Forum

Gawędy o jedzeniu

Zbiorcza lista propozycji-pomysłów...list do Pampasa.

• Autor: Janek Data: 2008-08-09 01:43:24

Przeglądałem wiele wątków z przeróżnymi propozycjami wprowadzenia nowych działów, uzupełnień działów isniejących i doszedłem do, może mylnego(?), wniosku:
       treba otworzyć nowy wątek w którym wpisalibyśmy swoje, mniej lub bardziej potrzebne propozycje ale ...
                                                  z naprawdę przemyślanymi uzasadnieniami.

Żeby miało to ręce i nogi może zróbmy to w jakimś terminie, może
     do
                                   25 sierpnia br.

a potem zostawmy czas Pampasowi na odpowiedź:
                co jest możliwe, a co nie...

do
                                   13 września br.

... czyli do dnia naszgo Zjazdu  w Otominie.

Małe ale  jeszcze jedno: niech niektórzy wnioskodawcy, nim wpisza swoje pomysły powtórnie, powrócą do starych wątków, swoich wpisow, bo  być może juz dostali odpowiedź.
     Pozdrawiam
    Janek

P.S.
     Po terminie 25 sierpnia wszystkie wnioski dotyczące "pomysłów", przez jakiś okres czasu (jaki?) powinny być ignorowane(!) przez Olimp.
    TO SĄ TYLKO MOJE PROPOZYCJE!
    J.

• Autor: luckystar Data: 2008-08-09 22:24:38

Wlasnie przed chwila zostal podniesiony na forum problem braku slow kluczowych w niektorych przepisach.... no faktycznie jest to problem, na ktory sama wielokrotnie sie nadzialam ;))) Czy mozna zrobic ze slowami kluczowymi to samo, co jest z kategoria przepisu?? Czyli nie mozna go zanotowac dopoki nie zostanie zapisany w jakiejs grupie i moze jest mozliwosc zalozyc podobna blokade?? dopoki nie zostana wpisane jakies slowa kluczowe przepis nie moze byc zapisany?? .....

• Autor: bahus Data: 2008-08-15 12:09:22

Ale się posypało propozycji....jak biedny Pampas da sobie radę ...
    Bahus

• Autor: Janek Data: 2008-08-15 12:20:17

Sa różne możliwości śmierci wątka
     - albo głupi (nie pierwszy raz!);
     - albo zachodzi jeszcze głupsze (sugerowane mi już!) podejrzenie współpracy z Pampasem i Wkn;
     - albo wszystkie dotychczasowe "propozycje" były ...
     Ciekawe co jest bliższe prawdy. Czy faktycznie nie potrafimy uzasadnić logicznie swoich wypowiedzi.
    Czy potrafimy miewać tylko nieprzemyślane inaczej mówiąc, "poronione pomysły" ?
     Faktycznie, najlepiej strzelać od czasu do czasu kulą w płot.
    Nie wklejam "śmieszka", bo śmiać i płakać mi się chce i bez niego.
    (Znów miałem/mam rację!!!)

Janek

• Autor: luckystar Data: 2008-08-15 13:30:44

Bo najlatwiej jest tak wpasc znienacka i wolac "ja chce nowy dzial", "ja chce zeby rozdzielic marchewke od pozostalych warzyw", "ja chce", "ja chce" ..... itp. Ale jak przyjdzie do przemyslanych konkretow to nikt nie ma nic do powiedzenia .........
    A ja kurna chce zeby zrobic taki dzial, ze jak go otworze to obiad sie sam ugotuje !!!!!!!!!!!!!!! i nawet zakupy sie zrobia wczesniej i gary tez sie same pozmywaja ....... A dlaczego nie???? ja przeciez chce.

• Autor: tineczka Data: 2008-08-18 13:36:05

Ja tez chce taki dzial, co postawi mi obiad na stole:))) Ja mysle, ze uzytkownicy zadko zagladaja do tego forum i to jest powodem milczenia:)

• Autor: renataz36 Data: 2008-08-18 11:49:11

Miałam założyć wątek, choć( jeśli mnie pamięć nie myli ) takowyż już był, z prośbą ale nie do moderatorów, a do właścicieli przepisów czyli wszystkich nas kochanych żarłoczków ale myślę że mogę właśnie tu się podłączyć? W ogromnej ilości przepisów zauważam 1 podstawowe pytanie "na ile osób jest podany (mniej więcej) przepis?" i tu ponawiam wszystkie prośby. Postarajmy się wpisując przepis podawać tę informację. Wiem, że smaki i możliwości jedzeniowe są różne ale podana ilość mniej więcej napewno pomoże. Pozdrówka. Aha jeśli się wcisłam w temat to proszę moderatorów o przeniesienie prośby na nowy wątek

