Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jakie zesztyty do czwartej klasy podstawówki?

• Autor: MYSZA99 Data: 2008-08-26 14:35:10

Bo ja nie mam pojęcia jakie kupić zeszyty domyślam się że już polski w trzy linie odpada ale jakie mają wymagania co do grubości zeszytu jak jest u Was?

• Autor: renataz36 Data: 2008-08-26 14:44:05

Moim zdaniem musisz się wstrzymać bo u nas  w szkołoach "co kraj to obyczaj" ale mój młodszy syn miał kupione 32 i 60 kartkowe, większość w kratkę, tylko do polskiego w 1 linie. Ale spotkałam się również z tym że Panie zażyczyły sobie takie grube 96 kartkowe zwłaszcza do polskiego i matematyki. Najlepiej sie poprostu wstrzymać i Panie od każdego przemiotu powiedzą co i jak sobie życzą. Pozdrówka i powodzenia

• Autor: aga1 Data: 2008-08-26 14:49:13

Moja córka w tym roku idzie do V kl ale w zeszłym roku wymagany był zeszyt co najmniej 60 kartkowy w kratkę do matematyki,taki sam w jedną linię do języka polskiego,32 kartkowy do przyrody,historii,muzyki oraz zeszyt o formacie A4 do techniki.....Myślę jednak,że najlepiej poczekac do rozpoczęcia roku szkolnego,wtedy to w szkołach nauczyciele informują jakie mają wymagania i co dzieciakom jest potrzebne,tak przynajmniej było w naszej szkole.Pozdrawiam:)))

• Autor: Danusia155 Data: 2008-08-26 19:43:20

Moja córka idzie do IV klasy i kupiłam zeszyty 60 kartkowe i grubszych nie kupie, no chyba za szkola zafunduje kogos kto bedzie nosił za nia ten cieżki  plecak.

• Autor: nonka4 Data: 2008-08-26 22:00:32

Ja również kupiłam 60 kartkowe,część już z nazwami przedmiotów na okładce.
    To paranoja jakaś jest żeby mi (dziecku) nauczyciel jeszcze wymagania co do zeszytu stawiał..(wiadomo,że 16-stki są do I-III)
    może zszywane się nie spodobają i klejone każe kupić,albo margines będzie przeszkadzał,okładka za miękka,..za pachnący może..etc?
    Nie dajmy się zwariować,nie mam zamiaru latać 1-go września po sklepach za zeszytami..

• Autor: MYSZA99 Data: 2008-08-28 15:58:49

to ja też kupię 60 kartkowych parę a potem zobaczymy co na to nauczyciele dzieki za podpowiedzi

Przejdź do pełnej wersji serwisu