Forum

Kuchenne porady

odświeżanie chleba !

  • Autor: edziakalitowa Data: 2008-08-15 14:20:00

    Witam
    Jakie macie sposoby na odświeżanie chleba ?

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-08-15 14:31:16

    Po co odświeżać chleb? wystarczy krojony świeży chlebek,poprzekładać w torebki foliowe,tyle kromek ile chcemy,i zamrozić.Wyciągamy na 20 min, przed kolacją  lub śniadaniem i mamy zawsze świeży chleb tak jak przed zamrożeniem,zawsze tak praktykuje się u nas w domu,polecam.:))

  • Autor: alman Data: 2008-08-15 14:43:03

    To prawda, też tak praktykuję. Jednak czasem zdarzy się, że świeży stanie się już nieco czerstwawy....pamiętam u mnie w domu Mama wkładała taki chleb na sitko, to kładła na garnek z gotującą się wodą, przykrywała i po chwili był chlebek jak "nowy". Ja natomiast wkładam kromki na moment do mikrofali,  warunek - natychmiast do spożycia bo po chwili robi się twardy jak kamień /kiedy ostygnie/.

  • Autor: Mońcia Data: 2008-08-15 15:02:57

    Ja wkładam na kilka minut do nagrzanego piekarnika-wyjmuje pachnący i chrupiący niczym prosto z piekarni.

  • Autor: Balbina71 Data: 2008-08-15 15:43:12

    Ja mroze i chleb(pokrojony) i bulki....prosto z zamrazalnika do piekarnika i gotowy swiezutki jak z piekarni. Takze mroze bagietki.

  • Autor: tineczka Data: 2008-08-15 20:47:57

    Jezeli Ci chodzi o chleb zwykly i nie za stary, to wystarczy poszprycowac go lekko woda dookola i wlozyc na 5 minut do nagrzanego na 100 stopni piekarnika. Tak samo z bulkami sie robi.  Ciemne , ciezkie chleby do mikrofalowki na sekunde. Pozdrawiam

  • Autor: agik Data: 2008-08-16 15:57:33

    Oprócz tego, co tu zostało powiedziane-
    - Chleb do tostera
    - Chleb do sandwiczera ( czy jak się to tam nazywa...)

  • Autor: dagusia_29 Data: 2008-08-16 21:00:15

    Jeśli mam bardzo zeschnięty chlek ścieram go na bułkę tartą lub do mielonego. A jeśli nie jest aż tak bardzo stary smaruje masełkiem na to ser wędlina i do piekarnika.

Przejdź do pełnej wersji serwisu