Forum

Galeria

torciki

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-08-30 22:04:02

• Autor: -izka- Data: 2008-08-30 22:13:18

Torty w Twoim wykonaniu są jak zawsze ekstra! Miałam przyjemność oglądać wcześniejsze dzieła. Gratuluję pomysłów i niebanalnego talentu! Kwiatki na pierwszym torcie są idealnie równe - czy masz do nich specjalne foremki?? I drugie pytanko - czy kokarda (bardzo efektowna zresztą) jest wykonana z masy cukrowej - czy to coś innego? Jeszcze raz gratuluję inspiracji!

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-08-30 22:20:53

Użytkownik -izka- napisał w wiadomości:
    > Torty w Twoim wykonaniu są jak zawsze ekstra! Miałam przyjemność oglądać
    > wcześniejsze dzieła. Gratuluję pomysłów i niebanalnego talentu!

ślicznie dziękuje za miłe słowa

>Kwiatki na
    > pierwszym torcie są idealnie równe - czy masz do nich specjalne foremki??

tak, te wykrawaczki kupilam tutaj : http://www.allegro.pl/item424298794_zestaw_plastikowych_foremek_do_wykrawania.html
    tanie i naprawde bardzo fajne

>I
    > drugie pytanko - czy kokarda (bardzo efektowna zresztą) jest wykonana z masy
    > cukrowej - czy to coś innego?

tak to masa cukrowa, dodałam do niej barwnik czerwony i delikatnie pomalowałam srebrnym barwnikiem w proszku.

Pozdrawiam serdecznie

aha , przeczytaj moją odp. podpiętą do Twojej w tym wątku : http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=186918&post=186918&offset=0

• Autor: -izka- Data: 2008-08-30 22:42:56

Przeczytałam i odpisałam. Dzięki. Szukam inspiracji do zrobienia tortu dla mojej małej (skończy 3 latka) i na chrzest córeczki mojej siostry. A kokarda naprawdę robi wrażenie, zastanawiałam sie dlaczego tak błyszczy, teraz już wiem. Pozdrawiam

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 06:47:10

Wysłałam ci zdjęcia , sprawdz maila

• Autor: -izka- Data: 2008-09-01 22:22:41

Wielkie dzięki, dostałam fotki , na pewno znajdę wśród nich inspiracje, oczywiście przyślę Ci zdjęcia:))) Pozdrawiam

• Autor: aloiram Data: 2008-08-30 22:24:10

Chylę czoła :-))

• Autor: crisen Data: 2008-08-30 22:54:24

Ale cudeńka . chyba jesteś cukierniczką i to nie byle jaką. Gratuluję takich zdności i serdecznie pozdrawiam!

• Autor: kaja38 Data: 2008-08-31 06:57:52

Od dluzszego czasu sledze Twoje cudenka....i musze powiedziec ,ze jestem pelna podziwu dla Twojego talentu..wszystkie torty sa sliczne. Jestem "cieniutka" w pieczeniu ciast i tortow...wiec nie podejmuje sie tego wyzwania..ale tez nurtuje mnie jedna sprawa..czy te wszystkie dodatki i barwniki ,ktore sa stosowane do upiekszania tych cudeniek..nie sa szkodliwe ..czy nie maja zbyt duzo chemicznych dodatkow???To tylko jest takie moje pytanie jako laika..jesli chodzi o tak piekne wypieki.Pozdrawiam i gratuluje talentu.

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 07:06:34

Bardzo dziękuje za miłe słowa, ciesze sie,ze podobaja ci sie moje torcicha.

Gdyby barwniki miały za duzo chemicznych dodatków to nie byłyby dopuszczone do sprzedazy . Na pewno nie są obojętne dla naszego zdrowia ale wierz mi ,ze znajdują sie one praktycznie wszędzie...w galaretkach do ciast, lodach, napojach,dżemach, marmoladach , tabletkach, przyprawach naprawde mogłabym wymieniac bardzo długo. Ostatnio słyszałam ,ze czerwony barwnik znajduje sie nawet w wędlinach i mięsach ...
    Myśle,że raz na czas mozna zjeśc kawałek kolorowego tortu. Ja przewaznie robie białe torty ( które są bez sztucznych dodatków ) a barwie tylko i wyłącznie ozdoby, które przed jedzeniem większośc osób zdejmuje . jakos nie moge sobie wyobrazić,ze ktoś zjada np. taką ogromną kokarde

Pozdrawiam serdecznie

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 06:48:45

Użytkownik crisen napisał w wiadomości:
    >  Ale cudeńka . chyba jesteś cukierniczką i to nie byle jaką.

Cukiernikiem niestety nie jestem . Torty to tylko moje hobby
    Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 06:47:28

• Autor: kasmat81 Data: 2008-08-31 11:17:29

Hmm...takich cudeniek to raczej nie zrobię-bo naprawdę nie umiem!!!Musiałabym najpierw zobaczyć krok po kroku jak robią takie arcydzieła mistrzowie.Torty są naprawdę rewelacyjne!!!

• Autor: Basia99999 Data: 2008-08-31 12:42:44

Torty baaaaaaardzo ładne, zresztą jak wszystkie w Twoim wykonaniu

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 06:53:58

dziękuje ślicznie :-)
    Pozdrawiam

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 06:52:24

to naprawde nie jest trudne . Ja nauczylam sie wszystkiego z internetu.
    tu masz filmiki jak zrobić np. taką kokarde , zobacz jakie to proste : http://www.youtube.com/watch?v=6H3xfXHZFKc

• Autor: Ave Data: 2008-09-01 08:08:46

Dorotko Twoje torty jak zawsze - Mistrzostwo Świata - zawsze oglądam z ogromną przyjemnością. Wiem ile pracy one kosztują, a do takiego dekorowania trzeba naprawde mieć talent :)))))))

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-01 11:56:51

Ewciu ślicznie dziękuje za słowa uznania. Faktycznie takie torty wymagają sporo pracy ale dla mnie to sama przyjemnosć.Pozdrawiam Cie Serdecznie :-))))

• Autor: zielona53 Data: 2008-09-03 14:04:20

Dech mi zaparło , torty fantastyczne. Moje gratulacje. Pozdrawiam . Grazyna

• Autor: Dorotaxx Data: 2008-09-05 11:47:44

ślicznie dziękuje za miłe słowa. :-))
    Również pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu