Torty w Twoim wykonaniu są jak zawsze ekstra! Miałam przyjemność oglądać wcześniejsze dzieła. Gratuluję pomysłów i niebanalnego talentu! Kwiatki na pierwszym torcie są idealnie równe - czy masz do nich specjalne foremki?? I drugie pytanko - czy kokarda (bardzo efektowna zresztą) jest wykonana z masy cukrowej - czy to coś innego? Jeszcze raz gratuluję inspiracji!
Użytkownik -izka- napisał w wiadomości: > Torty w Twoim wykonaniu są jak zawsze ekstra! Miałam przyjemność oglądać > wcześniejsze dzieła. Gratuluję pomysłów i niebanalnego talentu!
ślicznie dziękuje za miłe słowa
>Kwiatki na > pierwszym torcie są idealnie równe - czy masz do nich specjalne foremki??
Przeczytałam i odpisałam. Dzięki. Szukam inspiracji do zrobienia tortu dla mojej małej (skończy 3 latka) i na chrzest córeczki mojej siostry. A kokarda naprawdę robi wrażenie, zastanawiałam sie dlaczego tak błyszczy, teraz już wiem. Pozdrawiam
Od dluzszego czasu sledze Twoje cudenka....i musze powiedziec ,ze jestem pelna podziwu dla Twojego talentu..wszystkie torty sa sliczne. Jestem "cieniutka" w pieczeniu ciast i tortow...wiec nie podejmuje sie tego wyzwania..ale tez nurtuje mnie jedna sprawa..czy te wszystkie dodatki i barwniki ,ktore sa stosowane do upiekszania tych cudeniek..nie sa szkodliwe ..czy nie maja zbyt duzo chemicznych dodatkow???To tylko jest takie moje pytanie jako laika..jesli chodzi o tak piekne wypieki.Pozdrawiam i gratuluje talentu.
Bardzo dziękuje za miłe słowa, ciesze sie,ze podobaja ci sie moje torcicha.
Gdyby barwniki miały za duzo chemicznych dodatków to nie byłyby dopuszczone do sprzedazy . Na pewno nie są obojętne dla naszego zdrowia ale wierz mi ,ze znajdują sie one praktycznie wszędzie...w galaretkach do ciast, lodach, napojach,dżemach, marmoladach , tabletkach, przyprawach naprawde mogłabym wymieniac bardzo długo. Ostatnio słyszałam ,ze czerwony barwnik znajduje sie nawet w wędlinach i mięsach ... Myśle,że raz na czas mozna zjeśc kawałek kolorowego tortu. Ja przewaznie robie białe torty ( które są bez sztucznych dodatków ) a barwie tylko i wyłącznie ozdoby, które przed jedzeniem większośc osób zdejmuje . jakos nie moge sobie wyobrazić,ze ktoś zjada np. taką ogromną kokarde
Hmm...takich cudeniek to raczej nie zrobię-bo naprawdę nie umiem!!!Musiałabym najpierw zobaczyć krok po kroku jak robią takie arcydzieła mistrzowie.Torty są naprawdę rewelacyjne!!!
to naprawde nie jest trudne . Ja nauczylam sie wszystkiego z internetu. tu masz filmiki jak zrobić np. taką kokarde , zobacz jakie to proste : http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc
Dorotko Twoje torty jak zawsze - Mistrzostwo Świata - zawsze oglądam z ogromną przyjemnością. Wiem ile pracy one kosztują, a do takiego dekorowania trzeba naprawde mieć talent :)))))))
Ewciu ślicznie dziękuje za słowa uznania. Faktycznie takie torty wymagają sporo pracy ale dla mnie to sama przyjemnosć.Pozdrawiam Cie Serdecznie :-))))
Użytkownik -izka- napisał w wiadomości:
> Torty w Twoim wykonaniu są jak zawsze ekstra! Miałam przyjemność oglądać
> wcześniejsze dzieła. Gratuluję pomysłów i niebanalnego talentu!
ślicznie dziękuje za miłe słowa
>Kwiatki na
> pierwszym torcie są idealnie równe - czy masz do nich specjalne foremki??
tak, te wykrawaczki kupilam tutaj : http://www.allegro.pl/item424298794_zestaw_plastikowych_foremek_do_wykrawania.html
tanie i naprawde bardzo fajne
>I
> drugie pytanko - czy kokarda (bardzo efektowna zresztą) jest wykonana z masy
> cukrowej - czy to coś innego?
tak to masa cukrowa, dodałam do niej barwnik czerwony i delikatnie pomalowałam srebrnym barwnikiem w proszku.
Pozdrawiam serdecznie
aha , przeczytaj moją odp. podpiętą do Twojej w tym wątku : http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=186918&post=186918&offset=0
Wysłałam ci zdjęcia , sprawdz maila
Wielkie dzięki, dostałam fotki , na pewno znajdę wśród nich inspiracje, oczywiście przyślę Ci zdjęcia:))) Pozdrawiam
Chylę czoła :-))
Ale cudeńka . chyba jesteś cukierniczką i to nie byle jaką. Gratuluję takich zdności i serdecznie pozdrawiam!
Od dluzszego czasu sledze Twoje cudenka....i musze powiedziec ,ze jestem pelna podziwu dla Twojego talentu..wszystkie torty sa sliczne. Jestem "cieniutka" w pieczeniu ciast i tortow...wiec nie podejmuje sie tego wyzwania..ale tez nurtuje mnie jedna sprawa..czy te wszystkie dodatki i barwniki ,ktore sa stosowane do upiekszania tych cudeniek..nie sa szkodliwe ..czy nie maja zbyt duzo chemicznych dodatkow???To tylko jest takie moje pytanie jako laika..jesli chodzi o tak piekne wypieki.Pozdrawiam i gratuluje talentu.
Bardzo dziękuje za miłe słowa, ciesze sie,ze podobaja ci sie moje torcicha.
Gdyby barwniki miały za duzo chemicznych dodatków to nie byłyby dopuszczone do sprzedazy . Na pewno nie są obojętne dla naszego zdrowia ale wierz mi ,ze znajdują sie one praktycznie wszędzie...w galaretkach do ciast, lodach, napojach,dżemach, marmoladach , tabletkach, przyprawach naprawde mogłabym wymieniac bardzo długo. Ostatnio słyszałam ,ze czerwony barwnik znajduje sie nawet w wędlinach i mięsach ...
Myśle,że raz na czas mozna zjeśc kawałek kolorowego tortu. Ja przewaznie robie białe torty ( które są bez sztucznych dodatków ) a barwie tylko i wyłącznie ozdoby, które przed jedzeniem większośc osób zdejmuje . jakos nie moge sobie wyobrazić,ze ktoś zjada np. taką ogromną kokarde
Pozdrawiam serdecznie
Użytkownik crisen napisał w wiadomości:
> Ale cudeńka . chyba jesteś cukierniczką i to nie byle jaką.
Cukiernikiem niestety nie jestem . Torty to tylko moje hobby
Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa
Hmm...takich cudeniek to raczej nie zrobię-bo naprawdę nie umiem!!!Musiałabym najpierw zobaczyć krok po kroku jak robią takie arcydzieła mistrzowie.Torty są naprawdę rewelacyjne!!!
Torty baaaaaaardzo ładne, zresztą jak wszystkie w Twoim wykonaniu
dziękuje ślicznie :-)
Pozdrawiam
tu masz filmiki jak zrobić np. taką kokarde , zobacz jakie to proste : http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc
Dorotko Twoje torty jak zawsze - Mistrzostwo Świata - zawsze oglądam z ogromną przyjemnością. Wiem ile pracy one kosztują, a do takiego dekorowania trzeba naprawde mieć talent :)))))))
Ewciu ślicznie dziękuje za słowa uznania. Faktycznie takie torty wymagają sporo pracy ale dla mnie to sama przyjemnosć.Pozdrawiam Cie Serdecznie :-))))
Dech mi zaparło , torty fantastyczne. Moje gratulacje. Pozdrawiam . Grazyna
ślicznie dziękuje za miłe słowa. :-))
Również pozdrawiam