No właśnie jak w temacie, po zeszłorocznym zmarznięciu drzewek i braku owoców w tym roku nastąpił wysyp. Dlatego moje pytanie jak przetwarzać myślałam o kompocie lub zalewie ale może macie jakieś ciekawe pomysły bo owoców jest naprawdę sporo.
"Brzoskwiniowe lub nektarynkowe konfitury tradycyjne" - zobacz w moich przepisach. Czekam z niecierlpliwoscia az nektarynki beda tansze to od razu zabiore sie za te konfitury. Sa pyszne a jak pachna!!!!
Juz widzialam, bardzo ciekawy przepis. Mari , poszukam przepis na domowo robiony syrop, bo karmel nie nadaje sie. Jak bys dostala kanadyjski syrop , to tez moze byc. Ten syrop o ktorym ja mowie ma troche "palony" smak. Wlasciwie mysle, ze ciemne miody plynne tez mozna uzyc:)
"Brzoskwiniowe lub nektarynkowe konfitury tradycyjne" - zobacz w moich przepisach. Czekam z niecierlpliwoscia az nektarynki beda
tansze to od razu zabiore sie za te konfitury. Sa pyszne a jak pachna!!!!
Ja robie takie dzemy nektarinkowe lub brzoskwiniowe..i dodaje do nim mango.. Mango ma tak silny aromat, ze caly dzem pachnie :)
Mango brzmi zacecająco też spróbuję parę słoiczków w ten sposób dziękuję za pomysł :)
O dzięki ci Mari za pomysł w zimie będzie w sam raz świeża bułeczka mniam mniam
To polecam zrobienie chutney, bedzie super w zimie jako dodatek do dan miesnych:)
Tineczka, masz pod reka przepis na ten chutney? Z gory dziekuje.
Mari, dodalam przepis w moich. Ten sam mozna zrobic z moreli, tylko owocow 2 razy tyle. Pozdrawiam
Juz widzialam, tylko czym zastapic ten syrop cukrowy, karmelem? W komentarzach do moich ogorkow krolewskich podalam Ci ciekawa propozycje, obejrzyj!