Witam wszystkich forumowiczów po dłuuuugiej przerwie. I mam pytanie. Wyjechałam na wakacje, a osoba która miała zbierać fasolkę nie zbierała, w związku z tym mam całą miskę przerośniętej na różnych etapach, takiej już z ziarnami, ale jeszcze zielonej fasolki. I co z tym fantem zrobić. Nie zaprawię już w słoiki, ale może da się to wykorzystac na jakieś potrawy. Proszę o sugestie. Szkoda wyrzucić.
myślę, że pozostaje tylko wyłuskanie, problem jednak w tym, czy dojrzała zupełnie, lepiej trzeba było pozostawić ją na grządce do całkowitego wykształcenia się ziarenek
Witam wszystkich forumowiczów po dłuuuugiej przerwie. I mam pytanie. Wyjechałam na wakacje, a osoba która miała zbierać fasolkę nie zbierała, w związku z tym mam całą miskę przerośniętej na różnych etapach, takiej już z ziarnami, ale jeszcze zielonej fasolki. I co z tym fantem zrobić. Nie zaprawię już w słoiki, ale może da się to wykorzystac na jakieś potrawy. Proszę o sugestie. Szkoda wyrzucić.
myślę, że pozostaje tylko wyłuskanie, problem jednak w tym, czy dojrzała zupełnie, lepiej trzeba było pozostawić ją na grządce do całkowitego wykształcenia się ziarenek
No tak, mogłam o tym pomyśleć. Zobaczę ile się da wyłuskać a ile zjeść po ugotowaniu w całości. Dzięki. :)