Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy ktos z Was mieszka w okolicach Olszyny... ciag dalszy poszukiwan siostry..

• Autor: Glumanda Data: 2008-08-13 13:49:58

Dokladnie: wojewodztwo wloclawskie, Olszyna, okreg Lipno. woj. kujawsko-pomorskie????
    Stamtad pochodzi ta moja kolezanka, ktora szuka swojej siostry.. poniewaz sama zostala adoptowana do niemieckej rodziny. Jesli ktos z Was jest z tej czesci Polski, moze zna..lub pamieta rodzine Krüger,  Karl (Karol) i Eva (Ewa) ?????
    Przepraszam, ze ja tak do Was prosto z mostu..ale kto wie? Moze mieszka tam jeszcze ktos o takim nazwisku?? kto pyta nie bladzi.. podobno..

• Autor: megi65 Data: 2008-08-13 15:46:27

Och Glumandka! Jestem z woj .kujawsko-pomorskiego ale ...... ))inna część .Moi dziadkowi przezyli tu wojne .... ale to inny kierunek ... nie mam nawet tam znajomych do popytania .... no niestety nie moge pomóć ! Pozdrawiam i .... trzymam kciuki ..... Powodzenia

• Autor: luckystar Data: 2008-08-13 17:48:58

Glumando, a poszukajcie tamtejszej parafii....parafie wiedza wszystko ;))) i ichne akta moga byc bardzo pomocne. Ja korzystalam z uprzejmosci (oczywiscie za oplata "co laska";)))) parafii przy robieniu drzewa genealogicznego i mozna tam wiele znalezc.

• Autor: Glumanda Data: 2008-08-13 18:18:23

Z tego co sie dowiedzialam, to jej Mama byla ewangeliczka.. wiec nie wiem... czy tam akurat byl kosciol ewangelicki..
    Poszukalam kilka kobiet na n-k w odpowiednim przedziale wiekowym..i wyslalam im emaile z pytaniami.. moze ktos odpowie. A jesli nie, to bedziemy dalej kombinowac :) Jest tez taka strona moikrewni.pl a ma ona swoje odpowiedniki w innych jezykach np. po niemiecku: verwandt.de wiec moze czegos sie gdzies dowiemy :) dzieki za podpowiedz koscielna :)

• Autor: Balbina71 Data: 2008-08-13 18:43:58

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    > Glumando, a poszukajcie tamtejszej parafii....parafie wiedza wszystko ;))) i
    > ichne akta moga byc bardzo pomocne. Ja korzystalam z uprzejmosci (oczywiscie
    > za oplata "co laska";)))) parafii przy robieniu drzewa
    > genealogicznego i mozna tam wiele znalezc.

Ha ha, tak na marginesie....kiedy chrzcilam moja corke, takze byla oplata "co laska", i po wszystkim ksiadz do mnie podszedl i dal rachunek na 150 dolcow :))))))))))))))))

• Autor: Mari Data: 2008-08-13 21:24:01

A moze ksiazka telefoniczna?

• Autor: Glumanda Data: 2008-08-13 22:48:30

Nie mam w Norymberdze ksiazki telefonicznej... z Polski :( a w internecie.. nie znajdzie sie nic prywatnego..same branze.. :( dzieki mimo to, za pomysl.

• Autor: Mari Data: 2008-08-13 23:00:38

Moze ktos, kto mieszka w okolicy moze zerknac do ksiazki telefonicznej czy takie nazwisko wystepuje albo moze ktos ma dostep do ksiazek telefonicznych , np. pracownik poczty .... i ma nocna sluzbe i sie nudzi i....... 

• Autor: f-K Data: 2008-08-14 10:29:02

http://tp.tja.pl/

• Autor: Beata500 Data: 2008-08-14 13:16:45

Znalazłam Ewę o tym nazwisku,prowadącą sklep rolno-przemysłowy w Drzycimiu,to jest  województwie kujawsko-pomorskim. Tel.052 33 16 829.Może pomogę?

Przejdź do pełnej wersji serwisu