich szarych komórek. Weź kobieto encyklopedię i przeczytaj objaśnienia do słów, którymi się posługujesz. Czy ty przypadkiem przez kilka lat nie byłaś pacjentką jakiegoś szpitala? Przecież Twoje wyopowiedzi są na poziomie dziecka i to przed pierwszym pójściem do szkoły, które przez przypadek poznało kilka haseł encyklopedycznych ale nic nie rozumie jeszcze co czyta.
>zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o > dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU???
Tineczko ( a moze powinnam pisac Grażyno??) to teraz wyobraz sobie, ze jakiś stary, obleśny cap skrzywdził i wykorzystał Twoje dziecko ... Dalej będziesz pisac o dyskryminacji i prawach ???!!!
Problem z ludzmi umyslowo chorymi mozna tylko rozwiazac pomagajac tym ludziom leczeniem. Niestety spoleczenstwo nie daje tym ludziom zadnej szansy, bo to kosztuje. Zaczac trzeba od pomocy dzieciom malestowanym, zeby nie wyrosly na nastepnych pedofili. Najwiekszy problem wedlug mnie to dzieci bite przez rodzicow .Bite, gwalcone kobiety przez wlasnych mezow. Dzieci z takich rodzin wyrastaja na psychicznie chore osoby. Tylko w dziecinstwie ma sie szanse pomoc tym ludziom.
"Dzieci z takich rodzin wyrastaja na psychicznie chore osoby" Praktycznie w każdej rodzinie trafia się zjawisko przemocy (mówię w obrębie nie tylko najbliższej rodziny, ale powiedzmy nieco dalszej jak kuzynostwo itp). Gdybym dorastała w domu, gdzie bije się za karę pasem, byłoby mi przykro czytając takie dyrdymały. Psychicznie chore osoby. Też mi coś. Tak samo jak ta bzdura o tym, ze tylko w dzieciństwie można takim ludziom pomóc. Nic tylko zastrzelić się po osiągnięciu odpowiedniego wieku, tak?
Choroba psychiczna to zupełnie odrębna historia i lepiej nie rozpowszechniaj takich poglądów. Bo są krzywdzące, pomimo być może najlepszych intencji.
Właśnie to chciałam napisać, więc się tylko podpisuję pod Dorotką. Jak można bezbronne, częstokroć malutkie dziecko w taki sposób krzywdzić? Akurat w tej sprawie mam dość radykalne stanowisko!
Mam inne zdanie. Zdaję sobie sprawę z ilości bólu (nie tylko fizycznego, ale psychicznego) jaki sprawia wykorzystywanie seksualne dzieci, ale takie radykalne kroki to wg mnie przesada. Trzeba jednak spojrzeć na ten problem jak na chorobę i bardziej starać się zapobiegać i leczyć. Nie jesteśmy w Sparcie, chorych i niepełnosprawnych nie zrzucamy ze skały tylko staramy się im pomóc. Tak samo powinno być z pedofilami. Być może odpowiednią psychoterapią i ewentualnie wsparciem farmakologicznym można zmienić ich zwyczaje lub preferencje seksualne. No i przede wszystkim trzeba ich izolować od kontaktu z dziećmi. Postulaty kastracji fizycznej to jakieś nieporozumienie.
Użytkownik spinek napisał w wiadomości: > Mam inne zdanie. Zdaję sobie sprawę z ilości bólu (nie tylko fizycznego, ale > psychicznego) jaki sprawia wykorzystywanie seksualne dzieci, ale takie > radykalne kroki to wg mnie przesada. Trzeba jednak spojrzeć na ten problem jak > na chorobę i bardziej starać się zapobiegać i leczyć. Nie jesteśmy w Sparcie, > chorych i niepełnosprawnych nie zrzucamy ze skały tylko staramy się im pomóc. > Tak samo powinno być z pedofilami. Być może odpowiednią psychoterapią i > ewentualnie wsparciem farmakologicznym można zmienić ich zwyczaje lub > preferencje seksualne. No i przede wszystkim trzeba ich izolować od kontaktu z > dziećmi.Postulaty kastracji fizycznej to jakieś nieporozumienie.
Wiem, że jestem w tej sprawie radykalistą, ale 10 letnia córka mojego przyjaciela została przez takiego bydlaka wykorzystana. Dziś jest dorosłą osobą ale do mężczyzn ma nieodwracalny uraz. Nie wierzę w żadne terapie. Bahus
A moim zdaniem takich ludzi nie da się leczyć. Przynajmniej nie mamy na to jeszcze metod. Izolować się nie da bo niby gdzie, wysyłać na bezludna wyspę?? Mimo wszystko nie potrafię myśleć o nich z litością czy współczuciem.
Mam mieszane uczucia , inaczej patrzy na problem człowiek którego taka tragedia dotyczy osobiście , zawsze tak jest , gdyby to mojemu dziecku sie przytrafiło mówimy" ja bym go zabiłaaa , wykastrowała..." , moim zdaniem powinno sie takich zboczeńców izolować i leczyć ...
Makusiu piszesz o leczeniu ale jesteś przeciwko kastracji chemicznej , czyli jednej z form leczenia. Co do izolacjii;POWTARZAM PYTANIE JAK IZOLOWAĆ??? Bzdurne tłumaczenie, że mówimy najgorsze rzeczy gdy to dotyczy naszych fizycznie, dzieci. A DZIECI INNYCH RODZICÓW TO Są OBCE???....Jeśli tak to z jakiej racji pomagasz innym OBCYM DZIECIOM ... nie powinny Cię obchodzić, przecież to nie Twoje. Przestańmy być wielkoduszni ... na pokaz. Wartości chrześcijańskie odłóżmy na bok, sa przypadki gdy te wartości są nadużywane i to głównie przez tak przestępcówświadomych jak i tych upośledzonych, którzy niejednokrotnie Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIA MÓWIĄ "BÓG MI WYBACZY BO JESTEM CHORY" CZY UWAŻASZ ŻE DWÓCH OSTANIO SADZONYCH: DYRYGENTA I DOKTORA AMOK OGARNĄŁ PRZY DEPRAWOWANIU DZIECI.
wcale nie pisze ze jestem przeciwko kastracji!! czytaj nie ogladaj liter , napisałam ze mam mieszane uczucia i tyle , reszta Twojej wypowiedzi bez komentarza bo jest bez sensu i nie na temat... ( chyba wstałeś lewą nogą i sie na mnie wydzierasz ...) nie masz na kogo?
Popieram w 100% Bahusa i Janka tylko radykalne środki mogą coś na to poradzić ,bo zamykanie to jest jak głaskanie po głowie .Wyjdzie i będzie to samo robił!
Przeciez kastracja farmakologicza to jest wlasnie terapia - jedyna skuteczna - tylko trzeba by stworzyc jeszcze mechanizm kontrolny jej stosowania - permanentnego i bezwzglednie nadzorowanego - tu swobody obywatelskie MUSZA byc ograniczone
Taka ustawa nie może u nas przejść zaraz znajdą się obrońcy dyskryminowanej odmienności . Narobiliby chałasu na całą Europę na zaściankowość i ciemnogród pozostający pod wpływem katolicyzmu. W tym kraju nic nie jest normalne, więc itak pozostać musi chyba że pokrzywdzonym zostanie ''syn prokuratora''. Ale do takich pedofile się nie dobierają wiedzą czym to mogłoby grozić,przynajmniej surową karą. A tak w nawiasie najlepsze były galery rzymskie
Lepszy rydz niż nic Pewien kontrowersyjny pan powiedział "nie ma człowieka- nie ma problemu". Ogólnie tego pana nie lubię, ale faktem jest, że niektóre powiedzenia miał dość trafne...też jestem radykalistką w tej kwestii - co by na to EU nie sądziła. Są pewne granice paranoi. p.
Bromu im! I Wam też, boście moi drodzy się zagalopowali, kto co i dlaczego powiedział i kto czego nie załapał. Nie sądzę, że problem da sie wyplenić farmakologicznie, chyba że w warunkach klinicznych, bo inaczej podstawą jest potrzeba/chęć zerwania ze swoją przypadłoscią, inaczej nie ma kontroli w przyjmowaniu leków. A na to już jak wynika z moich obserwacji mimo słusznej skąd inąd ustawy nie starczy środków i zapału naszej Służbie Zdrowia.
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią. Cóż jesteśmy przecież wysoko ucywilizowanym narodem, katoliccy na wskroś, a że dzieci (niektóre) mają wypaczone po takich przeżyciach, charaktery, to co kogo obchodzi. Przecież mogą chodzić całe życie do psychologa, wydawać pieniądze SWOJE na leczenie. Czy tlko tyym sie kończy?! Takiego bydlaka to nie obchodzi. On nie płaci całe życie za to, że w pierwszych odruchach zboczenia nie poszedł sam do psychologa, psychiatry. Po co ...on jest przeciez WOLNYM człowiekiem!!! Tak, tylko bez jakichkolwiek zasad etyczno- moralnych dopuścił się jednej z największych zbrodni, a może największej ... i to kilkakrotnie. I wobec niego PRAWO JEST LITOŚCIWE ...on jest chory... q***a **ć. Bydlę zostało kiedyś zarażone ... trzeba się zlitować nad nim ... Powiem otwarcie: gdyby ktokolwiek dopuścił się jakiegokolwiech czynu lubieżnego czy też ..., na którymkolwiek z członków mojej Rodziny, popełniłbym samosąd i to trwający bardzo długo(!) ale i tak trwałoby to krócej aniżeli cierpianie osoby skrzywdzonej. I nie mówcie o zasadach chrześcijanina, katolika. Istnieją pewne granice współpracy serca z mózgiem. Obowiazujące tak samo zbrodniarzy.
ztym, ze tu gdzie ja mieszkam to jest tak czeste, ze az na nikim chyba nie robi wiekszego wrazenia. Czasem sobie mysle, ze autochtoni maja gorszy stosunek do czlowieka, ktory cos ukradnie lub dopusci sie oszustwa.
Jak bedzie sie komus chcialo przejrzec stare wiadomosci z tego linka to widac jak na dloni mnogosc tego typu spraw.
Abolutnie nie jestem za fizyczna kastracja ale potrzeba naprawde madrgo rozwiazania a lepiej prewencji. Niestety ja sama w obliczu takiej krzywdy w rodzinie rowniez dopuscilabym sie (prawdopodobnie) samosadu.
Podpisuję się pod wypowiedzią Janka. Ja też nie miałabym żadnych hamulców, żeby na własną rękę ukarać takiego zboczeńca za krzywdę wyrządzoną mojemu dziecku. I każdemu innemu. Uważam, że pedofilów powinno się nie tylko farmakologicznie kastrować, ale jeszcze "oznaczać" w jakiś sposób, niech każdy kto na takiego bydlaka spojrzy, wie, że to wstrętny pedofil. Jak dla mnie nie znajduję dla nich miejcsa w społeczeństwie. Krzywdy wyrządzonej dziecku NIGDY nie wytłumaczę, nie zrozumiem i nie wybaczę.
Gdzieś wyczytałem, że ma zostać uchwalona ustawa... coby pedofilów chemicznie (szkoda, że nie chirurgicznie) kastrować. Gdyby ta ustawa przeszła to byłoby to moim zdaniem najlepsza ustawa obecnej władzy. Co Wy na to?
Bahus
Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż oni sami zadali.
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości:
> Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na
> poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż
> oni sami zadali.
Sęk w tym, że taka mechaniczna kastracja nic nie da. Wbrew potocznemu rozumowaniu popęd (czy w konsekwencji chęć dokonania czynności zabronionej, czyli skrzywdzenia) nie jest w narządach czy gonadach, tylko w głowie. Jęśli wykastruje się takiego kogoś fizycznie, dalej będzie ranił - rzadko kiedy dochodzi ze strony pedofilów do pełnego stosunku, najwięcej krzywd dzieje się w ramach "dotykania" "całowania" i tej całej chorej "tajemnicy" jaką nakłada się na ofiarę czynu. Tu chodzi o przekraczanie granic - a te można przekroczyć nawet słowem, niestety.
Chemiczna? No jakby brzmi lepiej. O ile leki są takie skuteczne.
Wiem, że nie mam racji ale tak mnie poniosło.
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości:
> Po co chirurgicznie?? Najlepiej mechanicznie. Jakąś piłą albo czymś. A tak na
> poważnie uważam, że takim bydlakom powinno się zadać 100 razy więcej bólu niż
> oni sami zadali.
Poniosło Cie ale zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%. Dla takich sqrczysynów nie miałabym litości.
Pedofil nawet jesli się leczy zawsze zostanie pedofilem . Większośc z nich po wyjsciu z więzienia robi to samo dlatego powinno się ich izolować całkowicie od społeczenstwa . Na szczęscie w więzieniu odpowiednio się nimi zajmują bo nie są umieszczani w osobnych celach.Gdyby było tak jak pisze Bahus to faktycznie byłaby to najlepsza ustawa obecnej władzy.
Może to zabrzmi niezbyt po ludzku ale dla takich powinno wprowadzić się eutanazję. Kastracja obojetnie jaka by nie była, nic nie da, to jest zboczenie, czyli zachwianie psychiczne. Nie ma żadnej gwarancji, że niemożnośc zaspokojenia seksualnego nie przerodzi się w coś bardziej jeszcze groźnego dla otoczenia?
Janku, idąc Twoim tokiem myślenia to w inne światy należałoby przenieść każdego, kto czyni krzywdę bliźniemu. Pedofilom przede wszystkim, ale i niewiernym mężom, porzucającym żony i dzieci, oszustom, złodziejom, gwałcicielom, psychopatom, molestowaczom...... i stu tysiącom innych, skończywszy na partaczach należałoby dokopać. Tak niestety się nie dzieje. W roli ofiary występowałam dwa razy, wprawdzie nie pedofila, ale nikomu nie życzę przeżyć z tym związanych, mnie zmieniły bardzo, zaważyły bardzo na moim życiu, łącznie z nieudaną próba samobójczą (młoda i głupia byłam, brak doświadczenia i nie przemyślałam). Jeśli chodzi o wspomnianą ustawę jestem za!, Proponowałabym jednak wprowadzić w życie inne wymyślne, adekwatne kary dla każdego złoczyńcy w tym kraju.
Pozdrawiam!
Rozumiem , ze po rozwaleniu nosa i policzka dostales wstrzasu muzgu!!!!!!!!!! Jak mozna cos takiego napisac??????????Jestes stofilem z 16 wieku. Raporter? Bron Boze , chron nas od takich idiotow!!!! W jakim wieku ty zyjesz????? Ty jestes moderatorem i wlascicielem tej strony, zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU??? Myslisz ze mozesz pisac co na jezyk przyjdzie???? Nie jest tak! Mysle,ze tu sie skonczy watek beznadziejny!!!
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> Rozumiem , ze po rozwaleniu nosa i policzka dostales wstrzasu muzgu!!!!!!!!!!
> Jak mozna cos takiego napisac??????????Jestes stofilem z 16
> wieku. Raporter? Bron Boze , chron nas od takich idiotow!!!! W jakim
> wieku ty zyjesz????? Ty jestes moderatorem i wlascicielem tej
> strony, zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o
> dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU??? Myslisz ze
> mozesz pisac co na jezyk przyjdzie???? Nie jest tak! Mysle,ze tu sie skonczy
> watek beznadziejny!!!
Po pierwsze, jeżeli chodzi o "wstrząs muzgu" to cofam Cię do szkoły podstawowej. Po drugie w wypadku pedofilów to fakt...całkowicie ich dyskryminuję...można mnie "oskarżać". Po trzecie obraziłaś mnie więc ostrzegam: ponowne "wycieczki" personalne zaowocują przegnaniem z naszego grona, czyli banem. (tym bardziej, że w Twoim przypadku nie byłby to pierwszy ban)
Bahus
Przepraszam za obraze! Moj mozg sie zagotowal, faktycznie dzisiaj czytajac moj post nie powinnam byla tego napisac. Masz racje, ze Ciebie obrazilam i jeszcze raz przepraszam!!! Sama rowniez nie lubie pedofilow, ale do kastrowania bym sie nie posunela. Ci ludzie sa chorzy psychicznie i musza byc leczeni. Prawie kazdy pedofil byl malastowany przez bliskiego doroslego czlowieka w dziecinstwie. Pedofil jest rowniez czlowiekiem i powinien dostac mozliwosc leczenia. Nie wydaje mi sie zeby kastrowanie pomoglo na ten typ choroby. Nastepna grupa do " kastrowania" powinni byc gwalciciele,ojcowie bijacy zone i dzieci a oni rowniez sa chorymi ludzmi i trzeba im pomoc.Jeszcze raz PRZEPRASZAM. tineczka
Tineczka, nie zrozumiałaś najwyraźniej tego, co Bahus napisał.
"Kastrowanie" chemiczne.
W praktyce może to oznaczać po prostu lecznie. "Leczenie" z popędu płciowego.
Anay, ja niczego chyba nie zrozumialam:) Pedofile nie maja "popedu plciowego" wedlug psychologow. Maja uszkodzenie mozgu spowodowane przezyciami w dziecinstwie.
a to ciekawe co piszesz.
bo mój profesor od seksuologii klinicznej mówił o "niewłaściwym ukierunkowaniu popędu"
a czym spowodowanym to zupełnie inna historia.
ANAY niektorzy pisza po prostu bzdury, chyba tylko po to by "cos powiedziec". masz zupelna racje. Osoba pedofil ma jak najbardziej pociag plciowy tyle ze skierowany do dzieci niestety. Pedofilia jest nieuleczalna jak na przyklad alkoholizm. Terapia (i to tylko wtedy gdy dewiacja jest wczesnie rozpoznana) ma na celu nauczenia zycia z ta choroba bez krzywdzenia dzieci. Nie wiem czy slyszalas o projekcie slynnej Kliniki Berlinskiej "Charite´". Pare lat temu zwracali sie w mediach z akcja w strone osob zagrozonych badz bedacych pedofilami."Jesli kochasz dzieci bardziej niz jest to dla nich zdrowe zglos sie do nas". Warunkiem wziecia udzialu w projekcie bylo zgloszenie dobrowolne przed pierwszym czynem lubieznym w stosunku do dziecka /pierwszym konflikcie z prawem z tego powodu.
Niestety pedofilia wychodzi o wiele czesciej na jaw dopierro wtedy gdy "cos sie stanie". Psychiatria dziecieca i mlodzierzowa w tym wzgledzie dopiero sie rozwija. Co prawda o pedofilli sie teraz mowi ale dopiero o pedofilli doroslych badz dziecku/czy wyrostku jako ofiarze. Ewentualne sklonnosci i zaburzenia mogace prowadzic/wskazujace na rozwoj w kierunku pedofilli sa o wiele za rzadko wykrywane. W tym cale nieszczescie gdyz byc moze udaloby sie wlasnie w bardzo wczesnym stadium choroby skutecznie pomoc.
Nie kazdy cierpiacy na ta chorobe jest "szczesliwy" ze ja ma. Wielu walczy z tym, dochodzi do samobojstw. Kastracja chemiczna moze pomoc ale bez terapii i wspolpracy pacjeta jest srodkiem polowicznym. Jesli dochodza do tego takie zaborzenia jak sadyzm czy sociopacja sprawa jest bardzo trudna wrecz niemozliwa do opanowania
Czesc ofiar przemocy seksualnej (szczegolnie nieterapeutowane dzieci i mlodzierz po tym strasznym przezyciu) moze wykazywac pozniej zachowania pedofilne. W zyciu doroslym nie chcac byc juz nigdy ofiara zmieniaja "role" we wlasnym dramacie stajac sie sprawcami.
Bardzo ciekawa wypowiedź. Dorotko, czy ty masz jakieś zawodowe powiązania z problemem jaki poruszyłem?
Bahus
Pracujac w poradnictwie psychologicznymm po czesci tak. Prywatnie znam rowniez osoby borykajace sie w zyciu doroslym ze skutkami molestowania seksualnego w dziecinstwie. Problem jest bardzo zlozony przez to (jak dla mnie, w teorii) ciekawy.
Dodam jeszcze, ze w przypadkach glosnych w mediach jak porywanie dzieci na "zamowienie" siatek pedofilskich, wiezienie jak na przyklad w przypadku sprawy Prokopil-Kampusch czy tez ogolnie wykorzystanie ze szczegolnym okrucienstwem czy to doroslych czy dzieci ma o wiele mniej z pociagiem seksualnym do czynienia niz by sie moglo zdawac. Preferencje seksualne maja tutaj tylko znaczenie w wyborze ofiary w okreslonym przedziale wiekowym, reszta to albo:
chec zysku (jak porywanie dzieci dla siatek czy tez wystepowanie w roli sutenera, "naganiacza") tutaj osoby uprawiajace taka dzialalnosc wcale nie musza miec sklonnosci pedofilnych dostarczajac "towar " innym osobom. Takie osoby sa przewaznie sociopatami nieczulymi na uczucia i krzywde innych.
Inna grupa sa sadysci i sociopaci zarazem dazacy do zawladniecioa obiektem pozadania, traktujacych innego czlowieka/dziecko jako "rzecz, produkt " stwozony do zaspokojenia wlasnych pragnien i fantazji erotycznych i to za wszelka cene i bez wzgledu na konsekwencje dla ofiary.
Wtych obu przypadkach kastracja czy chemiczna czy fizyczna nie prawdza sie gdyz celem takich osob jest przede wszystkim chec zysku badz chec wladzy nad inna slabsza jednostka. Niemoc seksualna moze wrecz przerodzic sie w j´szcze bardziej brutalne i odczlowieczone traktowanie ofiar.
Psycho czy sociopata raczej sie takm nie urodzil bo chocby mial odpowiednie geny same w sobie nie sa one grozne wrecz przeciwnie te same ksztaltuja pozytywna sile przebicia, glowe o ineresow, dazenie do celu itp. Wlasciwie mamy je wszyscy w mniejszym badz wiekszym stopniu. Dlatego tez takich osob nie da sie rozpoznac "po wygladzie". Nie naleza one rownerz do jakiejs okreslonej gropy spolecznej, nie zaleza od stanu wyksztalcenia intelektualnego czy konta bankowego. Jak Temu zaradzic, co mozemy zrobic by bylo mniej sociopatow wsrod nas?
Mozna (prawie zawsze)temu zaradzic u wlasnych ...dzieci. Kochajac je,uczac milosci dla innych istot i tonie tylko ludzi, wrazliwosci i tak samo podchodzac do dziecka jako takiego. I nigdy, naprawde nigdy nie potrzasac niemowleciem nie mowiac juz o biciu szczegolnie po glowie. Dlczego? Badania naukowe wykazaly ze tzw "inteligencja emocionalna" a przynajmniej wiele waznych dla jej uksztaltowania procesow ma siedzibe w platach czolowych mozgu, wskutek wstrzasow i uderzen moga one zostac nieodwracalnie uszkodzone,niestety. Taka osoba nie wie wtedy "kiedy przestac", "nie dzialaja naturalne hamulce wstrzymujace od zadawania inym nadmiernych cierpien , stosownia przemocy.Takie osoby widza i slysza cierpienie oczami i uszami ale nie sa w stanie ich zrozumiec prawilowo. Wrecz przeciwnie opor ofiary moze poglebiic jej katorge.