• Autor: luckystar Data: 2008-08-19 15:20:46

Renatko, ja mysle, ze sie calkiem prawidlowo "wcislas" i masz racje taka drobna informacja niejednemu by pomogla, bo przeciez roznych rozmiarow mamy rodziny :)))

• Autor: Bodek Data: 2008-08-19 18:55:31

nie tylko rodziny lecz rowniez zoladki :) heheheehhe

• Autor: renataz36 Data: 2008-08-20 11:43:37

dokładnie macie rację więc prośba kto to czyta niech zaraz w swoich przepisach wstawi takie "info", ja już to zrobiłam

• Autor: tineczka Data: 2008-08-18 13:33:13

Ja bym prosila o dzial , w ktorym mogla bym znalezc od razu przeliczniki na wage, lyzki, lyzeczki wszystkie :"opakowania", "kostki" , "Palmy" itd,,,,bardzo ulatwilo by to nam z zagranicy mozliwosc wykonania przepisow wpisanych na WZ. Wiem, ze byla taka dyskusja, ale nie pamietam tytulu, dziekuje za mozliwosc napisania tego tutaj. Pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2008-08-18 13:44:36

juz wiem:), to byla prosba  w tym samym forum,,,,i  nie zostala przyjeta z wielkim entuzjazmem:((((

• Autor: Janek Data: 2008-08-19 00:33:35

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > Ja bym prosila o dzial , w ktorym mogla bym znalezc od razu przeliczniki na
    > wage, lyzki, lyzeczki wszystkie :"opakowania", "kostki" ,
    > "Palmy" itd,,,,bardzo ulatwilo by to nam z zagranicy mozliwosc
    > wykonania przepisow wpisanych na WZ. Wiem, ze byla taka dyskusja, ale nie
    > pamietam tytulu, dziekuje za mozliwosc napisania tego tutaj. Pozdrawiam

Cytuję w całości Twoją wypowiedź, ponieważ moja wypowiedź dotyczy wyłącznie Twojego post'a(u)?) i poniekad sięga wstecz ...dwa lata.
    Zakładanie działu: wagi, miary, przeliczniki...byłoby jak budowanie wieżowca dla 2-4 osób... Jest już w "artykułach" od kilku lat artykuł "Przeliczniki wagowe" >>> http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=4
    Co do kostek czy opakowań podawani przelicznika ..wg mnie jest to niemożliwe. I tutaj, niestety, mocnego słowa znów muszę użyć mimo, że kiedyś za to nazwano moją wypowiedź chamską(!) skończmy z niedbałymi przepisami.
    Wystarczy, że przepisy będą sporządzane porządnie, a nie byle jak "dla sztuki", ...czyli nie idźmy na ilość, a na jakość.
    Czy naprawdę cięzko jest napisać: 250g, czy 25 dag, czy 0,25 kg margaryny "palma"..."kasia"..etc zamiast" kostka Palmy" .Nie wiadomo ile, nie wiadomo co to ta palma , kasia ...

Jak pisałem nie jeden raz, i nie tylko ja, wstawiając przepisy myślmy o innych Użytkownikach, WŻ to nie jest nasza prywatna książka kucharska.

Ale, znów się wychyliłem i odskoczyłem od tematu, a to przecież ma być list do Pamapasa.

• Autor: tineczka Data: 2008-08-19 22:15:33

Janku, jak zajzysz wstecz do roku 2003, to jeszcze bedzie lepiej:)))

• Autor: Janek Data: 2008-08-19 22:25:01

...podaj link ...tak będzie jeeeeeeeszcze lepiej

• Autor: tineczka Data: 2008-08-21 00:20:33

napewno umiesz znalezc sam:) spokuj , cisza, poczatki WZ:)))

• Autor: Janek Data: 2008-08-21 11:08:14

Znudziła mnie zabawa w ciuciubabkę, nie mam aż tyle czasu by szukać nie wiadomo czego. Wbrew pozorom  mam pewne obowiązki w domu, które należą do mnie i muszę się z nich wywiązać.
    Kończę więc zabawę.
    Pozdrawiam
    Janek

• Autor: makusia Data: 2008-08-18 19:58:46

dział -potrawy jednogarnkowe , możliwość zaznaczania najwyzej dwóch grup do jednego przepisu ( chyba niektórzy zaznaczają na oslep i wychodzi kuku)np http://wielkiezarcie.com/przepis17613.html , to przepis w dziale "z szybkowaru" , narazie tyle co przyszło mi do głowy:)

• Autor: agik Data: 2008-08-22 10:57:59

A co Wy na to, zeby zmiejszyć ilość działów?
    I tak np- Powitalnię i Życzenia.. przenieść do Rozmów Wolnych...?- jako temat a nie jako osobny dział?
    I stworzyć jeden dział dotyczacy komunikacji z Moderatorami?- i żeby w tym dziale znajdowało się: Dobre pomysły, Problemy techniczne i Przepisy zaginione?
    Mnie się wydaje, ze jak ktoś ma jakiś problem dotyczacy poruszania się po forum, albo jakiś pomysł, jak można coś udoskonalic- to wystarczy napisać w jednym miejscu...
    Podobnie dział Rozmowy wolne- ma taki duży stopień ogólności- że jak najbardziej pomieści i powitania i zyczenia...

Co WY na to? 

• Autor: Janek Data: 2008-08-25 16:50:10

Pampas, nie wiem czy słusznie ale pół beczki piwa za otrzymany urlop w wyniku BRAKU NATŁOKU NOWYCH POMYSŁÓW z logoicznym uzasadnieniem , ...chyba należy się, ......

Swoja drogą jest mi jednak smutno, że potrafią się Dziewczyny obrażać gdy zbijam "z pantałyku" niezbyt moim zdaniem mądre pomysły, a gdy trzeba te pomysły logicznie uzasadnić ... ta sama lokika wstrzymuje rece od dokonania wpisu.
    Jak to wiec jest, czy faktycznie poprzednio wpisane pomysły, wpisujący sami/same uznali za ...
    Powtarzam, jest mi jednak smutno.
    Czy ja niesłusznie ironizuję i wykpiewam niektóre wpisy/pomysły, czy też mnie, niesłusznie wyklina się od czci i wiary i okłada epitetami ... między innymi złośliwca i awanturnika.

Gdzie jest prawda, sądząc po braku wpisów z pomysłami ...

Tylko na miłosc Boską, nie wpisujcie stereotypów w stylu: "...bałam sie wpisać żeby Janek czasem ...." , czy cos w tym stylu, bo to już frazes tak oklepany że aż ,...głupi jako uzasadnienie.
    Pozdrawiam
    Janek

P.S.
    Może taki wątek powinien założyć ktoś inny, z autorytetem(!), może wówczas ... Może(?)
    J.

• Autor: agik Data: 2008-08-25 22:44:06

Oki- to mam jeszcze jeden pomysł...
    Jakby tak napisać jakiś przewdnik dla nowych uzytkowników?
    własnie nie regulamin- nie zabraniamy, jakby co to będziemy banowac , wyrywać paznokcie i szczuć psami...- ale prosimy o- komentarze wtedy i wtedy, zachowanie postawy szacunku wobec innych userów; wszystkim nam sie bezie lepiej tu było, jeśli zachowasz się tak i tak....
    Co Prezesostwo na to?

• Autor: Janek Data: 2008-08-26 00:19:04

Użytkownik agik napisał w wiadomości:
    > Oki- to mam jeszcze jeden pomysł...Jakby tak napisać jakiś przewdnik dla
    > nowych uzytkowników?własnie nie regulamin- nie zabraniamy, jakby co to
    > będziemy banowac , wyrywać paznokcie i szczuć psami...- ale prosimy o-
    > komentarze wtedy i wtedy, zachowanie postawy szacunku wobec innych userów;
    > wszystkim nam sie bezie lepiej tu było, jeśli zachowasz się tak i tak....Co
    > Prezesostwo na to?

Nim Prezesostwo odpowie to mam pytanie ...
    Jak będzie tak cacy ..co ze mną się stanie,
    Mam wszystkich szanować, to znaczy "żyć" układnie,
    Nawet gdy czasem(!) kogoś ... mądrość dopadnie?!
    Nikomu nie przyłożyć... nie klepnąc nikogo???
    Niech nawet brak logiki rozwija się błogo!?
    Za co taka kara, a nawet banicja,
    To gorsze niż dawna w USA prohibicja.
    Tyś agik gorsza niźli tamten jak mu ... Eliot Nes,
    Myślałem żeś mi przychylna, a tu ... (twarz Ci lizał pies).
    Tak to właśnie bywa nawet na Wu-Żecie,
    Nie znajdzie facet stronnika, tym bardziej w ...kobiecie.

• Autor: agik Data: 2008-08-26 09:13:44

Janku Drogi :)
    Myślałam, ze w tym temacie nalezy rozmawiać merytorcznie :)
    A właściwie cóżeś jest taki niedopieszczony??? :D

• Autor: Janek Data: 2008-08-26 11:07:29

> Janku Drogi :)Myślałam, ze w tym temacie nalezy rozmawiać merytorcznie :)A
    > właściwie cóżeś jest taki niedopieszczony??? :D

Twoje pytanie jest retoryczne czy merytoryczne...?
    Ale ukrytą propozycję przyjmuję ...czekam ...

• Autor: agik Data: 2008-08-26 17:45:15

Janku!!!!!!!!!!!

Na razie to było pytanie

• Autor: Janek Data: 2008-08-26 19:31:31

> Janku!!!!!!!!!!! Na razie to było pytanie
    Czyli miałem rację, sama piszesz, że "na razie ...

• Autor: agik Data: 2008-08-26 22:02:55

"Na razie" zadałam pytanie, na które się nie doczekałam odpowiedzi...merytorycznej, ani żadnej ;)

• Autor: Janek Data: 2008-08-26 23:01:49

Uważaj bo poleci sexrymowanka,
    Ode mnie czyli zbereźnika (...)
    Wówczas cały świat się dowie,
    Co, po naszych rozmowach, chodzi Ci po głowie,
    A czy jestem dopieszczony ... ,
    Możesz sprawdzić, nie pytając (mojej) Żony.

• Autor: agik Data: 2008-08-26 23:22:01

Janek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

( tym razem bez uśmiechu i bez zadnego emota!!!!!)

• Autor: makusia Data: 2008-08-26 23:48:17

sorki że sie wtrace ale nie wytrzymałam

• Autor: Janek Data: 2008-08-27 10:27:15

Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
    > sorki że sie wtrace ale nie wytrzymałam

Z tej też przyczyny kończę, bo Makusia,
    Coś zrobi ze śmiechu, czyli się z...
    Janek

• Autor: makusia Data: 2008-08-27 11:44:08

dokładnie

• Autor: Janek Data: 2008-08-27 10:23:41

Wybacz Agik, sorki,
    Za moje Amorki,
    Zgodzę się nawet na Twoje wytyki,
    Alem nie wiedział jak uciec ...od polityki.
    Bo w polityce takim sam, jak tam kapuściane głowy,
    A gadać z usmiechem o sexie zawszem był gotowy.
    Poflirtować lubiałem już od lat szczenięcych sobie,
    Wiedziałem, że żadnej z dziewczyn dziecka tym nie zrobię.
    A że byłem przez nie za to lubiany jak mało który,
    Pan dał mi w swej łasce ... na dodatek córy.

Na tym zakończę me wesołkowanie,
    Bo pałę przegnę i ..coś (awantura) się stanie.
    Ja nek

• Autor: agik Data: 2008-08-27 10:46:51

Dziękuję Janku :)
    Pychol :)
    Nie, nie pychol :) Pychol jest Twój:)
    Wobec tego - dziubal :)

P.S. Flirtować to ja też bardzo lubię. ...
    Hi i może na tym poprzestanę :)

• Autor: miauka Data: 2008-09-14 14:33:25

no nie!

Ja dopiero dzis znalazlam te wpisy!
    Janek! Ze Kiziora mniej to nie znaczy, ze harcowac mozesz!!

• Autor: behemotka84 Data: 2008-08-26 12:06:45

Witam
    Jestem na Wielkim Zarciu od jakiegoś roku. Z pasją przegladam przepisy i dodaję moje inwencje. Czasem szukam dobrych przepisów na proste potrawy i nie moge się doszukac. Tak jak np. dziś. Może można byłoby wprowadzić cos podobnego co istnieje juz na wielu popularnych stronach np. sprzedających przedmioty. A mianowicie wyszukiwanie przepisów..."tylko ze zdjęciem" badź żeby nie krzywdzić pysznych przepisów bez zdjęc, wyszukiwanie na podstawie najwyższej liczby komentarzy. To tylko propozycja, ale mysle że mocno podniosłaby jakośc przepisów, i starania samych twórców:) nie chodzi tu o wyscigi ale o przyjemna konkurencję, i przedewszystkim ułatwienie w wyszukiwaniu.

Kolejna propozycja to lista nowo dodanych przepisów pojawiajaca sie u dołu np. strony głównej. To tez może byc ciekawe i pomocne. Zwłaszcza dla tych podobnych mnie obzartuchów) ktorzy szukaja nowinek kulinarnych i pomysłow na pyszności dla bliskich.

• Autor: Janek Data: 2008-08-26 12:55:33

W sprawie wpisywania pomysłów czas minął, Pampasowi udzielam(y) urlopu na odpowiadanie i wprowadzanie zmian do najbliższych Świąt.
    Samozwańczy " kadrowiec":
    Janek

• Autor: klio Data: 2008-09-02 13:51:14

Mnie tylko brakuje lepszego wyszukiwania, gdyby chociaż można było zawęzić szukane hasła do grup w przepisach plus ulubione to by było coś!

Przejdź do pełnej wersji serwisu