Forum

Kuchenne porady

Dobra rada mojej babci

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-08-09 18:58:13

    Moja babcia,zakwasiła duże wiadro ogórków:) większa połowa została ,i już są przekwaszone,więc babcia wpadła na fajny pomysł.Starła wszystkie ogóreczki,na tarce, ponakładała w małe słoiczki po majonezie,zapasteryzowała,mamy przecier na zupę nic sie nie zmarnowało:)
    polecam ten sposób.

  • Autor: nonka4 Data: 2008-08-09 19:06:13

    Ja też tak robię jak mi się przekwaszą moje ogórasy z baniaka a nie zdążymy zjeść małosolnych)

  • Autor: iwoniak Data: 2008-08-09 19:41:15

    robię od lat i tak, jak Twoja babcia i jeszcze w ten sposób,że wkładam całe w słoiki, zalewam tą wodą z kwaszenia ogórków i pasteryzuję parę minut, zimą używam do sałatek lub miksuję do zupy...

  • Autor: tineczka Data: 2008-08-09 20:21:31

    ciekawe, to uratuje mase mojej mamy ogorkow, bo kisi do obledu:)))

  • Autor: agik Data: 2008-08-09 20:12:39

    U mnie nie ma szans, zeby się ogórki przekwasiły- nie zdążą. Ale nawet gdyby jakimś cudem tak się stało- to i tak je wszystkie zeżrę :)
    A taki przecier robię osobno. Nie ma to jak zupka z domowego przecieru...

  • Autor: Glumanda Data: 2008-08-09 23:10:18

    Ja robie podobnie, jednak nie tre ogorkow na tarce tylko miksuje je w mikserze, jak na koktajl. :) Nie trzeba obierac ich ze skorki..jak ktos twardej nie lubi :)) To naprawde dobry pomysl.

Przejdź do pełnej wersji serwisu