Forum

Kuchenne porady

przerośnięta fasolka szparagowa

  • Autor: Duniasza Data: 2008-08-23 09:34:29

    Witam wszystkich forumowiczów po dłuuuugiej przerwie. I mam pytanie. Wyjechałam na wakacje, a osoba która miała zbierać fasolkę nie zbierała, w związku z tym mam całą miskę przerośniętej na różnych etapach, takiej już z ziarnami, ale jeszcze zielonej fasolki. I co z tym fantem zrobić. Nie zaprawię już w słoiki, ale może da się to wykorzystac na jakieś potrawy. Proszę o sugestie. Szkoda wyrzucić.

  • Autor: alman Data: 2008-08-23 14:29:18

    myślę, że pozostaje tylko wyłuskanie, problem jednak w tym, czy dojrzała zupełnie, lepiej trzeba było pozostawić ją na grządce do całkowitego wykształcenia się ziarenek

  • Autor: Duniasza Data: 2008-08-23 17:25:07

    No tak, mogłam o tym pomyśleć. Zobaczę ile się da wyłuskać a ile zjeść po ugotowaniu w całości. Dzięki. :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu