Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Noi masz babo placek...

• Autor: messua27 Data: 2008-08-21 15:11:47

Wczoraj przy pięknej popołudniowej pogodzie zebrałam jabłuszka w moim ogródku, chociaż malutkie i trochę przypsute to z trzech wiaderek zdobyłam 1,5 kg pysznych cząstek jabłuszek, poszukałam na WŻ przepisiku na szarlotkę i znalazłam przepis na pysznie zapowiadającą się szarlotkę z rosą, wzięłam się pieczołowicie do pracy aby po 30 minutach rozkoszować się widokiem smakowicie wyglądającej szarlotki, wyszłam do ogrodu z informacją dla rodzinki iż juz niedługo do kawki podam tenże specjał, wchodząc do domku przesunęłam stojący traktor mojego synka (dość duży taki z pedałkami , coś ala rowerek na czterech kółkach), pomyślałam gorącą szarlotkę dam na taras szybko wystygnie, wyjęłam placuszka z piekarnika, następnie z blaszki na deskę i ruszyłam z wrzącym plackiem dziarskim krokiem na taras i nagle............................trach w ułamku sekundy wyrżnęłam orła z wrzącą szrlotką, w tym ułamku sekudny zdając sobie sprawę z tego że skoro traktorek jest znów wysunięty może tu być mój synek lub córcia wolałam aby gorące ciasto wylądowało na mnie niż na którymś dziecku...................... i tak dziś doszłam trochę do siebie, mam poparzoną lewą rękę po wewnętrznej stronie, jest cała w pęcherzach boli jak diabli, kolano wygląda jakby ktoś położył mi na nim balon z wodą niestety to też pęcherze po oparzeniu .... pan dokror w szpitalu dźwięcznym głosikiem zaświrgolił :..."noi masz babo placek, a na ręce oparzenie I stopnia,  a na nodze II stopnia".
    eh a taką miałam ochotę na tą szarlotkę:(

• Autor: miauka Data: 2008-08-21 15:16:16

oj biedna!
    mam nadzieje, ze panthenol masz i cos coby nie bolalo

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2008-08-21 15:21:32

Użytkownik messua27 napisał w wiadomości:
    > Wczoraj przy pięknej popołudniowej pogodzie zebrałam jabłuszka w moim ogródku,
    > chociaż malutkie i trochę przypsute to z trzech wiaderek zdobyłam 1,5 kg
    > pysznych cząstek jabłuszek, poszukałam na WŻ przepisiku na szarlotkę i
    > znalazłam przepis na pysznie zapowiadającą się szarlotkę z rosą, wzięłam się
    > pieczołowicie do pracy aby po 30 minutach rozkoszować się widokiem smakowicie
    > wyglądającej szarlotki, wyszłam do ogrodu z informacją dla rodzinki iż juz
    > niedługo do kawki podam tenże specjał, wchodząc do domku przesunęłam stojący
    > traktor mojego synka (dość duży taki z pedałkami , coś ala rowerek na czterech
    > kółkach), pomyślałam gorącą szarlotkę dam na taras szybko wystygnie, wyjęłam
    > placuszka z piekarnika, następnie z blaszki na deskę i ruszyłam z wrzącym
    > plackiem dziarskim krokiem na taras i nagle............................trach w
    > ułamku sekundy wyrżnęłam orła z wrzącą szrlotką, w tym ułamku sekudny zdając
    > sobie sprawę z tego że skoro traktorek jest znów wysunięty może tu być mój
    > synek lub córcia wolałam aby gorące ciasto wylądowało na mnie niż na którymś
    > dziecku...................... i tak dziś doszłam trochę do siebie, mam
    > poparzoną lewą rękę po wewnętrznej stronie, jest cała w pęcherzach boli jak
    > diabli, kolano wygląda jakby ktoś położył mi na nim balon z wodą niestety to
    > też pęcherze po oparzeniu .... pan dokror w szpitalu dźwięcznym głosikiem
    > zaświrgolił :..."noi masz babo placek, a na ręce oparzenie I
    > stopnia, a na nodze II stopnia". eh a taką miałam ochotę na tą
    > szarlotkę:(

Hmmmm, szkoda, że dopiero dzisiaj wpisałam    preparat zrobiony z kitu pszczelego /propolisu/, który jest wspaniałyum specyfikiem na oparzenia.. szybko likwiduje ból,  goi i nie zostawia śladów..