Druga sprawa jest wlasnie wychowanie: tak zwany zimny wychow, badz z przyczyn patologicznych, badz "bo rodzice prcuja, nie maja czasu," milosc okazuja kupieniem kolejnej zabawki czy ciucha nie interesujac sie wlasciwie wlasnym dzieckiem. Wiadomo ze nie kazdy tak wychowny bedzie sociopata, nie u kazdego jest sociopatia rownie slnie rozwinieta. Dlaczego jedne osoby mimo ciezkich przezyc wyrastaja na wrazliwych ludzi a inni nie? Bardzo wiele zalezy o wlasnej konstrukcji psychicznej umiejetnosci reagowania na silny stress wieku dziecka i czasu trwania traumy oraz stosunku i pomocy otoczenia w stounku do pokrzywdzonego czy trudnego dziecka. Jednak zachowanie rodzicow opiekunow plus zle wzorce, plus przemoc cielesna/psychiczna w rodzinie, plus zle kierowanie sklonnosciami w wychowaniu, obojetnosc otoczenia lub brak osob na ktorych dziecko moze polegac, to faktory bardzo ulatwiajace powstawanie roznego rodzaju schorzen czy zaborzen w tym i psycho- lub socioptatiii. Tu w tragiczny posob sprawdzasie przyslowie "czym skorupka za mlodu..."
Niestety.
jeszcze mniej rozumiem,,,,w watku nr 3 piszesz: "Poped,,,,nie jest w narzadach, czy gonodach, tylko w glowie",,,,,wiec jaka jest prawda?
Powiem tak, kiedy kilka dziewczynek z mojej miejscowości opowiedziało mamom, że ksiądz na religii bierze je na kolana, głaszcze, szepcze do ucha brzydkie słowa i wkłada ręce pod spódniczki wybuchła afera. Ale jeszcze niemilej zrobiło się gdy jedna z dziewczynek niedługo potem w skutek wypadku straciła oko zamiast którego ma teraz "protezę", bo mimo, że jej ojciec chciał oddać jej swoje oko nie było ich stać na operację w usa, a część pobożnej ludności gminy powybijała im w domu okna bo napadła na świętego człowieka i spotkała ją kara boska. Tineczko wybacz, ale jakoś skojarzyłaś mi się z tymi ludźmi.
Nie nazwałabym "chorym" ojca, który zgwałcił swoją 2-miesięczną córeczkę (jak łatwo się domyślić ze skutkiem śmiertelnym)......
Tacy ludzie nie zasługują ani na leczenie, ani na litość, ani na możliwość wyjścia z więzienia po 2 latach (jak wspomniany wyżej ksiądz, który obecnie ma pod opieką nową trzódkę!!!), ani po 25, ani wogóle. Dla takich nie ma miejsca w żadnym normalnym społeczeństwie, którego dzieci są przyszłością!!!!!!
Oj , bardzo sie mylisz, ja nigdy nie lubilam zaklamania kosciola katolickiego i ksiezy wykorzystujacych ludzi finansowo. Najwiecej pedofili jest wsrod ksiezy zmuszonych do zycia w celibacie. Mam nadzieje , ze czytalas o najwiekszym skandalu pedofilow kosciola katolickiego w USA? To co opowiadasz o wybijaniu okien i pojeciu o ksiedzu jako "swiety" jest najlepszym przykladem na "ciemnosc" wierzacych w slepo. A dlaczego gmina nie mogla zlozyc sie na operacje oka w imie Boga? Dlaczego zaslepieni pozwalaja nadal temu pedofilowi miec kontakt z dziecmi? Przyjdzie czas na rozliczanie grzechow polskich ksiezy rowniez. Jak narazie nie mozna zostawiac dzieci pod "opieke" tym panom.
p.
Dobrze, ze nie masz wnuków, bo dałabyś je pod opieke pedofila, wychodząc do sklepu po leki na rozjaśnienie swoich szarych komórek.
Weź kobieto encyklopedię i przeczytaj objaśnienia do słów, którymi się posługujesz.
Czy ty przypadkiem przez kilka lat nie byłaś pacjentką jakiegoś szpitala? Przecież Twoje wyopowiedzi są na poziomie dziecka i to przed pierwszym pójściem do szkoły, które przez przypadek poznało kilka haseł encyklopedycznych ale nic nie rozumie jeszcze co czyta.
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
>zdajesz sobie sprawe z tego ze mozna ciebie oskarzyc o
> dyskriminacje?????? Masz jakiekolwiek pojecie o prawach EU???
Tineczko ( a moze powinnam pisac Grażyno??) to teraz wyobraz sobie, ze jakiś stary, obleśny cap skrzywdził i wykorzystał Twoje dziecko ... Dalej będziesz pisac o dyskryminacji i prawach ???!!!
Problem z ludzmi umyslowo chorymi mozna tylko rozwiazac pomagajac tym ludziom leczeniem. Niestety spoleczenstwo nie daje tym ludziom zadnej szansy, bo to kosztuje. Zaczac trzeba od pomocy dzieciom malestowanym, zeby nie wyrosly na nastepnych pedofili. Najwiekszy problem wedlug mnie to dzieci bite przez rodzicow .Bite, gwalcone kobiety przez wlasnych mezow. Dzieci z takich rodzin wyrastaja na psychicznie chore osoby. Tylko w dziecinstwie ma sie szanse pomoc tym ludziom.
"Dzieci z takich rodzin wyrastaja na psychicznie chore osoby"
Praktycznie w każdej rodzinie trafia się zjawisko przemocy (mówię w obrębie nie tylko najbliższej rodziny, ale powiedzmy nieco dalszej jak kuzynostwo itp). Gdybym dorastała w domu, gdzie bije się za karę pasem, byłoby mi przykro czytając takie dyrdymały.
Psychicznie chore osoby. Też mi coś. Tak samo jak ta bzdura o tym, ze tylko w dzieciństwie można takim ludziom pomóc.
Nic tylko zastrzelić się po osiągnięciu odpowiedniego wieku, tak?
Choroba psychiczna to zupełnie odrębna historia i lepiej nie rozpowszechniaj takich poglądów. Bo są krzywdzące, pomimo być może najlepszych intencji.
Właśnie to chciałam napisać, więc się tylko podpisuję pod Dorotką.
Jak można bezbronne, częstokroć malutkie dziecko w taki sposób krzywdzić?
Akurat w tej sprawie mam dość radykalne stanowisko!
Mam inne zdanie. Zdaję sobie sprawę z ilości bólu (nie tylko fizycznego, ale psychicznego) jaki sprawia wykorzystywanie seksualne dzieci, ale takie radykalne kroki to wg mnie przesada. Trzeba jednak spojrzeć na ten problem jak na chorobę i bardziej starać się zapobiegać i leczyć. Nie jesteśmy w Sparcie, chorych i niepełnosprawnych nie zrzucamy ze skały tylko staramy się im pomóc. Tak samo powinno być z pedofilami. Być może odpowiednią psychoterapią i ewentualnie wsparciem farmakologicznym można zmienić ich zwyczaje lub preferencje seksualne. No i przede wszystkim trzeba ich izolować od kontaktu z dziećmi.
Postulaty kastracji fizycznej to jakieś nieporozumienie.
Użytkownik spinek napisał w wiadomości:
> Mam inne zdanie. Zdaję sobie sprawę z ilości bólu (nie tylko fizycznego, ale
> psychicznego) jaki sprawia wykorzystywanie seksualne dzieci, ale takie
> radykalne kroki to wg mnie przesada. Trzeba jednak spojrzeć na ten problem jak
> na chorobę i bardziej starać się zapobiegać i leczyć. Nie jesteśmy w Sparcie,
> chorych i niepełnosprawnych nie zrzucamy ze skały tylko staramy się im pomóc.
> Tak samo powinno być z pedofilami. Być może odpowiednią psychoterapią i
> ewentualnie wsparciem farmakologicznym można zmienić ich zwyczaje lub
> preferencje seksualne. No i przede wszystkim trzeba ich izolować od kontaktu z
> dziećmi.Postulaty kastracji fizycznej to jakieś nieporozumienie.
Wiem, że jestem w tej sprawie radykalistą, ale 10 letnia córka mojego przyjaciela została przez takiego bydlaka wykorzystana. Dziś jest dorosłą osobą ale do mężczyzn ma nieodwracalny uraz. Nie wierzę w żadne terapie.
Bahus
Jak chcesz takich osobników izolować od dzieci? Podpowiedz ustawodawcom.
A moim zdaniem takich ludzi nie da się leczyć. Przynajmniej nie mamy na to jeszcze metod. Izolować się nie da bo niby gdzie, wysyłać na bezludna wyspę?? Mimo wszystko nie potrafię myśleć o nich z litością czy współczuciem.
Mam mieszane uczucia , inaczej patrzy na problem człowiek którego taka tragedia dotyczy osobiście , zawsze tak jest , gdyby to mojemu dziecku sie przytrafiło mówimy" ja bym go zabiłaaa , wykastrowała..." , moim zdaniem powinno sie takich zboczeńców izolować i leczyć ...
Bzdurne tłumaczenie, że mówimy najgorsze rzeczy gdy to dotyczy naszych fizycznie, dzieci. A DZIECI INNYCH RODZICÓW TO Są OBCE???....Jeśli tak to z jakiej racji pomagasz innym OBCYM DZIECIOM ... nie powinny Cię obchodzić, przecież to nie Twoje.
Przestańmy być wielkoduszni ... na pokaz. Wartości chrześcijańskie odłóżmy na bok, sa przypadki gdy te wartości są nadużywane i to głównie przez tak przestępcówświadomych jak i tych upośledzonych, którzy niejednokrotnie Z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIA MÓWIĄ "BÓG MI WYBACZY BO JESTEM CHORY"
CZY UWAŻASZ ŻE DWÓCH OSTANIO SADZONYCH: DYRYGENTA I DOKTORA AMOK OGARNĄŁ PRZY DEPRAWOWANIU DZIECI.
wcale nie pisze ze jestem przeciwko kastracji!! czytaj nie ogladaj liter , napisałam ze mam mieszane uczucia i tyle , reszta Twojej wypowiedzi bez komentarza bo jest bez sensu i nie na temat... ( chyba wstałeś lewą nogą i sie na mnie wydzierasz ...) nie masz na kogo?
