Czytalam w komentarzach przepis na sernik i niestety nie moge go dzisiaj znalezc.Z tego co pamietam to 25 dkg sera i 6 jajek.Prosze o pomoc.Chcialabym go upiec w sobote.Maria
Użytkownik aloiram napisał w wiadomości: > Mary,ten przepis wstawiła Teresa marcjam, która zabrała swoje przepisy, > poszukam czy nie mam w wydrukowanych.
Aloiram, jeśli już to Teresa Marcjan, i nie zabrałam żadnych przepisów, wszystkie mam i są moje, ale nie udostępnione,,, bo ten portal jest pełen żądnych krwi sępów i hien, którym wszystko przeszkadza. No, ale nic to, ja sobie też będę teraz sprawdzać, kto jakie i skąd wpisuje przepisy...bo jak do tej pory to miałam wszystkie bez szperania w necie, ..a wiele widziałam tu skopiowanych z innych portali .
Teresko przykro mi ale KAZDEGO "sepa i hieny tutaj" jak zechcialas sie o nas wyrazic, oraz i Ciebie, dotyczy regulamin tej strony i obowiazek szanowania praw autorskich. w tym rownierz i Twoich. Wypadaloby chyba powyzsze respektowac zamaiast sie obrazac.
też będę teraz sprawdzać, kto jakie i skąd wpisuje przepisy...bo jak do tej pory to miałam wszystkie bez szperania w necie, ..a wiele widziałam tu skopiowanych z innych portali . Bardzo dobrze w ten sposob posprzatamy WZ z niepotrzebnych "smieci". A jak Stasiu kradnie jablka to nie znaczy ze ja tez moge (bezkarnie) je krasc bo on byl pierwszy.Z powazaniem Dorota zza plota
Tereso, posta tego pisałam w nocy i stąd błąd w Twoim nicku, za to przepraszam, pozostałą część Twojej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza :-)) Pozdrawiam.
Teresa nie wiem czemu w twojej wypowiedzi tyle zlosci.Zamiescilas przepis na sernik dla niektorych przepis byl troche "dziwny",bo tylko 25 dkg sera.Mnie natomiast taki przepis sie spodobal i mialam ochote go upiec/lecz przepis znikl/Nie zaznaczylas przeciez ,ze tylko jest "dotwojego uzytku".Nie gniewaj sie bo nie ma o co .Mysle ,ze to forum kulinarne jest nastawione przyjaznie do wszystkich uzytkownikow.Staraj sie widziec w kazdym dobra strone.Ja zanim ostro zareaguje licze spokojnie do 10 i to zwykle pomaga popatrzec bardziej bezstronnie na problem.Jadno jeszcze dodam emigracja nauczyla mnie troche"pokory".Pozdrawiam Zarloczkow.Maria.
Przepraszam, że zaśmiecam ten wątek, ale już nie umiem się powstrzymać.
Jestem na WŻ bodajże od 3 lat i sporo się tutaj zmieniło. Odeszło kilka wspaniałych kucharzy, biorąc ze sobą swoje przepisy - czyżby denerwowała ich panująca tu atmosfera ? Mnie też denerwuje - często pojawiają się użytkownicy wciskający CTRV CTRC, kopiując przepisy z różnych innych stron. Zgadzam się, że to łamanie praw autorskich i nie powinno się tego robić - ale od tego są moderatorzy, aby te przepisu usuwać.
Rozumiem - czasem może się zdażyć przepis nieznanego źródła, a ktoś zauważy, że jest na innym forum, czy w jakiejś gazecie był. Ale wystarczy wpisać to pod przepisem, zwrócić uwagę... a nie robić sensacji jakby nie wiem co się działo. Zdażają się też użytkownicy non stop wytykający innym błędy - nie wystarczy zignorować ? Wiem, że to może drażnić albo urazić, ale najlepszym sposobem na takich intruzów jest właśnie ignoracja... To nie jest trudne, a może polepszyć o wiele atmosferę.
Przestańmy być uszczypliwi. Wiele osób przecież czuje się tu jak w Wużetowej Rodzinie, a ja do nich również należę. Dzięki temu forum znalazłam swoją małą pasję i rozwijam talent kulinarny, czerpię inspiracje i dzielę się z innymi swoimi doświadczeniami. Chyba o to chodziło... co nie ?
Mam nadzieję, ze nie obraziłam nikogo ( a teraz widzę, że trzeba uważać, bo niektórzy lubią łapać za słówka). Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do małego przemyślenia sprawy. Sunny.
mozesz robic z przepisu z serniksa moj tata wpadl na ten pomysl. myslalam ze trzeba bedzie ten sernik wywalac dla psa....... atu? niespodziewanka! co prawda sernik wychodzi dosc slodki ale bardzo puszysty. osobiscie jednak wole sernik mojej mamy. z brzoskwiniami dolem z ciasta kruchego i gora z pianki.
Mary,ten przepis wstawiła Teresa marcjam, która zabrała swoje przepisy, poszukam czy nie mam w wydrukowanych.
Użytkownik aloiram napisał w wiadomości:
> Mary,ten przepis wstawiła Teresa marcjam, która zabrała swoje przepisy,
> poszukam czy nie mam w wydrukowanych.
Aloiram, jeśli już to Teresa Marcjan, i nie zabrałam żadnych przepisów, wszystkie mam i są moje, ale nie udostępnione,,, bo ten portal jest pełen żądnych krwi sępów i hien, którym wszystko przeszkadza.
No, ale nic to, ja sobie też będę teraz sprawdzać, kto jakie i skąd wpisuje przepisy...bo jak do tej pory to miałam wszystkie bez szperania w necie, ..a wiele widziałam tu skopiowanych z innych portali .
,,, bo ten
> portal jest pełen żądnych krwi sępów i hien, którym wszystko
> przeszkadza.
to po cholere w takim paskudnym towarzystwie przebywasz ???????
Teresko przykro mi ale KAZDEGO "sepa i hieny tutaj" jak zechcialas sie o nas wyrazic, oraz i Ciebie, dotyczy regulamin tej strony i obowiazek szanowania praw autorskich. w tym rownierz i Twoich. Wypadaloby chyba powyzsze respektowac zamaiast sie obrazac.
też będę teraz sprawdzać, kto jakie i skąd wpisuje przepisy...bo jak do tej pory to miałam wszystkie bez szperania w necie, ..a wiele widziałam tu skopiowanych z innych portali .
Bardzo dobrze w ten sposob posprzatamy WZ z niepotrzebnych "smieci". A jak Stasiu kradnie jablka to nie znaczy ze ja tez moge (bezkarnie) je krasc bo on byl pierwszy.Z powazaniem Dorota zza plota
Tereso, posta tego pisałam w nocy i stąd błąd w Twoim nicku, za to przepraszam, pozostałą część Twojej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza :-)) Pozdrawiam.
Sprawdź, proszę swoją skrzynkę pocztową którą masz podaną w ustawieniach:-))
Dziekuje Ci bardzo.Poczte odebralam i odrazu wydrukowalam przepisW sobote bede piekla..Pozdrawiam.Maria.
Przepraszam, że zaśmiecam ten wątek, ale już nie umiem się powstrzymać.
Jestem na WŻ bodajże od 3 lat i sporo się tutaj zmieniło. Odeszło kilka wspaniałych kucharzy, biorąc ze sobą swoje przepisy - czyżby denerwowała ich panująca tu atmosfera ? Mnie też denerwuje - często pojawiają się użytkownicy wciskający CTRV CTRC, kopiując przepisy z różnych innych stron. Zgadzam się, że to łamanie praw autorskich i nie powinno się tego robić - ale od tego są moderatorzy, aby te przepisu usuwać.
Rozumiem - czasem może się zdażyć przepis nieznanego źródła, a ktoś zauważy, że jest na innym forum, czy w jakiejś gazecie był. Ale wystarczy wpisać to pod przepisem, zwrócić uwagę... a nie robić sensacji jakby nie wiem co się działo. Zdażają się też użytkownicy non stop wytykający innym błędy - nie wystarczy zignorować ? Wiem, że to może drażnić albo urazić, ale najlepszym sposobem na takich intruzów jest właśnie ignoracja... To nie jest trudne, a może polepszyć o wiele atmosferę.
Przestańmy być uszczypliwi. Wiele osób przecież czuje się tu jak w Wużetowej Rodzinie, a ja do nich również należę. Dzięki temu forum znalazłam swoją małą pasję i rozwijam talent kulinarny, czerpię inspiracje i dzielę się z innymi swoimi doświadczeniami. Chyba o to chodziło... co nie ?
Mam nadzieję, ze nie obraziłam nikogo ( a teraz widzę, że trzeba uważać, bo niektórzy lubią łapać za słówka). Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do małego przemyślenia sprawy. Sunny.
mozesz robic z przepisu z serniksa
moj tata wpadl na ten pomysl. myslalam ze trzeba bedzie ten sernik wywalac dla psa....... atu? niespodziewanka!
co prawda sernik wychodzi dosc slodki ale bardzo puszysty.
osobiscie jednak wole sernik mojej mamy.
z brzoskwiniami dolem z ciasta kruchego i gora z pianki.