Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Drżenie serc naszych

• Autor: kamaxyz Data: 2008-08-16 10:00:02

Jak to jest...
    Na całym świecie toczą się spory, wojny, prężenie muskół kto jest ważniejszy silniejszy i komu musimy być ulegli.
    Matka Natura nie zna tego terminu. Zaskakuje nas kiedy my nawet o tym nie myślimy i myśleć nie chcemy. Zostawia po sobie spustoszenie, zerwane dachy, połamane drzewa, porozrzucane rzeczy, dorobek całego życia a " dorobek naszego życia" zostaje tylko słowem bo w rezultacie traci się to co przez całe życie skrzętnie  zbieramy.
    Żniwo Matki Natury pozostawia po sobie ofiary śmiertelne. Jak się ma do tego jak pisałam wyżej odwieczne pragnienie górowania nad kimś. W obliczu Matki Natury jesteśmy jak pyłki nie wiele możemy zrobić nie możemy nawet naprężyć muskół nie mamy na to czasu. Na nic się  zda zbrojne siły, czy też inne " zabawki".
    Oglądałam dzisiaj reportaż z Polski, o tym co pozostawiła po sobie burza. Jestem wstrząśnięta obrazem po huraganie, trąbie powierznej, wsie, miasteczka jak po bojowisku, jakby przeszedła co najmiej armia uzbroionych nieprzyjacielskich wojsk,,,a to tylko Matka Natura.
    pozdrawiam w zamyśleniu kamaxyz

• Autor: makusia Data: 2008-08-16 11:14:08

Basiu , własnie o tym rozmawiałam przed momentem z mężem , oglądamy tvn24 i jesteśmy wstrząśnieci, coś strasznego.. a na świecie ciągłe walki i kłótnie.. współczuję wszystkim poszkodowanym , i patrzę z lękiem co dalej....

• Autor: piegusowa Data: 2008-08-16 11:56:26

Okazuje się, Basiu, że to nie TYLKO Matka Natura, lecz AŻ.. Rzeczywiście, straszne to, co się wydarzyło i na co nie mamy wpływu..

• Autor: kamaxyz Data: 2008-08-17 09:41:45

Renatko... to prawda,że to "nie Tylko Matka Natura, lecz AŻ" dzisiaj o  rogatki mego miasteczka "musnęła " jak skrzydłem,szczęśliwie nic się nikomu nie stało, nie ma spustoszeń,ani ofiar, ale strach przed nawałnicą był ogromny.  Podlasie odczuło drżenie serc
    pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2008-08-16 15:21:27

Wlasnie chcialam otworzyc nowy watek "Boje sie o Was", dobrze, ze przeczytalam Twoj najpierw. Siedze i ogladam to straszne zniszczenie i czytam o ludziach zabitych. Tak Kama, my to tylko pylek na tej ziemi. Ludzie walcza nie wiadomo o co , nagle nic nie jest wazniejsze , tylko to zeby przezyc.
    Strasznie mi zal poszkodowanych rodzin!
    Pozdrawiam

• Autor: kamaxyz Data: 2008-08-17 09:37:03

tineczko.."
     Boję się o Was" piękny wątek, ja bym to rozrzeszyła Bójmy się o każdy dzień" bo niewiadomo co przyniesie.
    Jednak bądźmy dobrej myśli, zawsze po burzy świeci słońce i niech tak już będzie, a poszkodowanym przez kataklizm ludziom - osuszy łzy cierpień z twarzy. Co możemy zrobić?uzmysłowić sobie,że nic nie jest wieczne,

• Autor: tineczka Data: 2008-08-17 14:49:32

Kama, dzisiaj rano w dzienniku pokazali zniszczenie jakie ludzi spotkalo. Lzy mialam w oczach, jak pomyslalam o tych ludziach. Jak niesprawiedliwie los moze dotknac nagle. Ci biedni nie majacy dobrych ubezpieczen, beda jeszcze biedniejszymi i to serce sciska. Nie wiem jak jest w Polsce z pomaca spoleczna dla ofiar kataklizmow, mam nadzieje, ze ktos im da dach nad glowa,,,,,,

• Autor: luckystar Data: 2008-08-16 15:41:59

Kamusku, tak sobie mysle, ze Matka Natura od czasu do czasu pokazuje nam kto tu rzadzi... Niestety przez wiele juz lat nie szanujemy tego co nam daje, wiec teraz pokazuje, ze nic nie jest wieczne.... a my tylko pionkami na szachownicy.

• Autor: kamaxyz Data: 2008-08-17 09:27:44

Marylko ...Matka Natura..tak to prawda Ona jedna pokazuje" kto tu rządzi i nic nie jest wieczne"  zgadzam się z Tobą z Twoimi spostrzeżeniami są trafne i tyle dają do myślenia
    a my pionki na szachwnicy  jak to ładnie ujęłaś - czy potrafimy ocknąć się i zacząć szanować co nam daje Matka Natura
    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu