W minioną niedzielę byliśmy z Źoną sami no nie tak całkiem "trzecie dziecko" łaziło dopominając się jakiegoś drapania i głaskania ale miałem nieco luzu i wyręki w czynnosciach obowiazkowych, narzuconych nam przez terrorystę . Stąd pomysł na zupkę-zagadkę: ...jaką(?) ... spróbujcie zgadnąć.
Brawo ... tak już wygląda zupa w pełni: łyżka ryżu, na nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w całości oraz cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na pół , kilka listków portulaki... ... ...a tak już na stole z dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z kwiatem.
Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Brawo ... tak już wygląda zupa w pełni:łyżka ryżu, na > nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w całości oraz > cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na pół , kilka > listków portulaki... ......a > tak już na stole z dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z > kwiatem.Janek znaczy zgadłam ????????
Użytkownik Lusy napisał w wiadomości: > Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Brawo ... tak już wygląda zupa w > pełni:łyżka ryżu, na > nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w > całości oraz > cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na > pół , kilka > listków portulaki... ......a > tak już na stole z > dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z > kwiatem.Janekznaczy > zgadłam ????????
początek mojego posta:( cytuję):
" Brawo ... <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< jak myślisz , co oznacza... tak już wygląda zupa ..."
Ło majtko z łojcem, mam jęzor do pasa a nie został Ci chociaż z jeden talerzyk? Chyba bym się nauczyła obsługiwać wiertarkę, i wyrzynarkę... i kafelkować bym się przypuszczalnie tez nauczyła, gdyby mi ktoś w domu tak gotował.
Przyjeżdżąj, po niedzieli akurat rozpoczyna się kafelkowanie łazienki, a na śniadania też coś wymyślę .... Przygotowanie tego obiadu trwało tyle czasu, ile ugotowanie ryżu.
W minioną niedzielę byliśmy z Źoną sami no nie tak całkiem "trzecie dziecko" łaziło dopominając się jakiegoś drapania i głaskania ale miałem nieco luzu i wyręki w czynnosciach obowiazkowych, narzuconych nam przez terrorystę .
Stąd pomysł na zupkę-zagadkę:
...jaką(?) ... spróbujcie zgadnąć.
zglaszam propozycje odpowiedzi: dyniowa. ;)
kukurydziana:)
Dyniowa z curry (a gdzie groszek ptysiowy? ;)
Z cukinii ? Pozdrawiam
Ja również stawiam na zupkę-krem dyniową :)
Wygląda jak kukurydziana :)
Ino jakaś taka rzadka. Mało kukurydzy.
Zupa- krem z marchewki
Kartoflanka z dodatkiem kurkumy...
Czasem sens wstawiania fotek do przpisów jest mocno nieodgadniony ;)
Nikt nawet nie zbliżył się ...nie wszystko jest tu dodane ale jest to podstawa tej zupy.
Zupa krem z żółtych pomidorów
Brawo ...
tak już wygląda zupa w pełni:
łyżka ryżu, na nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w całości oraz cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na pół , kilka listków portulaki...
...
...a tak już na stole z dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z kwiatem.
Janek
Użytkownik Janek napisał w wiadomości:
> Brawo ... tak już wygląda zupa w pełni:łyżka ryżu, na
> nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w całości oraz
> cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na pół , kilka
> listków portulaki... ......a
> tak już na stole z dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z
> kwiatem.Janek
znaczy zgadłam ????????
Użytkownik Lusy napisał w wiadomości:
> Użytkownik Janek napisał w wiadomości: > Brawo ... tak już wygląda zupa w
> pełni:łyżka ryżu, na > nim surowe dwa pomidorki koktajlowe bez skórki w
> całości oraz > cztry pomidorki żółte, pozbawione ziaren i przekrojone na
> pół , kilka > listków portulaki... ......a > tak już na stole z
> dodaną do dekoracji gałązką bazyli czerwonej z > kwiatem.Janekznaczy
> zgadłam ????????
początek mojego posta:( cytuję):
" Brawo ... <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< jak myślisz , co oznacza...
tak już wygląda zupa ..."
...........oczywiście ZGADŁAŚ!!!!!!!!!!!
Pychol
Janek
Ło majtko z łojcem, mam jęzor do pasa
a nie został Ci chociaż z jeden talerzyk? Chyba bym się nauczyła obsługiwać wiertarkę, i wyrzynarkę... i kafelkować bym się przypuszczalnie tez nauczyła, gdyby mi ktoś w domu tak gotował.
Przyjeżdżąj, po niedzieli akurat rozpoczyna się kafelkowanie łazienki, a na śniadania też coś wymyślę ....
Przygotowanie tego obiadu trwało tyle czasu, ile ugotowanie ryżu.
a może to zupa cytrynowa?