Popieram w 100% Bahusa i Janka tylko radykalne środki mogą coś na to poradzić ,bo zamykanie to jest jak głaskanie po głowie .Wyjdzie i będzie to samo robił!
Jeszcze wyjdzie bo chory albo za dobre sprawowanie (ciekawe wg jakich kryteriów: bo nie zgwałcił wnuka prokuratora?...czy córki naczelnika więzienia?)
Przeciez kastracja farmakologicza to jest wlasnie terapia - jedyna skuteczna - tylko trzeba by stworzyc jeszcze mechanizm kontrolny jej stosowania - permanentnego i bezwzglednie nadzorowanego - tu swobody obywatelskie MUSZA byc ograniczone
Taka ustawa nie może u nas przejść zaraz znajdą się obrońcy dyskryminowanej odmienności .
Narobiliby chałasu na całą Europę na zaściankowość i ciemnogród pozostający pod wpływem katolicyzmu.
W tym kraju nic nie jest normalne, więc itak pozostać musi chyba że pokrzywdzonym zostanie ''syn prokuratora''.
Ale do takich pedofile się nie dobierają wiedzą czym to mogłoby grozić,przynajmniej surową karą.
A tak w nawiasie najlepsze były galery rzymskie
Nie przesadzaj i nie wkładaj do jednego worka pedofilów z odmiennościami.
Lepszy rydz niż nic
Pewien kontrowersyjny pan powiedział "nie ma człowieka- nie ma problemu". Ogólnie tego pana nie lubię, ale faktem jest, że niektóre powiedzenia miał dość trafne...też jestem radykalistką w tej kwestii - co by na to EU nie sądziła. Są pewne granice paranoi.
p.
Jestem za!!
Bromu im! I Wam też, boście moi drodzy się zagalopowali, kto co i dlaczego powiedział i kto czego nie załapał. Nie sądzę, że problem da sie wyplenić farmakologicznie, chyba że w warunkach klinicznych, bo inaczej podstawą jest potrzeba/chęć zerwania ze swoją przypadłoscią, inaczej nie ma kontroli w przyjmowaniu leków. A na to już jak wynika z moich obserwacji mimo słusznej skąd inąd ustawy nie starczy środków i zapału naszej Służbie Zdrowia.
Właśnie wypuścili z aresztu Krolopa (dyrygenta) chory na Aids....a ile dzieciaków bydlak być może zaraził? Powinien zdechnąć za kratami.
Bahus
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.
Cóż jesteśmy przecież wysoko ucywilizowanym narodem, katoliccy na wskroś, a że dzieci (niektóre) mają wypaczone po takich przeżyciach, charaktery, to co kogo obchodzi. Przecież mogą chodzić całe życie do psychologa, wydawać pieniądze SWOJE na leczenie. Czy tlko tyym sie kończy?!
Takiego bydlaka to nie obchodzi. On nie płaci całe życie za to, że w pierwszych odruchach zboczenia nie poszedł sam do psychologa, psychiatry.
Po co ...on jest przeciez WOLNYM człowiekiem!!!
Tak, tylko bez jakichkolwiek zasad etyczno- moralnych dopuścił się jednej z największych zbrodni, a może największej ... i to kilkakrotnie. I wobec niego PRAWO JEST LITOŚCIWE ...on jest chory... q***a **ć. Bydlę zostało kiedyś zarażone ... trzeba się zlitować nad nim ...
Powiem otwarcie: gdyby ktokolwiek dopuścił się jakiegokolwiech czynu lubieżnego czy też ..., na którymkolwiek z członków mojej Rodziny, popełniłbym samosąd i to trwający bardzo długo(!) ale i tak trwałoby to krócej aniżeli cierpianie osoby skrzywdzonej.
I nie mówcie o zasadach chrześcijanina, katolika. Istnieją pewne granice współpracy serca z mózgiem. Obowiazujące tak samo zbrodniarzy.
tak mi sie przypomnialo
Podpisuję się pod wypowiedzią Janka. Ja też nie miałabym żadnych hamulców, żeby na własną rękę ukarać takiego zboczeńca za krzywdę wyrządzoną mojemu dziecku. I każdemu innemu. Uważam, że pedofilów powinno się nie tylko farmakologicznie kastrować, ale jeszcze "oznaczać" w jakiś sposób, niech każdy kto na takiego bydlaka spojrzy, wie, że to wstrętny pedofil. Jak dla mnie nie znajduję dla nich miejcsa w społeczeństwie. Krzywdy wyrządzonej dziecku NIGDY nie wytłumaczę, nie zrozumiem i nie wybaczę.