Forum

Kuchenne porady

Serek homogenizowany - pomocy!!!

• Autor: kuleczka Data: 2008-08-29 14:19:05

Otoz,jak juz niektorzy wiedza mieszkam w Niemczech i problem mam taki,ze nigdzie niemoge kupic serka homogenizowanego.
    Mam prosbe w szczegolnosci do osob,ktore mieszkaja tu gdzie ja.Gdzie mozna kupic taki serek (w jakim sklepie), lub jakiej firmy?Czy wogole mozna?Szukalam w kilku sklepach i nic.Pamietam,ze raz kupilam w Plusie QuarckVanillie czy cos takiego,ale nie jestem do konca pewna,czy to jest to.
    Bylabym wdzieczna za kazda odpowiedz.Dziekuje.

• Autor: Glumanda Data: 2008-08-29 15:07:51

Kuleczko-Sloneczko! jak to nie ma serka homogenizowanego?? w kazdym sklepie sa :) w Aldi, w Normie, w Lidl :) w Plusie... wszedzie... sa pakowane w pudelka prostokatne, 40% i 20% jest w wielkosciach 250g. Natomiast serek chudy, Mager Quark jest do kupienia jako 250 i 500g opakowanie. Szukaj tam gdzie stoi mleko, smietany, naturalne jogurty. W najgorszym wypadku zapytaj, gdzie znajdziesz Quark :) ??
    Jest tez inny serek.. nazywa sie Schichtkäse - serek warstwowy..ktory Niemcy kupuja na sernik..ale dla mnie jest zbyt mokry..zawsze daje mu odciec na sitku, wylozonym filtrem do kawy..on wrecz wyciaga z serka serwatke :) daj znac czy znalazlas :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu