Forum

Kuchenne porady

Nektarynki

  • Autor: magoo Data: 2008-08-14 08:50:58

    No właśnie jak w temacie, po zeszłorocznym zmarznięciu drzewek i braku owoców w tym roku nastąpił wysyp. Dlatego moje pytanie jak przetwarzać myślałam o kompocie lub zalewie ale może macie jakieś ciekawe pomysły bo owoców jest naprawdę sporo.

  • Autor: Mari Data: 2008-08-14 12:19:26

    "Brzoskwiniowe lub nektarynkowe konfitury tradycyjne" - zobacz w moich przepisach. Czekam z niecierlpliwoscia az nektarynki beda
    tansze to od razu zabiore sie za te konfitury. Sa pyszne a jak pachna!!!!

  • Autor: Glumanda Data: 2008-08-14 14:53:38

    Ja robie takie dzemy nektarinkowe lub brzoskwiniowe..i dodaje do nim mango..  Mango ma tak silny aromat, ze caly dzem pachnie :)

  • Autor: magoo Data: 2008-08-15 13:16:32

    Mango brzmi zacecająco też spróbuję parę słoiczków w ten sposób dziękuję za pomysł :)

  • Autor: magoo Data: 2008-08-15 13:18:03

    O dzięki ci Mari za pomysł w zimie będzie w sam raz świeża bułeczka mniam mniam

  • Autor: tineczka Data: 2008-08-14 13:16:42

    To polecam zrobienie chutney, bedzie super w zimie jako dodatek do dan miesnych:)

  • Autor: Mari Data: 2008-08-14 13:44:19

    Tineczka, masz pod reka przepis na ten chutney?  Z gory dziekuje.

  • Autor: tineczka Data: 2008-08-14 22:09:17

    Mari, dodalam przepis w moich. Ten sam mozna zrobic z moreli, tylko owocow 2 razy tyle. Pozdrawiam

  • Autor: Mari Data: 2008-08-14 22:19:00

    Juz widzialam, tylko czym zastapic ten syrop cukrowy, karmelem?  W komentarzach do moich ogorkow krolewskich podalam Ci ciekawa propozycje, obejrzyj!

  • Autor: tineczka Data: 2008-08-14 22:42:26

    Juz widzialam, bardzo ciekawy przepis. Mari , poszukam przepis na domowo robiony syrop, bo karmel nie nadaje sie. Jak bys dostala kanadyjski syrop  , to tez moze byc. Ten syrop o ktorym ja mowie ma troche "palony" smak. Wlasciwie mysle, ze ciemne miody plynne tez mozna uzyc:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu