Prawie cztery lata temu podjelam decyzje o wyjezdzie z naszego pieknego kraju..Zostawilam dobra prace, piekne wlasne mieszkanie i co najwazniejsze moich bliskich. Bylo mi ciezko, dopiero od niedawna zaczynam powoli czuc sie tutaj jak u siebie, odkrywam ulubione miejsca, nowych ludzi, wreszcze mam upragniona, satysfakcjonujaca prace. Zawsze chcialam tworzyc, cos tam probowalam, nie bylam zadowolona. Od zawsze towarzyszy mi przekonanie, ze praca wlasnych rak ma najwyzsza wartosc, stad tez moje zamilowanie do kucharzenia, dlatego tez jestem z Wami. Pojawilo sie cos, nieoczekiwanie, cos co od wielu miesiecy kombinuje sobie i krok za krokiem, jest coraz lepsze, piekniejsze.To jest efekt wielu godzin frustracji migracyjnych, ktore postanowilam wykorzystac na tworzenie wlasnie. Na razie zdradze tylko, jest kolorowe, mocno pachnace. I zachwyca osoby, ktorym troszke jeszcze niesmialo przedstawiam niektorym ludziom. Nabieram odwagi i chcialabym to przedstawic swiatu. Potrzebuje pomocy technicznej. Mysle o stronie internetowej. Czy moge liczyc na pomoc w tej kwestii? Czy taki przecietnie kumajacy komputery ludz jak ja moze taka strone zbudowac? Jezeli ktos wie, bede wdzieczna za pomoc, bo dla mnie to poki co, tak jakby wybierac sie w podroz na ksiezyc.
Obawiam się,że to będzie trudne - tak na odległość. Tworzenie stron internetowych (z tego co wiem) wymaga szerszej wiedzy i płynnego poruszania się wkomputerze. Ja niestety też nie posiadam takich umiejętności,ale kiedyś rozmawiałam na ten temat i tak mi to przedstawiono. Jednak postanowiłam napisać do Ciebie (mimo,że nie pomogę), bo jestem przekonana, że przy Twojej pasji i determinacji poradzisz sobie z tym problemem. Jeśli nie sama, to znajdziesz pomoc z pewnością. Podziwiam Twoją odwagę (wyjazd i pozostawienie tego,co już poukładane). Jeśli do tej pory udało Ci się tak wiele,to nie rezygnuj z niczego. Uda się! Uda Ci się żeby nie wiem co. Będę trzymała kciuki.
Maddaleno, zeby miec strone internetowa trzeba ja miec w jakims "hotelu internetowym", czyli bedziesz musiala placic za korzystanie z serwa. Te "hotele" pomagaja w zrobieniu strony za zaplata. Ja proponuje pokazanie tworczosci na "joutube", prosto, za darmo i jak ciekawe to caly swiat zobaczy:) Powodzenia
Skoro "cus" jest "kolorowe i mocno pachnace" to domyslam sie, ze chodzi o zalozenie strony internetowej, ktora pomoze w rozpowszechnianiu "cusia".... czyli w sumie strona - business, czyli strona handlowa ... Nie wiem czy mam racje, tak sobie kombinuje, ale czytajac Twoj post jakos sobie tak wyobrazam, ze wpadlas na pomysl i pracujesz nad nim a teraz chodzi o ewentualne rozpowszechnienie w swiecie. Jesli mam racje, to youtube odpada, bo nie zadnych innych mozliwosci poza pokazaniem "cusia" no i przeciez nikt nie powacha "cusia" przez internet... w ten sposob dochodze do konkluzji, ze jednak chodzi o powazna strone. Ja to wlasnie robilam kilka lat temu dla mojego "gniazdka" Tineczka ma racje piszac o "hotelach internetowych" nie jest to drogie i zwykle proponuja pomoc w zalozeniu stony. Nawet uslugi fachowcow w sumie przynajmniej u nas sa do przezycia. Moja strone robily dzieciaki Wspanialego, ale syn wtedy pracowal w Wikipedii i wlasnie trudnil sie tego typu zabawa. Mysle, ze jak wpiszesz w google "web designe" to sobie cos znajdziesz... Zycze powodzenia :))
Są również darmowe serwery, taki na początek wystarczy; ja mam swoją domową strone własnie na darmowym serwerze yoyo, interia i wiele innych też proponuje takie darmowe serwery; jeżeli na początku strona będzie miała mała pojemność to Ci wystaczy taki serwer; jak już masz projekt strony to wpisz w wyszukiwarce "darmowe serwery"; w jakim programie robisz stronę? we Front Page czy PHP Fusion (tu są gotowe skrypty stron)
Masz racje Lucky, mozna to rozpowszechniac, ale na razie to sa mrzonki, jak stad do nieba:) Poki co cusie sa nalogowo dawane w prezencie. Niemniej jednak materialy na cusie kosztuja i istnieje niebezpieczenstwo, ze maz mnie eksmituje:) Ale co tam, to juz jest nalog, niech sie cieszy mogloby byc przeciez gorzej, no nie:)))
Tak, przeciętny ludz da rade! Jestem tego pewna na 100 %%%%, bo sama dałam radę-choć wyjasniam. Na studiach miałam zajęcia z grafiki i miałam od podstaw wytłumaczone, rozrysowane a do tego uczyła mnie kobieta dosc starsza ( bez urazy dla wieku, tylko chodzi mi o to że i ona nauczyła sie to i inni mogą :D ). Tak mi się to spodobało, że sama w domu ćwiczyłam, czytałami uczyłam się. No tak Ja miałam zajęcia, ale co z "prywatnymi" osobami. W internecie są kursy, można poczytać, wydrukować. Jesli nie za bardzo czujesz sie od razu sama wszystko robić możesz skorzystać z darmowych szablonów stron - jest mnóstwo do wyboru. Są darmowe ( lecz ograniczone ) stronki na każdej witrynie na wp, onet, interi na której można takie stronki umiescić i "zarządzać" nimi i pokazać swiatu. Jest też opcja jak programy do tworzenia stron internetowych - lecz nie korzystałam z takiej dobroci i nie wypowiem się na ten temat. Możesz poczytać na tej stronce : http://www.edytory.friko.pl/edytory.html . Sama posiadam zbiór kursów HTML i moge Ci podesłać na e-mail. A tu jest adres stronki ktorą zrobiłam razem z koleżanką : http://www.angel120.webpark.pl/ troche szwankuje, jak na paro letnią stronkę to nawet nieźle się trzyma. Była to praca paru godzin, więcej wklepywania tekstu niż reszty. Jesli masz jakies pytania lub potrzbujesz jakis materiałów, lub inspiracji pisz, pomoge. Jak mi udało się, blondynce o małym dużym rozumku to każdemu innemu sie uda :D. Powodzenia.
Maddaleno - trzymam kciuki za powodzenie i spełnienie Twoich marzeń. Podobnie jak Smakosia, mysle, że nauka tworzenia stron przez przekaz forumowy moze byc kłopotliwa. Sa programy do nauki tworzenia takich stron. Ja uczyłam sieę kiedyś na Pajączku. Teraz sa pewnie jeszcze lepsze programy, trzeba znac też język tworzenia stron www (kiedys to był html, teraz pewnie jeszcze tez, ale są tez już inne mozliwości i sposoby tworzenia takich stron. Chyba najlepiej gdybyś w swoim otoczeniu poszukała jakiegoś zdolnego nastolatka - z pewnoscia szybko Cię nauczy jak można taką strone zbudować i jak ją umieścić w sieci. W ostateczności możesz zaprezentować się na blogu. Wszystkiego dobrego, Maddaleno :)))))
Az mi sie goraco zrobilo czytajac Wasze wypowiedzi, bo widze, ze jestem totalnym laikiem w tej kwestii. Wybiore sie do sklepu komputerowego i spytam o program do robienia stron internetowych. O wlasnie, to pewnie bedzie dobry poczatek! O moich poczynaniach bede informowac, mozna bedzie sie pewnie niezle posmiac, heheh. Tak sobie mysle, ze jak sobie bede o tym tutaj pisala to jakos przez to przebrne, bo szczerze mowiac, nie mam zapalu do realizacji tej czesci mojego projektu. Ale to jest nastepny krok.
Stronę zbudować możesz z pewnością - przy sporej dozie samozaparcia okraszonej cierpliwością. Możesz skorzystać z serwisów oferujących możliwość stworzenia sobie strony samodzielnie, jak na przykład republika na Onecie, lub bloga (fotobloga), w którym możesz umieszczać to, co chcesz sprzedawać/pokazywać/promować (?). Wiele osób, które nie mają funduszy ani umiejętności do robienia stron decyduje się na właśnie taki krok. Przy czym o ile blog możesz zrobić elegancki i subtelny (szablony oferowane przez serwisy są bardzo zróżnicowane) o tyle samodzielna praca może kosztować Cię sporo nerwów, a i efekt niekoniecznie będzie taki jak oczekujesz. :) Wiem z doświadczenia.
Jeśli poważnie myślisz o tym, żeby "sprzedawać" swój pomysł, jeśli odłożyłaś sobie na to fundusz - możesz zawsze poszukać kogoś, kto Ci stronę zrobi - projekt, a potem pocięcie strony i umieszczenie jej na serwerze. Będziesz musiała ponieść koszt takiej pracy (powiedzmy, że najtaniej, dbając o jakość tego, o czym myślisz, kosztowałoby to 1500 złotych). Dodatkowy koszt to hosting - zależy od tego czy sądzisz, że stronę będzie odwiedzało bardzo dużo ludzi, czy nie - z reguły na początek wystarcza oferta standard, czyli ok. 50-100 zł/rok (choć są też duże promocje, po prostu warto popatrzeć na różnych dostawców: www.nazwa.pl. www.home.pl, www.superhost.pl czy inne) Dobrze wybrać wiarygodnego dostawcę, żebyś nie miała hec np. z zablokowanym serwerem albo awarią - wtedy strona nie działa do czasu naprawy wady. No i domena - czyli nazwa strony - tak jak tutaj mamy wielkiezarcie.com. Jest to również koszt niewielki - płacony rocznie, domeny z końcówką .pl są z reguły droższe niż np. domeny z końcówką .com
:) Mam nadzieję, że jest to pomocne. Jakby co, służę szerszą informacją. anay@onet.pl
Maddaleno nie wiem co zamierzasz ale moge smialo stwierdzic, ze rozumiem Twoj maly problem. Zycze Ci powodzenia i wielu sil w realizacji tego. Co do strony i "prob" podobnych do Twoich to i ja szukam i tez probuje i tez na obczyznie. Zapal moj jednak jest z tych co go trzeba kopac coby sie podniosl. Sciskam wiec kciuki za Ciebie i czekam na Twoje sukcesy babolu!
miauka, nie pierwszy raz widze podobienstwa w naszych zmaganiach:) Zapraszam do wspolnych dzialan! Wezmy sie i zrobmy:) Ty swoje, ja swoje. Ten watek moze byc rowniez Twoj:) Wykorzystaj szanse, co by wkoncu projekt sie zrealizowal. Te slowa sa rowniez skierowane w moja strone:)
to co proponujesz kopniaki :) jedna druga w tylek i do roboty?
ja juz mialam kilak podejsc z dramowymi stronami, cos pokombinwalam i nie dzialalo bo kiepskie serwery i mordka mi opadla zabralam zabawki i poszlam. Poza tym jakos tak formalny english mi nie wychodzi. A w stylu yo man to glupio pisac :):):)
no dobra to ja Ci kopa i Ty mi kopa i siup do roboty :)
dziekuje za zproszenie najdworniej jak umiem hyhyhy babolu
Posluchaj, a moze by tak bloga na poczatek? Z tego co zaczynam rozmiec, nie jest to taaakie trudne jak wlasne web.
Nie obejdzie sie od kryptonimu, proponuje: "stworzmy bloga jak stooonoga!" :))) Co do jezykow, czy mozna miec bloga w kilku jezykach? Bo moglabys napisac najpierw po Polsku, a pozniej to sie jakos przetlumaczy wspolnymi silami:) Co prawda ja moge zaproponowac tylko niemiecki, ale anglojezycznych jest u nas wiecej!
Miauka, szczęka mi opadła. To mają być początki Twojej strony?! To co będzie dalej, kiedy już jest świetnie. Mamusiu! Jaka ta Miauka zdolna! Gratuluję z całych sił.
Mnie się wydaje, że nie jest to proste dla kogoś kto sie tym nie zajmuje na co dzień. Nie sztuka bowiem stworzyć stronę. Sztuka utrzymać ja stosunkowo wysoko w Googlach, czy innych wyszukiwarkach. A to już wyższa szkoła jazdy. Ja absolutnie się na tym nie znam, ale widzę, że mój meżczyzna, który jest dobry w te klocki bardzo dużo czasu poświęca swojej własnej stronie, ulepsza ją, wpisuje wciąż nowe klucze (lub tez coś tam), no chyba że stać Cię na opłacenie usługi/reklamy, a to chyba nie jest tanie. Kto a Was szukajac czegoś, wpisując hasło w Googlach przechodzi dalej niż pierwsza strona listy? Można mieć stronę ot taką sobie, ale jeśli myślisz o firmie, sprzedaży czegoś i zarabianiu na tym to zastanów się w jaki sposób dotrze Twoja oferta do stosunkowo dużej liczby osób, i niech z tych co setna zechce coś kupić. To jest już sukces. Pozdrawiam!
Masz racje, najczesciej ogladam pierwsze 3 strony w Googlach, ale zdarza mi sie dojsc do kilkunastu jak czegos szukam, bo czasami mozna znalezc ciekawe rzeczy:)
miauka, imienniczko moja, co sie chowasz po krzakach?:)) widze, ze juz masz wiecej w swoim blogu, a nawet tekst po angielsku jest:) chwal sie, reklamuj. Wiazanki piekne, a szczegolnie podoba mi sie dekoracja trumny, pieknie udekorowana! Nie widzialam jeszcze czegos takiego i mysle, ze to wdzieczny sposob przygotowania podrozy do wiecznosci:) Moje gratulacje zdolniacho!!
Zawsze chcialam tworzyc, cos tam probowalam, nie bylam zadowolona. Od zawsze towarzyszy mi przekonanie, ze praca wlasnych rak ma najwyzsza wartosc, stad tez moje zamilowanie do kucharzenia, dlatego tez jestem z Wami.
Pojawilo sie cos, nieoczekiwanie, cos co od wielu miesiecy kombinuje sobie i krok za krokiem, jest coraz lepsze, piekniejsze.To jest efekt wielu godzin frustracji migracyjnych, ktore postanowilam wykorzystac na tworzenie wlasnie.
Na razie zdradze tylko, jest kolorowe, mocno pachnace. I zachwyca osoby, ktorym troszke jeszcze niesmialo przedstawiam niektorym ludziom. Nabieram odwagi i chcialabym to przedstawic swiatu.
Potrzebuje pomocy technicznej. Mysle o stronie internetowej. Czy moge liczyc na pomoc w tej kwestii?
Czy taki przecietnie kumajacy komputery ludz jak ja moze taka strone zbudowac? Jezeli ktos wie, bede wdzieczna za pomoc, bo dla mnie to poki co, tak jakby wybierac sie w podroz na ksiezyc.
Obawiam się,że to będzie trudne - tak na odległość. Tworzenie stron internetowych (z tego co wiem) wymaga szerszej wiedzy i płynnego poruszania się wkomputerze. Ja niestety też nie posiadam takich umiejętności,ale kiedyś rozmawiałam na ten temat i tak mi to przedstawiono. Jednak postanowiłam napisać do Ciebie (mimo,że nie pomogę), bo jestem przekonana, że przy Twojej pasji i determinacji poradzisz sobie z tym problemem. Jeśli nie sama, to znajdziesz pomoc z pewnością. Podziwiam Twoją odwagę (wyjazd i pozostawienie tego,co już poukładane). Jeśli do tej pory udało Ci się tak wiele,to nie rezygnuj z niczego. Uda się! Uda Ci się żeby nie wiem co. Będę trzymała kciuki.
Lezka w oczach, smakosiu...Dziekuje za wsparcie emocjonalne. Nie od dzis wiadomo, ze fluidy zarlokow dzialaja najlepiej na swiecie!!
:)
Maddaleno, zeby miec strone internetowa trzeba ja miec w jakims "hotelu internetowym", czyli bedziesz musiala placic za korzystanie z serwa. Te "hotele" pomagaja w zrobieniu strony za zaplata. Ja proponuje pokazanie tworczosci na "joutube", prosto, za darmo i jak ciekawe to caly swiat zobaczy:) Powodzenia
Skoro "cus" jest "kolorowe i mocno pachnace" to domyslam sie, ze chodzi o zalozenie strony internetowej, ktora pomoze w rozpowszechnianiu "cusia".... czyli w sumie strona - business, czyli strona handlowa ... Nie wiem czy mam racje, tak sobie kombinuje, ale czytajac Twoj post jakos sobie tak wyobrazam, ze wpadlas na pomysl i pracujesz nad nim a teraz chodzi o ewentualne rozpowszechnienie w swiecie. Jesli mam racje, to youtube odpada, bo nie zadnych innych mozliwosci poza pokazaniem "cusia" no i przeciez nikt nie powacha "cusia" przez internet... w ten sposob dochodze do konkluzji, ze jednak chodzi o powazna strone.
Ja to wlasnie robilam kilka lat temu dla mojego "gniazdka" Tineczka ma racje piszac o "hotelach internetowych" nie jest to drogie i zwykle proponuja pomoc w zalozeniu stony. Nawet uslugi fachowcow w sumie przynajmniej u nas sa do przezycia. Moja strone robily dzieciaki Wspanialego, ale syn wtedy pracowal w Wikipedii i wlasnie trudnil sie tego typu zabawa. Mysle, ze jak wpiszesz w google "web designe" to sobie cos znajdziesz... Zycze powodzenia :))
Są również darmowe serwery, taki na początek wystarczy; ja mam swoją domową strone własnie na darmowym serwerze yoyo, interia i wiele innych też proponuje takie darmowe serwery; jeżeli na początku strona będzie miała mała pojemność to Ci wystaczy taki serwer; jak już masz projekt strony to wpisz w wyszukiwarce "darmowe serwery"; w jakim programie robisz stronę? we Front Page czy PHP Fusion (tu są gotowe skrypty stron)
Masz racje Lucky, mozna to rozpowszechniac, ale na razie to sa mrzonki, jak stad do nieba:) Poki co cusie sa nalogowo dawane w prezencie. Niemniej jednak materialy na cusie kosztuja i istnieje niebezpieczenstwo, ze maz mnie eksmituje:) Ale co tam, to juz jest nalog, niech sie cieszy mogloby byc przeciez gorzej, no nie:)))
Tak, przeciętny ludz da rade! Jestem tego pewna na 100 %%%%, bo sama dałam radę-choć wyjasniam. Na studiach miałam zajęcia z grafiki i miałam od podstaw wytłumaczone, rozrysowane a do tego uczyła mnie kobieta dosc starsza ( bez urazy dla wieku, tylko chodzi mi o to że i ona nauczyła sie to i inni mogą :D ). Tak mi się to spodobało, że sama w domu ćwiczyłam, czytałami uczyłam się.
No tak Ja miałam zajęcia, ale co z "prywatnymi" osobami. W internecie są kursy, można poczytać, wydrukować. Jesli nie za bardzo czujesz sie od razu sama wszystko robić możesz skorzystać z darmowych szablonów stron - jest mnóstwo do wyboru. Są darmowe ( lecz ograniczone ) stronki na każdej witrynie na wp, onet, interi na której można takie stronki umiescić i "zarządzać" nimi i pokazać swiatu. Jest też opcja jak programy do tworzenia stron internetowych - lecz nie korzystałam z takiej dobroci i nie wypowiem się na ten temat. Możesz poczytać na tej stronce : http://www.edytory.friko.pl/edytory.html . Sama posiadam zbiór kursów HTML i moge Ci podesłać na e-mail.
A tu jest adres stronki ktorą zrobiłam razem z koleżanką : http://www.angel120.webpark.pl/ troche szwankuje, jak na paro letnią stronkę to nawet nieźle się trzyma. Była to praca paru godzin, więcej wklepywania tekstu niż reszty.
Jesli masz jakies pytania lub potrzbujesz jakis materiałów, lub inspiracji pisz, pomoge. Jak mi udało się, blondynce o małym dużym rozumku to każdemu innemu sie uda :D. Powodzenia.
Maddaleno - trzymam kciuki za powodzenie i spełnienie Twoich marzeń. Podobnie jak Smakosia, mysle, że nauka tworzenia stron przez przekaz forumowy moze byc kłopotliwa. Sa programy do nauki tworzenia takich stron. Ja uczyłam sieę kiedyś na Pajączku. Teraz sa pewnie jeszcze lepsze programy, trzeba znac też język tworzenia stron www (kiedys to był html, teraz pewnie jeszcze tez, ale są tez już inne mozliwości i sposoby tworzenia takich stron. Chyba najlepiej gdybyś w swoim otoczeniu poszukała jakiegoś zdolnego nastolatka - z pewnoscia szybko Cię nauczy jak można taką strone zbudować i jak ją umieścić w sieci. W ostateczności możesz zaprezentować się na blogu. Wszystkiego dobrego, Maddaleno :)))))
Az mi sie goraco zrobilo czytajac Wasze wypowiedzi, bo widze, ze jestem totalnym laikiem w tej kwestii. Wybiore sie do sklepu komputerowego i spytam o program do robienia stron internetowych. O wlasnie, to pewnie bedzie dobry poczatek! O moich poczynaniach bede informowac, mozna bedzie sie pewnie niezle posmiac, heheh.
Tak sobie mysle, ze jak sobie bede o tym tutaj pisala to jakos przez to przebrne, bo szczerze mowiac, nie mam zapalu do realizacji tej czesci mojego projektu. Ale to jest nastepny krok.
czasami trzeba zrobić trzy kroki do tyłu,żeby pójść jeden na przód! dasz radę,powodzenia!
nie wydawaj pieniędzy niepotrzebnie :) naprawdę można zrobić to taniej.
powodzenia Madziu, a moze na początek blog?
Stronę zbudować możesz z pewnością - przy sporej dozie samozaparcia okraszonej cierpliwością.
Możesz skorzystać z serwisów oferujących możliwość stworzenia sobie strony samodzielnie, jak na przykład republika na Onecie, lub bloga (fotobloga), w którym możesz umieszczać to, co chcesz sprzedawać/pokazywać/promować (?). Wiele osób, które nie mają funduszy ani umiejętności do robienia stron decyduje się na właśnie taki krok. Przy czym o ile blog możesz zrobić elegancki i subtelny (szablony oferowane przez serwisy są bardzo zróżnicowane) o tyle samodzielna praca może kosztować Cię sporo nerwów, a i efekt niekoniecznie będzie taki jak oczekujesz. :) Wiem z doświadczenia.
Jeśli poważnie myślisz o tym, żeby "sprzedawać" swój pomysł, jeśli odłożyłaś sobie na to fundusz - możesz zawsze poszukać kogoś, kto Ci stronę zrobi - projekt, a potem pocięcie strony i umieszczenie jej na serwerze. Będziesz musiała ponieść koszt takiej pracy (powiedzmy, że najtaniej, dbając o jakość tego, o czym myślisz, kosztowałoby to 1500 złotych). Dodatkowy koszt to hosting - zależy od tego czy sądzisz, że stronę będzie odwiedzało bardzo dużo ludzi, czy nie - z reguły na początek wystarcza oferta standard, czyli ok. 50-100 zł/rok (choć są też duże promocje, po prostu warto popatrzeć na różnych dostawców: www.nazwa.pl. www.home.pl, www.superhost.pl czy inne) Dobrze wybrać wiarygodnego dostawcę, żebyś nie miała hec np. z zablokowanym serwerem albo awarią - wtedy strona nie działa do czasu naprawy wady. No i domena - czyli nazwa strony - tak jak tutaj mamy wielkiezarcie.com. Jest to również koszt niewielki - płacony rocznie, domeny z końcówką .pl są z reguły droższe niż np. domeny z końcówką .com
:) Mam nadzieję, że jest to pomocne. Jakby co, służę szerszą informacją. anay@onet.pl
http://letitbelindsey.blogspot.com/2008/07/mini-photo-blog-new-earrings-again.html
http://dollsbylindawalshoriginals.blogspot.com/
zobacz np. tak.
anay, a masz swoj blog. Moze sie pochwalisz..? :))
Wejdz w profil Anay
faktycznie:) Najciemniej pod latarnia:)
anay, Twoj blog jest przecudny, sliczne zdjecia, fajne teksty. Podziwiam, bede tam zagladac!
Maddaleno nie wiem co zamierzasz ale moge smialo stwierdzic, ze rozumiem Twoj maly problem. Zycze Ci powodzenia i wielu sil w realizacji tego. Co do strony i "prob" podobnych do Twoich to i ja szukam i tez probuje i tez na obczyznie. Zapal moj jednak jest z tych co go trzeba kopac coby sie podniosl. Sciskam wiec kciuki za Ciebie i czekam na Twoje sukcesy babolu!
miauka, nie pierwszy raz widze podobienstwa w naszych zmaganiach:) Zapraszam do wspolnych dzialan! Wezmy sie i zrobmy:) Ty swoje, ja swoje. Ten watek moze byc rowniez Twoj:) Wykorzystaj szanse, co by wkoncu projekt sie zrealizowal. Te slowa sa rowniez skierowane w moja strone:)
to co proponujesz kopniaki :) jedna druga w tylek i do roboty?
Posluchaj, a moze by tak bloga na poczatek? Z tego co zaczynam rozmiec, nie jest to taaakie trudne jak wlasne web.
Nie obejdzie sie od kryptonimu, proponuje: "stworzmy bloga jak stooonoga!" :)))
Co do jezykow, czy mozna miec bloga w kilku jezykach? Bo moglabys napisac najpierw po Polsku, a pozniej to sie jakos przetlumaczy wspolnymi silami:) Co prawda ja moge zaproponowac tylko niemiecki, ale anglojezycznych jest u nas wiecej!
trzy kopniaki na rozped siostro:))
no to probujemy...ja jakis tam poczatek juz mam:):)
mam zaczatek stronki wlasnej.... narazie nie za wiele tam napisalam ale juz cos jest :)
Super początki))
Mnie się bardzo podoba)) Gratulacje i do przodu..)
dziekuje bardzo :)
Miauka, szczęka mi opadła. To mają być początki Twojej strony?! To co będzie dalej, kiedy już jest świetnie. Mamusiu! Jaka ta Miauka zdolna! Gratuluję z całych sił.
Mnie się wydaje, że nie jest to proste dla kogoś kto sie tym nie zajmuje na co dzień. Nie sztuka bowiem stworzyć stronę. Sztuka utrzymać ja stosunkowo wysoko w Googlach, czy innych wyszukiwarkach. A to już wyższa szkoła jazdy. Ja absolutnie się na tym nie znam, ale widzę, że mój meżczyzna, który jest dobry w te klocki bardzo dużo czasu poświęca swojej własnej stronie, ulepsza ją, wpisuje wciąż nowe klucze (lub tez coś tam), no chyba że stać Cię na opłacenie usługi/reklamy, a to chyba nie jest tanie.
Kto a Was szukajac czegoś, wpisując hasło w Googlach przechodzi dalej niż pierwsza strona listy? Można mieć stronę ot taką sobie, ale jeśli myślisz o firmie, sprzedaży czegoś i zarabianiu na tym to zastanów się w jaki sposób dotrze Twoja oferta do stosunkowo dużej liczby osób, i niech z tych co setna zechce coś kupić. To jest już sukces.
Pozdrawiam!
Masz racje, najczesciej ogladam pierwsze 3 strony w Googlach, ale zdarza mi sie dojsc do kilkunastu jak czegos szukam, bo czasami mozna znalezc ciekawe rzeczy:)
no kop kop kop !
a blog, mam nadzieje, ze zrobi sie sam, czy jakos tak...
a Ty??
a poszukaj slepoku bo ja juz adresa tu podalam :P:P:P dopiero poczatki .....ale juz cos tam ruszylo :)
Blogi faktycznie robia sie same :)) tak przynajmniej moj sie sam zrobil :)))) na blogspot to naprawde proste.
miauka, imienniczko moja, co sie chowasz po krzakach?:)) widze, ze juz masz wiecej w swoim blogu, a nawet tekst po angielsku jest:) chwal sie, reklamuj. Wiazanki piekne, a szczegolnie podoba mi sie dekoracja trumny, pieknie udekorowana! Nie widzialam jeszcze czegos takiego i mysle, ze to wdzieczny sposob przygotowania podrozy do wiecznosci:) Moje gratulacje zdolniacho!!
a Ty co ? gdzie Twoje produkcje sa?
Tfu, tfu, a kysz :)))))
a widzalas ze a kysz mowisz ? :):):)