Często bywam w markecie Auchan, tam jest taka knajpka z pizza, ciasto mi strasznie smakuje, robią też pizze na takim mega grubym spodzie z ziołami chyba, jak by ktoś znał tajemnicę tej Pizzy to PROSZĘ ZDRADZIC ;p
Ta gruba , to taka moze jak u Pizza Hut. Przepis na ciasto znajdziesz tu nastronie. Wlasne eksperymenty sa najlepsze do znalezienia smakow:) Pozdrawiam
Pizza jest niesamowicie puszysta, ale jak się ją przegryzie to widać jakieś zioła ale nie wie jakie, pozatym mają świetny sos pomidorowy, taki słodkawy narazie to ta pizza mi podchodzi jajbardziej. Ta gruba pizza jest taka lekko szarawa, natomiast mają też na cienkim spodzie i ta znowu jest żółciutka.
Ja mysle, ze ciasto jest drozdzowe z dodatkiem proszku do pieczenia, ktory robi je puszyste. Jak jest szarawe, to albo ziola to powoduja, albo dodatek maki razowej do przennej ( w malej ilosci ). Ziola do ciasta to prawdopodobnie: suszony tymianek, bazylia i oregano, albo ktores z nich. Slodkawy sos pomidorowy, zawiera prawdopodobnie cebule, ktora daje slodkosc i moze szczypte cukru? Nastepnym razem zapytaj sie w pizzerii o skladniki, moze zdradza tajemnice:) Jak nie, zrob zdjecie , to bedzie mozna dalej glowkowac:) Pozdrawiam
hej! pracowałam kiedyś w Pizza Pai i muszę Ci powiedzieć, że ciasto które jesz w pizzeri to gotowe ciasto mrożone, które jest przywożone z DFF( Dania Fast Food), więc jako tako nie istnieje w pizzeri przepis na takie ciasto.Te ciasto przyjeżdża zamrożone i 1 dzien przed podanie musi wygarować w ciepłym pomieszczeniu.
Często bywam w markecie Auchan, tam jest taka knajpka z pizza, ciasto mi strasznie smakuje, robią też pizze na takim mega grubym spodzie z ziołami chyba, jak by ktoś znał tajemnicę tej Pizzy to PROSZĘ ZDRADZIC ;p
Ta gruba , to taka moze jak u Pizza Hut. Przepis na ciasto znajdziesz tu nastronie. Wlasne eksperymenty sa najlepsze do znalezienia smakow:) Pozdrawiam
dzięki ale jednak ona nie jest taka jak pizza hut, niestety mnie chodzi o PIZZE PAI a nie pizze hut
oj , przykro mi, ze nie moglam pomoc:) ta pizza PAI , co to znaczy? Jakie grube jest ciasto i czy jest miekkie jak drozdzowe?
Pizza jest niesamowicie puszysta, ale jak się ją przegryzie to widać jakieś zioła ale nie wie jakie, pozatym mają świetny sos pomidorowy, taki słodkawy narazie to ta pizza mi podchodzi jajbardziej. Ta gruba pizza jest taka lekko szarawa, natomiast mają też na cienkim spodzie i ta znowu jest żółciutka.
Ja mysle, ze ciasto jest drozdzowe z dodatkiem proszku do pieczenia, ktory robi je puszyste. Jak jest szarawe, to albo ziola to powoduja, albo dodatek maki razowej do przennej ( w malej ilosci ). Ziola do ciasta to prawdopodobnie: suszony tymianek, bazylia i oregano, albo ktores z nich. Slodkawy sos pomidorowy, zawiera prawdopodobnie cebule, ktora daje slodkosc i moze szczypte cukru? Nastepnym razem zapytaj sie w pizzerii o skladniki, moze zdradza tajemnice:) Jak nie, zrob zdjecie , to bedzie mozna dalej glowkowac:) Pozdrawiam
Ja znam przepis na ciato do pizzy. CO prawda nie jest to przepis na tą pizze co chciałaś, ale jest zarówno puszysty i pyszny. Najlepszy jaki jadłam!
Bardzo Cię proszę podaj mi ten przepis??? Będę bardzo wdzięczna
hej! pracowałam kiedyś w Pizza Pai i muszę Ci powiedzieć, że ciasto które jesz w pizzeri to gotowe ciasto mrożone, które jest przywożone z DFF( Dania Fast Food), więc jako tako nie istnieje w pizzeri przepis na takie ciasto.Te ciasto przyjeżdża zamrożone i 1 dzien przed podanie musi wygarować w ciepłym pomieszczeniu.