Forum

Kuchenne porady

Wino z ryzu

• Autor: bbetty Data: 2008-08-14 21:18:33

Pomocy. 2 miesiace temu znalazlam fajny przepis na wino z ryzu i postanowilam go wykorzystac....Zbliza sie juz termin rozlania wina do butelek a ja nie wiem jak mam ten trunek przechowywac - autor przepisu niestety nie odpowiada W zakrecanej butelce, czy moze w zakorkowanej, a moze to nie ma znaczenia? Jak dlugo moge przechowywac tego typu napitki? Moze to glupie pytania....ale to jest moj pierszy winny raz. Prosze o pomoc i z gory dziekuje za wszystkie rady.

• Autor: tineczka Data: 2008-08-14 21:38:11

Najnowsze tendencje to zakrecane butelki nawet do wysmienitych win nadajacych sie do lezakowania.Podobno nigdy nie beda uszkodzone stechlizna korka:) Wiec jak sprawdzilas , ze wino juz jest gotowe , zakrec butelki. Pozdrawiam

• Autor: liyery486 Data: 2008-08-14 23:20:40

jeśli 2 miesiące temu znalazłaś przepis na wino, w tym czasie zdążyłaś je już zrobić to możesz być pewna że one się jeszcze nie nadaje do rozlania w butelki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    co więcej nawet nie masz co porównywać korkowania do zakręcania zakrętkami, tak czy siak wstrzymaj sie jeszcze z tym winem i POCZYTAJ !!!!!!!!!
    tutaj podam ci link i jeszcze poczytaj zanim się weźmiesz za to winko

http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=137

to jest link bezpośrednio do takich win jak ryżowe, żeby mieć pewność że wino jest już dobre potrzebny ci cukromierz żeby zbadać czy cukier jest już przerobiony, zbadaj tą stronkę dokładnie :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu