Mielone migdały można zastosować jako spód np. sernika bez mąki. Dno i brzegi tortownicy wyściełasz papierem do pieczenia. Na dnie rozprowadzasz równomiernie mielone migdały, tak na grubość 2 - 3 mm. To zalewasz ciastem sernikowym i buch do pieca. Z masy serowej przejdzie do nich nieco wilgoci i fajnie się upieką na płaski aromatyczny placek. Wrażenie smakowe też niezłe!
Popieram, popieram. Od pewnego czasu daję zawsze mielone migdały pod sernik. Czasami spód z ciastek digestive i na to warstwa migdałów a czasami kruche ciasto i migdały. Wspaniale podnoszą smak sernika.
Jest jeszcze jedno - taka "mączka" migdałowa zamiast części mąki do kruchych ciasteczek - wychodzą ABSOLUTNIE doskonałe migdałowe kruche ciasteczka. Rozpadają się na tysiące sypkich kawałeczków w ustach :)
Czy ktoś z was ma ciekawy przepis z mielonymi migdałami(ale nie masa marcepanowa) bo mam 2 paczki takich migdałów i nie wiem co z nich zrobić?
http://wielkiezarcie.com/przepis13143.html ciasto dość szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakuje drugiego dnia.
Mielone migdały można zastosować jako spód np. sernika bez mąki. Dno i brzegi tortownicy wyściełasz papierem do pieczenia. Na dnie rozprowadzasz równomiernie mielone migdały, tak na grubość 2 - 3 mm. To zalewasz ciastem sernikowym i buch do pieca.
Z masy serowej przejdzie do nich nieco wilgoci i fajnie się upieką na płaski aromatyczny placek. Wrażenie smakowe też niezłe!
Popieram, popieram. Od pewnego czasu daję zawsze mielone migdały pod sernik. Czasami spód z ciastek digestive i na to warstwa migdałów a czasami kruche ciasto i migdały. Wspaniale podnoszą smak sernika.
dodatek do zup rybnych lub sosow dla ryb :)
np
http://wielkiezarcie.com/przepis31693.html
ja tam uzywam do tego i tego :) czasami cale jesli nie mam to mielone :)
Dzięki wszyskim za rady i przepisy napewno coś zrobie.Pozdrawiam!!
Jest jeszcze jedno - taka "mączka" migdałowa zamiast części mąki do kruchych ciasteczek - wychodzą ABSOLUTNIE doskonałe migdałowe kruche ciasteczka. Rozpadają się na tysiące sypkich kawałeczków w ustach :)
Poradz mi jaką ilość mąki mam zastąpić migdałami? ja mam przepis na ciastka gdzie daje 300g mąki