• Autor: luckystar Data: 2008-08-21 15:29:16

Kurcze jak to nigdy nic nie wiadomo co sie moze stac .... wspolczuje Ci serdecznie z tym bolem .... nie mam zadnych rad. Ale trzymaj sie kochana jedynie buziaki i usciski wirtualne moge przeslac, co czynie :))

• Autor: asia_minor Data: 2008-08-21 16:06:13

Będzie to bardzo pamiętna, choć nieskonsumowana, szarlotka Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i współczuję (wiem jak boli oparzenie)

• Autor: kamaxyz Data: 2008-08-21 16:27:17

messua27 trzymaj się..
    .wiem co to jest za ból
     ale jak mówią " najdłuższa żmija mija" więc buzia w górę  ułożoną w rogalik będzie dobrze,
    złamałam nogę w trzech miejscach, a teraz druga noga, naderwane mięsnie  oj też boli. Jestem z Tobą i trzymam kciuki
    pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2008-08-21 16:49:55

Ale mialas pecha,,,najwazniejsze teraz nie dopuscic do zakarzenia ran, zycze szybkiego wyzdrowienia!

• Autor: makusia Data: 2008-08-21 17:13:32

messua , współczuję Ci strasznie , bidoczku... trzymaj sie dzielnie i jak masz dojscie do czystego aloesu to smaruj , pozdrawiam cieplutko.

• Autor: Ave Data: 2008-08-21 23:16:52

oj tak, tak, aloes na oparzenia jest superowy :) Trzymaj się biedulko, a następną szarlotkę jedzcie po ostygnięciu, najlepiej w kuchni, zeby nie trzeba było nosić...

• Autor: piegusowa Data: 2008-08-21 17:13:51

Oby szarlotka nie kojarzyła Ci się nigdy z bólem, bo i tak może być...
    Współczucie...

• Autor: smakosia Data: 2008-08-21 17:32:29

Kurcze...ale pechowo. Na szczęście dzieci nie było obok Ciebie a i ten najgorszy ból jest już za Tobą. Wytrzymaj jeszcze trochę. Z każdym niem będzie lepiej. Przytulam serdecznie.

• Autor: Glumanda Data: 2008-08-21 18:46:22

I jeszcze jedno potweirdzenie ze, w zyciu nigdy nie mozna tak glupio wymyslec..jak sie moze zdarzyc... Zdrowiej i ciesz sie ze, nic gorszego sie nie stalo :)

• Autor: megi65 Data: 2008-08-21 19:01:19

Wspólczuje bardzo ! Podejrzewam ,ze długo nie bedziesz  miała apetytu na coś '' charlotkowego ''Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do formy ...... ciastowej tez !

• Autor: spandau Data: 2008-08-21 21:12:24

No to naprawde mialas "udany " wypiek .... Trzymaj sie dzielnie. Jutro bedzie lepiej . Serdeczne usciski . Beata

• Autor: Lucynka Data: 2008-08-21 22:53:47

Szczerze polecam maść FIBROLAN - naprawdę skuteczna.

• Autor: nonka4 Data: 2008-08-21 23:02:11

ojojoj,faktycznie pech)))
    może narazie zafunduj sobie ciacho z cukierni na osłodę))

• Autor: anna-gu Data: 2008-08-22 00:47:42

To sie zdarza, trudno przewidzieć takie sytuacje. Bąble zejdą, Ty wrócisz do równowagi. Będzie dobrze :))

• Autor: aloiram Data: 2008-08-22 16:39:04

Messua, łaączę się z tobą w tym bólu fizycznym... (dosłownie), też mam poparzoną łapkę, na domiar złego zdarłam pęcherze. Boli jak diabli. Pozdrawiam serdecznie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu